Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 135 Guests are viewing this topic.

9A3GE

Dobro jutro !
Dragane ...bravo za veze....jeli bio i Mike...?
Srećko...samo naprijed radnja je velika ali ide pa već "gruneš" jedan dan ?
Amo loše vrijema...kiša i magla ne vidi se cesta ?
Nemere se ništa raditi vani već sedmicu dana ?
Zato se nešto "slaže"  ... pošto imam toga materijala izvukao sve na stol....?
Par transvertera 28-144 mhz !
Daklem...narediti jedan "pravi" tj da mu out bude 100 ili više wati ?
To jest na izlazu QQE06/40 sa 900-1000 volti anodnog napona i onda bude preko 100 wati....naravno uz hlađenje cijevi sa ventilatorom !
Svi dijelovi su tu ...čak i "limarija" gotova ?
Za goniti GS31B ?
Vederemo...?????
Mali Miki spava na fotelji tu kod mene....onda se probudi te se licka...i ode kod vrata i kaže "miau" jako tiho !
Znači...daj jesti ?
Izađem na verandu i viknem.... Lunatik...dođi amo doručak !
I izvuče se iz šupe i dođe !
Ona neće da spava unutra...prevruće joj je ?
Ona je pasmine Sibirski samoyed...duplo krzno ! Pa joj nije zima !
Danas kontest ?
Pa se vede dokle mere da dobaci GS linear ?????
Pozdrav sviju ?
Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar veče !
Ah...bio kontest ..malo slušao na 144 mhz i 432 mhz !
Urađeni "bunkeraši" Mike osobno....gromovski ...fondo skala njihov signal amo na Šanburin !
Urađena i Slovačka ...i još par veza ...vrijeme bilo nikakvo...magla da se nije vidjela cesta tu dole na 30 m. ?
Rađeno sve sa "drajvom" tj 80-100 wati !
Na 432 urađena test veza sa Il. Bistricom....probali new linear za 432 mhz sa GS31B ..!
Tako....!
EME...degradacija visoka ali se ipak radi !
Urađena Australija ..poseban znak !
Rađeno sa transverterom....onaj stari koji nije bio testiran sa ovog Qth....all ok !
Stigla karta iz N. Zeelanda ...bravo ja...!
U kontestu najači signal 9A9R .....!
Sat vremena bio aktivan...pa se poslje "bačio" na kauč !
Saluti !
Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar dan !
Lijepo vrijeme ..preko 20 gradi ..tropo ide sprem DL !
Konačno i to...veza sa DL ...538 km i to u Baiersdorf...gdje sam bio više puta...naime tamo je UKW Berichte firma sa našim stvarima !
Išlo dobro 59 ...samo 100 wati ovdje a tamo 50 wati !
Takvu vezu ne bi nikad napravio iz starog qth ?
Stack antene ?
Može i vako ?
Martin
Martin 9A3GE

9a6ww

QuoteIšlo dobro 59 ...samo 100 wati ovdje a tamo 50 wati !

Martine, da možda nije Gerhard rekao 750 a ti primio samo 50? DK1FG standardno radi sa 750W, dobre antene i super lokacija, uglavnom daleko najjača DL stanica u mom QTH, probija svake propagacije kako god loše bile. Baš ne običava QRP osim za testne svrhe i u nuždi ako mu krepa linear.... Nisam znao da iz tvojeg QTH i okolice DL ide tako loše, u svakom slučaju čestitke na prvom, valjda će ih biti više ...

73
***  S OBZIROM DA SE VIŠE NE NAMJERAVAM  JAVLJATI NA HRVHF FORUMU, molim eventualna zaostala pitanja na e-mail adresu koja se može pročitati na: http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=2646.msg25122#msg25122

9A3GE

Dobar dan !
Je ..bit će da je tako....!
Iz Rijeka DL ?
Toga nije bilo !
E-sporadik se ne računa !
Gogo.....Pavljic nije gonio linear....ma daj...?
Danas komplet radiona sređena.....sve izbačeno van i nanovo stavljeno...tako da znam sada gdje mi je što...?
EME...!
OE6IWG/4X8HV Walter VI5ANZAC hello, whats ur pwr and antenna pse...??????
VI5ANZAC Earc Walter running 4 x 10 el YU7EF and couple 100w...!!!!!!!!!!!!
Što vrijede dobre antena...i samo 100 wati...i uradio ga kod degradacije -5.1 !
Znači i u mene su dobre antene ?
Tja !
Oko mene trava narasla...krasna zelena boja..pa je juče susjed pokosio !
Evo par slika iz seoskog života ?
Martin

