Main Menu

Popis aktivnih repetitora

Started by 9a4ww, 30. July. 2016, 11:16:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9A3ELB

9A0DSK s Cepeliša premješten u Sisak.

9A4CD

Quote from: 9A3ELB on 16. January. 2017, 21:42:54
9A0DZG je demontiran u 9/2016.

http://zars.hr/index.php/d-star-m/     

To je istina ali ta informacija je od prošle godine ali i prošle godine je repetitor ponovno montiran i u funkciji.

73's Igor 9A4CD

9A3ELB

Hvala na ispravci Igore. Informacije na stranici ZARSa onda očito nisu ažurne i po tome ispada da je ZARS obavijest o demontaži repetitora na svoj web stavio nakon što je repetitor već ponovno montiran  :-\

9A3ELB

Ako može jedna ispravka vezana uz 9A0VNG, odnosno preciznija lokacija...
Repetitor se ne nalazi u Novoj Gradiški već na Psunju u mjestu Šumetlica, koordinate (WGS) : 45.385825, 17.332314. Udaljenost lokacije repetitora od centra NG je otprilike jednaka udaljenosti centara Zagreba i Samobora. Na kraju krajeva, Nova Gradiška nije u JN85QJ.

9A4CD

Quote from: 9A3ELB on 17. January. 2017, 20:10:40
Hvala na ispravci Igore. Informacije na stranici ZARSa onda očito nisu ažurne i po tome ispada da je ZARS obavijest o demontaži repetitora na svoj web stavio nakon što je repetitor već ponovno montiran  :-\

Ma sve je u redu Luka. Informacija na ZARS-ovoj stranici je točna, znači tijekom rujna 2016. godine repetitor 9A0DZG je demontiran s lokacije ZARS-a na Malom Sljemenu te je nedugo zatim u listopadu montiran na objektu OiV-a na Sljemenu.

73's Igor 9A4CD 

9a4ww

Prema dostupnim mi podacima Šumetlica je u JN85QH.... Što kuca repetitor?

Molim poznavaoce područja da provjere. Najmanji mi je problem napraviti update...

Lp

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9A1IW

Quote from: 9A4CD on 17. January. 2017, 21:04:40
Quote from: 9A3ELB on 17. January. 2017, 20:10:40
Repetitor 9A0DZG je demontiran s lokacije ZARS-a na Malom Sljemenu te je nedugo zatim u listopadu montiran na objektu OiV-a na Sljemenu.

73's Igor 9A4CD

ZARS ima svoju lokaciju?  :o
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9a4ww

Quote from: 9A3ELB on 17. January. 2017, 20:33:48
Ako može jedna ispravka vezana uz 9A0VNG, odnosno preciznija lokacija...
Repetitor se ne nalazi u Novoj Gradiški već na Psunju u mjestu Šumetlica, koordinate (WGS) : 45.385825, 17.332314. Udaljenost lokacije repetitora od centra NG je otprilike jednaka udaljenosti centara Zagreba i Samobora. Na kraju krajeva, Nova Gradiška nije u JN85QJ.

Evo unio sam ove koordinate.... ispada lokator JN85PJ...
Alen, 9A4WW

9A3ELB

Quote from: 9a4ww on 17. January. 2017, 21:05:34
Prema dostupnim mi podacima Šumetlica je u JN85QH.... Što kuca repetitor?

Molim poznavaoce područja da provjere. Najmanji mi je problem napraviti update...

Lp

Alen, 9A4WW

JN85QH je centar mjesta ali atar naselja nalazi se i u JN85QI i JN85QJ. Koliko mi je poznato, taj repetitor nema identifikaciju.

9A3ELB

Quote from: 9a4ww on 18. January. 2017, 15:35:13

Evo unio sam ove koordinate.... ispada lokator JN85PJ...
To je točno i provjereno. JN85QJ počinje 50 metara istočno. Lokacija još uvijek spada pod atar mjesta Šumetlica  :) Usput, kolega, svaka čast na trudu, ažurnosti i preciznosti oko detalja.

9a4ww

Pretpostavljam da je ta lokacija poznata vec dugo vremena i vodi se kao jn85qj... mislim da je bitnije da li repetitor radi nego da li je 50m lijevo ili desno.... No, to je moje misljenje... nije uklesano u kamen...

Lp
Alen, 9A4WW

9A2EY

Bok Alene,
Ne pratim situaciju s repetitorima, pa mi je tvoje rješenje s interaktivnom kartom odlično za pregled stanja. Uključio bih se s dva detalja oko Nove Gradiške. Nekada je (a možda i danas) bio aktivan lokalni repetitor na brdu Slavča. Magistralni je na Psunju. Toponim Šumetlica (selo i potok) nije povezan s lokacijom nekog od repetitora na ovom području.
Lokator za Slavču je JN85QG
Lokator za Psunj je JN85PJ
Prilažem i slike na kojima se sve lijepo vidi.
Alene pomakni crveni kružić na interaktivnoj karti malo ulijevo, pa će lokacija repetitora na Psunju (vrh Brezovo polje) biti bolje pozicionirana.
Nastavi s ažuriranjem, jer radiš odličan posao.

73 de Željko 9A2EY

9a4ww

Bok Željko!

Hvala na pomoći. Eto napravio sam kako si predložio... Hvala!

Lp

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9A3IV

Nije direktno povezano sa temom ali malo i je. Po čemu određujete lokatore? 2EY se sjeća da smo pričali o tome i da se ovisno o teme po kojem se sistemu mjeri razlika istok - zapad može biti i 250 do 300 metara. Dovoljno da se pomakne iz jednog malog polja u drugo. A ako si na rubu velikog polja i da prijeđeš u drugo  ;D ;D :P

Moje vlastito mišljenje, koje nemora biti točno. U smjeru sjever-jug, bez obzira koji sistem koristili razlike između sistema su jako male cca 20 do 30 metara. U smjeru istok-zapad su mnogo veće. Svi koji malo poznaju Zagreb znaju za crtu 16-tog meridijana na uglu Vukovarske i Držićeve. To je napravljeno za Univerzijade 1987. godine. Po WGS84 16-ti meridijan ide po sredini kemijske škole, jedno 300 m istočnije. Dugo sam se pitao što je točno. Shvatio sam da je sve točno. Karte crtane po bilo kojem sistemu su iste, udaljenosti i azimuti objekata su isti. Pitao sam se što je službeno. Shvatio sam da nije bitno. Današnje auto navigacije, karte u GPS-ima su crtane po WGS84. Ako tražite nešto po internetu onda će pozicija biti po WGS84. Pa, možda nije službeno ali je standard koji svi koriste. Ako bude neka rasprava o ovome može se otvoriti i nova tema. Ili 4WW da da komentar??

73 Damir

9a4qv

Pitanje lokatora i datuma je riješeno i standardizirano jo 1999. godine na IARU koferenciji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Maidenhead_Locator_System

To što se mi koristimo 6 digit loaktorima je stvar praktičnosti. Mikrovalci znaju koristiti i 8 il 10 digit square locator za točnije određivanje pozicije.
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz