IARU VHF 2014

Started by ik3una, 04. September. 2014, 07:34:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Vrlo važno ko zna CW i ko ne zna i koliko je ko veza u contestu uradija. Rezultat je produkt rada svih članova ekipe. JAP radi antene, Mike grinta i ne zna šta bi sad tribalo, a svi zajedno urade koliko im se posreći.

Lipo je vidi 206 veza u logu u ovim jadnim prilikama i s bunkera pa taman da samo Zeky zna CW.

I sad se letvica digla, triba se spremit za nove visine, e ;)
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a1un

Evo jedne slicice uskoro stize i malo statistike

9A6R

Zna i Mike CW ali ne radi.To je činjenica koju će i sam potvrdit.50-tak CW veza u kontestu nije zanemarivo.

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A6R

Davore, čestitam ekipi na rezultatu.
Nažalost nisam vas čuo u 2 dana kontesta.Nema veze, bit će veza drugom prigodom.
GL

73,9A6R

9a1un

Antene:

4x9 DL

3x9 rotaty

2x16 rotary

4x6el fiksno na jug

4x9 Italija

9a2ga

Ovako je to izgledalo kod mene iz San Marina; T7/9A2GA , ... ODX 742 km!
Za 5W i 5 el. Yagi ja sam zadovoljan budući da nisam radio cijelo vrijeme u kontestu.
OE1W sam zvao ukupno preko 30 minuta u dva navrata i ništa! Bilo je još dosta takvih stanica.  :(

73 de Boris 9A2GA
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9A6R

Hvala na vezi Borise.Bravo.

73,9A6R

9A6NDD

Evo i rezultata od 9A1CZG:

http://www.opencontest.org/edi/edimap.html?map=iaruvhf_145_MHz.edi08092014010728000000

221 QSO i oko 62k bodova...

Prvo IC706MkIIg i 50W dok nije otkazao u nedjelju oko 1200, pa onda dalje s TS2000... antene 10el DK7ZB i 16 el tonna... 
... u subotu krenuli po kiši i u oblaku, po noći temperatura pala na oko 9 celzića... nedjelja je bila puno bolja... malo promrzli, ali svi preživjeli i koliko znam svi zdravi  8)

U ekipi su bili 9A2HW, 9A6AA, 9A3RPZ i 9A6NDD.

Hvala svima na vezama... čujemo se u nekom narednom kontestu ;-)

73 de 9a6ndd

9A6XX

kako neslužbeno doznajemo EU top bi mogao biti ovakav: OE1W 440k, DA0FF 388k, 5P5T 360k, DL0GTH 347k.

izgleda da će trebat nać neki novi izazov, kad se odmorimo od ovoga.

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Otprilike...

OE1W momcima preporučam da malo pregledaju log da im ne promaknu neke čudne sitnice ;)

Sjajan rezultat u naizgled neobećavajućim prilikama :)
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

DL0GTH je na svom webu objavio cca 100K jači score od ovog koji navodi XX...

Svejedno, strašni rezultati.

9a4qv

Hmmm, da, bio bi malo cudno za DL0GTH da je napravio tako malo, vidim prijavili su cca 448k points. Istina da im UBN nije bas rose e fiori ali i OE1W boys nisu jaki na UBN-u pa ce biti zanimljivo vidjeti kome ce ici opanci a kome ..

Gledam neke rezultate susjeda, pojedinci su radili i qso-2 i preko 2000km, vjerovatno MS jer se i kod mene culo dosta MS refleksija. Ja sam rekreativno podijelio nesto bodova. Za divno cudo sa 2el.yagi i 15w uspio sam random dozvati TM9A ali nismo kompletirali QSO. Sa OE1W je islo bez problema, iz prve. Propagacije su bile zanimljive, kratka otvaranja u pojedinim pravcima. Od smetnji, standardno onaj "radar" sa Monte Nerone, a od ove godine i S59DEM ulazi u tu kategoriju. Nesto tamo nije stimalo kod TX-a...

Prema HA vec standardni problemi, ti decki vjerovatno imaju puno QRM-a jer dolaze sa jakim signalima ali dozvati ih, to je vec umijece...
Par pokusaja prema YU (YU1EF) ali rezultati slicni kao i prema HA.
OM boysi, daleko sa najvecim usima ....

pozz
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A6R

Ja san dozva dvije HA postaje,YU1EF i još par YU,YO,UR7D....sve iz centra Splita,antena vezana konopima prema NE, 45 gradi.Da san je rotira palo bi još bar 20 veza.Ka i onoga Talijana iz Albanije.Nije mi se dalo ić na krov odrišivat konope,HI.
Hvala svima na vezama.Kad se malo usmjeri put nas onda se i nas sa Juga može uradit. ;)

73,9A6R

9A4ZM

Ja sam testirao kako tko ima velike uši sa 1 W i dipolom iz centra Pule.
Uglavnom, dobre uši imaju IK2CFR i S59P,
dok za OE1W, 9A5RJ i S59R neznam kakve uši imaju, jer me nisu čuli.

73 de Maki

9a6c

A Maki ti bar znaš kako to ide s ušima ;D

Sve je to stvar trenutka, recimo kod mene je uvijek najteže odraditi baš S59P od svih S5, teško ide, ali prođe, čak i iz Splita (nekad bilo...).