Martin 9A3GE

9a6c

Ko kaže d
a nismo ganjali linear? Samo nismo onu 2kW spravu sa slike ::)
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

Evo ga !
Daklem evo ekipe koja je bila u Modeni !
Krenuli rano ujutro oko 04...? Do tamo treba oko 4 sati vožnje..našli se kod Miše i sjeli u limuzin...onaj veliki Pežo kvadratni !
Ja kao najstariji....naprijed a "omladina" odostraga !
Stigli oko 8...već puno ljudi i trguje se"
Taj sajam organizira ARI Modena i upad i parking je gratis ?
"Trgovaca" bilo iz cijele Jurop a robe štaoš ? Svatko mere doći sa robom i prodavati !
Svatko nešto nađe ...apsolutno...?
Ponavljam...samo od ramatera za ramatere.....!
Evo dio ekipe te par slikica !
EME....jutros rano počeli raditi 7Q7EME iz Malawi-ja !
Po običaju "navala" velika !
Malo pratio trafik...i ošo spat ?
Već ih zafrkavaju ..šta ima za čopčop u Malawi.....riba i riža ili ?
Pa je Rene stavio sliku...pun tanjur mesine !
Tako !
Martin

Martin 9A3GE

9a4qv

Evo još par foro utisaka, redom:

Baofeng iz 2011 vs. Baofeng iz 1941 sa 90V baterijom unutar radija
BMX trotočak iz Musolinijeve ere

Talijani od cjedila za paštu i antene rade

Radijo, bombon primjerak

UFC fight 9A3GE vs. I3OPW

I na kraju najbolji komad na sajmu..

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Buongiorno !
Va be...fato ance questo !
Pošto imaju bolju prehranu u Malawi-ju dobro "peru" mjesečinu !
Danas je radio Rene !
Dunque ...NEW ONE ....96 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evo njihovih antena za dva metra !
Budu aktivni i na višim bandovima ...vidi...http://www.emelogger.com/malawi/eme.asp.....
Abari (na suahiliju ...jezik Istočne Afrike.....pozdrav ) !
Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga ! Dobar dan !
Ha....već sam u logu ...Congratulations! 1 QSO found between 7Q7EME and 9A3GE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovdje ....http://www.emelogger.com/malawi/log.asp.....!
Molto bene !
Antene i linear su obavili dobar posao ?
Naravno i pozicija ...APSOLUTNO NEMA NIKAKVIH SMETNJI !!!! ?????
Qso je urađen oko 11 sati ...antene na Jug...max. elevacija i na Ftejcu rx gain na max.... tj. 255 j "S" metar malo skače "!
Snaga na predaji  samo 500 wati....nije bilo potrebno više ?
Tako !
I onda sa velikim zadovoljstvom kompletiran IC 202 ?
Montirana je jedna platforma na koju dođu extra dodaci ?
Displey za očitavanje radne frekvencije te instrumen "S" metar !
Nosač se "natakne" na icomića tako da čini jednu cijelinu ...iza displeya i s- metra ima dosta prostora za montažu linearčića od desetak wati !
Icom je sređen na rx-u odavno...(.ugrađen davno selektirani BF981  i napravljene sve prepravke za bolji prijem...) ...,svojevremeno kupljen i Minhenu ...i uz račun se dobio certifikat da je mos-fet poseban ...tako je to nekad bili ...isto kad bi kupovao Ronson upaljač u Engleskoj dobio bi se papir da je orginal ? Nije se prodavao u trafici nego Ronson shop
A ne kao danas sve i sva na svakom uglu ...zemlja porijekla .....zna se ?
Lep pozdrav fantje !
Martin

Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar veče !
7Q7EME ...318 veza na 144 mhz do sada ...molto bene !
Lijep dan sunce i toplo amo ?
Kada su imali GG uradilo ih je par stanica sa jednom antenom i 300 wati forze ?
Bon !
Danas trabl....SWR visok ?
pregledao sve kablove ...i jedan "N"  muški  na filteru nije bio dobro do kraja "zavidan" ?
Onda sam stavio "mali" linear sa GI7BT pod test...najprije na "glupu antenu" a poslje na "pametnu" tj grupu ?
Sve ok...!
Danas otvoren i očišćen filter "dvocjevnik" ...perce kada je bio loš swr nije se mogao naštimati na maximum ...loš swr pa se u njemu "skuplalo"snage i "probio" tj naredio kratak spoj ?
Sada je opet sve u redu !
Mali linear....pobuda 15 wati...struja mirovanja 50 mA ...anodni napon 2500 volti i out-a 400 wati !
Kda ga gonim sa drugim ispravljačem abaut 1900 volti daje 300 wati !
Sad je on u uporabi...perce "veliki" ima tako bučnu turbinu ...a ova je tiha !
Molto bene "
Luna spava po danu ili u hladovini ili unutra ...i to opet na leđima ...tek predveče izađe van i čeka da se dole na cesti kod kanti od smeća što pojavi.....štakori ?
Onda trk dole u lov !
Pravi seoski život ?
Psi mačke i mjesečina...štaš više ?
Abari !
Martin

Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar dan !
EME :
From May 20 to May 25, 2015  Pete - N8PR and Bill - NZ5N  will be operating from the Cayman Islands.

We plan to operate 2 Meter EME primarily.  We will have 2M/440 and an Elk antenna for some possible FM satellite QSOs if the passes are at times when the moon is not up.

If time allows we will operate HF on SSB and maybe JT65HF.

We will have 2x9 element yagis for EME and 800-1200 watts using an I0JXX amplifier with LNA at the antenna.

The main rig will be an Icom 7100.

HF antennas should be available at the station site, and that will determine what HF bands we can get on !
Sutra startaju !
Tako....6PSM sredio display na IC 202 i sada pokazuje točnu radnu frekvenciju ?
Mjerili onaj veliki filter...oštar ...ali je visoko 156 mhz...da se spustiti ma 144 mhz....samo treba jedna prepravka ?
Evo 7Q7EME antena za 432 mhz !
I ekipa !
Sređen linear od 25 E. onaj ?
Izbušene rupe stavljeni konektori i kabel za napajanje i stavljen poklopac 12 volti 6 A drajv 10 wati out 70 wati !
Sa 24 volta da 150 wati !
Tako..evi nešto slika !
Martin

Martin 9A3GE

9a4qv

Evo i ja sam nešto zalotao za promjenu što radi na 2m (trebalo bi raditi).
I baš to dobro izgleda, ali samo izgleda  ;D
Ta naprava bi trebala davati nekih 80-90W outputa uz 50mW pobude na 2m, projekt taman za drajvati jedno 4 tranzistorska lineara koje ima Martin.

Međutim, stativa dragi gledaoci. Vjerovatnost da će taj hibrid raditi je bila upravo proporcijalna vrijednosti koju sam za njega platio na E-bayu.
Komponenta je fake i nije original, bez obzira što se prodaje pod original i pečat je od tobože proizvodžača.

naprava troši više ampera noego što daje wati  ;D. 6A mirna struja koja se ne miče kod pobude 50mW i samo 4W outputa.

Naravno da sam im se sjetio familije (E-bay vendor UT-source) i zaželio da ih ih odnese prvo moguće klizište, vodena bujica, poplava ili potres.

Oroginalni proizvodžač hibrida se zaštitio dodatnom točkicom koju štampaju pored oznake, kako bi se kao raspoznali originali (dok Kinezi i to ne iskopiraju  ;D)

Naprava ide pod prešu.....

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A1X

Imao sam  losa iskustva sa UTsourcom. Neke stvari su im OK ali par puta primio sam second hand robu. Power gasfetovi za 14GHz odlemljeni i koristeni, bili jeftini pa rekoh da upiknem, dosao paketic doma a ono vidljiva uporaba istog u obliku lema na kontaktima. Ajde pregrizao sam to tranzistor je bio ispravan.
Isto tako sa NE32584C..zanimljivo da su bili odlemljeni i upakirani u reel tape  >:(
sta reci.. second hand shop. Nebi me smetalo da su napisali used.
EME enthusiast

9A3GE

Ha ...roba Čineze ?
Podvala a ? A štaoš daje par wati ..znači dobar je...daj više pobude ?
Luci ..pošaljem ti "leptiriće" i onako ne namjeravam ništa sa njima raditi ?
Danas jopet rastavljen filter...prvorazredna roba...made in USA ...a ne tamo neka loša krivitvorina...?
Čisto srebro unutra !
Riješio sam naštimavanje ala 3GE metoda ?
Bute videli već ?
Danas vruće ?
Luna se zavukla u hladovinu dok mene nije bilo...pa poslje unutra na pločice u kuhinju...hladne a njoj to godi ...perce ima duplu dlaku (Sibirsku) ?
Va bon ragazzi !
Martin
Martin 9A3GE