MUD 2017 Santa Clara California

Started by AD6IW, 30. October. 2017, 03:12:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AD6IW

Zavrsena Sillicon Valley Mikrovalna konferencija. Odlican program, puno mirovalne krame, test equipments, stotinjak ucesnika sa par kontinenata. Na slici Anritsu 140GHz  VNA sa 1mm konektorima.
info ad6iw

9A5AA

Još reci da si to kupio pa da mi mikrovalci iz HR krepamo...
Ali ti to imaš na poslu pa su ti zazubice mirne.

9A5TD

Smrc...Smrc,,,da places kada vidis te igracke....

Koliko preko 100,000 U$ kosta ova bebica ....??? 

AD6IW

znao sam da ces se javiti, gotovo da sam napisao "samo za Damira"  Masina radi od 100 kHz do 140 GHz, cijena mislim oko $300 K, ovisno o dodatnim plug-ovima. Anritsu je imao latest and greatest test eqip. Mjereni su filteri, LNA, mikseri, kablovi, transverteri, konvertori, sve sto nam je bilo pri ruci - osim piva  :) moj NFA setup,  za Dragana 5aa.

9A5TD

Uh...voda i kocka secera ( rakija )   :)

Vidim da ti nije dosadno ama bas nikada.....mislim da je krajnje vrijeme da malo skocis u 9A

9a4qv

Cijena instrumenta je najmanji problem.
Problem je kako takav instrument transportirati! Pa nećeš voziti instrument od $300k u automobilu od $20k? Onda se tu nameće drugi problem, osiguranje tog instrumenta. najprije treba naći osiguravajuću kuću koja ti želi osigurati instrument i po kojoj cijeni.
A najbitnije je da kad se nešto dogodi, a dogodititi će se prije ili kasnije da ti ta osiguravajuća kuća i isplati i pokrije nastalu štetu.
Kalibracija?...........
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

Adam, do 70Ghz radi automatski cal box kalibracija. Iznad toga je plumbing business. Cal box je 26K$, vidi se na slici, u kutiji u gornjem lijevom uglu. 1mm konektori su takodje vrlo skupi. Prezentacija u ppt, x band LNA je dostupna na moj mail. Kreso, ako hoces mozes je staviti na site?

9A2HM

Pozdrav Gorane,
omogučio sam stavljanje "ppt" privitaka!
LP
Krešo
Kreso

9A2HM

Goranov "ppt" je malo prevelik pa sam ga smanjio i pretvorio u "pdf"
LP
Krešo
Kreso

9a4qv

Ovaj drugi dio prezentacije sa filterom mi je genijalan.
Jel ima dugmadi za 24, 47 ili 76Ghz ?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz