San Marino 2014 9A5YY & 9A2GA

Started by 9a2ga, 28. August. 2014, 08:42:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2zh

Hvala za vezu Boris .. 0.5W ssb i 2W cw a antenu sam stavio kada ste se oglasili 
   73 GL DX Franjo 2zh  

9A3GE

Dobar dan !
Boris i društvo ...59 u Rijeku dolaze ?
A samo mali FT 817...5 wari i 6 elemenata....ali su preko 500 m.nad morem " Wery well !
Probali i 432 mhz...čuo me ja njega niks...?
Martin
Martin 9A3GE

9A5BBP

Martine već si i QSLku dobio  :D 
eh kako joj se veselim , ja ih odradio u 10 45 UTC  :)
Kod mene se čuli pored smetnji 58 , FB TNX Boris i ekipa , GL
73  Predrag  9A5BBP

9A6R

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a2ga

Pozdrav svima,

hvala na vezama, ... u tijeku dana radili smo preko satelita SO-50 i FO-29, ... odrađene tropo veze sa 9A, S5, I, T7, YU, HA, ... poslijepodne smo uspjeli odraditi i JN83, JN85, JN95, ... pale su i prve veze na 70cm, ...

Sutra smo QRV iza 07.00UTC preko satelita i tropo na 2m i 70cm, ... cujemo se i u kontestu, ...

73 de Boris T7/9A2GA

Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9A6NDD

9A6R

Hvala za contest SSB QSO Borise. :D
Kad se čujemo otkrit ću ti tajnu nešto slabijeg signala,HI.Samo vi nastavite.Šteta što se ne smije sa više snage emitirati. :'(
GL

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a2ga

Pozdrav svima,

evo, vratili smo se kućama, ... bilo je "ludo i nezaboravno"  :)

Ukratko:
- odrađeno ukupno preko 400 QSO preko satelita SO-50, AO-7 (mode B) i FO-29 te tropo na 144 i 432 MHz (statistika slijedi kroz par dana) i mnogima smo bili novi DXCC na SAT i 2m.
Prema informacijama na terenu bili smo prva aktivnost na satelitima nakon 2001. godine!
- sve veze odrađene su QRP snagom između 2.5 i 5W u max 5 el. YAGI, ... službeno ćemo ovu ekspediciju zvati QRP VHF/UHF/SAT  expedition San Marino 2014
- slijedi prepisivanje papirnatih logova i štampanje QSL-ki

Hvala još jednom svima na vezama i "dobrim ušima" !
Znamo da smo bili tanki sa signalom ali nažalost bili smo limitirani izlaznom snagom prema dozvoli (licenci).
Čuli smo puno toga na 144MHz  što nismo uspjeli dozvati, ...  :( , ... lista je poduža, ... od US, OE, YO, OK, ... a bilo je i onih koji neznaju kako raditi kada sa druge strane imaš QRP korespondenta.

Upoznali smo se sa Tonijem T77C i Angelom T77LA te sa njima proveli ugodne trenutke uz stanice i večernje druženje.

Razlog više da se razmišlja o ponovnom odlasku u San Marino.  :) 

Do neke slijedeće prilike 73 de Boris 9A2GA

9a2ga

... još dvije slike!

73 de Boris 9a2ga

9A1Z

Boris , i ekipa pozdrav!

Čestitam na zanimljivoj ekspediciji!
Na žalost propustio sam vas na satelitima. QRL u nezgodno vrijeme , u slobodno nije bilo satelita  : (.
Sve u svemu bio sam na dvije orbite FO29, ali nisam vas uspio čuti.
Pokušao sam vas slušati i tropo, ali do JN86fj nije išlo što je uz vaš ( pa i moj skromni ) set up bilo i očekivano.
Ekspedicija je svjetla točka SAT rada zadnjih mjeseci u kojima smo izgubili dobar pouzdan i jedini  VU mode satelit sa linearnim transponderom  koji je radio neoštećen  i sa stalno otvorenim transponderom: VO52! Na žalost satelit je proglašen konačno mrtvim nakon zatajenja Li baterija.  :'(

Sve u svemu, dobro vi nama  došli doma i do  slušanja  via SAT !
Čestitam i  svima doma na vezi sa T7.

1z

Luci, 9A1Z

9a2ga

Luci pozdrav i hvala na čestitkama,

upravo je to i bio cilj ove naše ekspedicije, ... biti svjetla točka na SAT sceni i omogućiti većem broju radioamatera odraditi T7 via SAT.

Log T7/9A2GA je na http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

QSL-ke su u pripremi, ... prvo šaljemo odgovore na direkte pa onda via buro.

Slike (hvala Nevenu 9A5YY): dnevno-noćni rad!  :)

73 de Boris 9A2GA

9a2ga

T7/9A2GA QSL status:

kartice izašle iz tiska, ... sa današnjim danom svima koji su poslali direkte odgovoreno je u direktu, ... onima koji su poslali direkt  bez kuverte i poštanske markice odgovoreno je preko biroa, , ...

svima ostalima su QSL kartice T7/9A2GA poslane preko biroa.

73 de Boris 9A2GA