Main Menu

ft 847

Started by 9a2y, 28. February. 2008, 13:51:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2y

Tražim "meštra" kojii bi bio voljan moj FT 847 proširit TX na 70 Mhz(4m).,po uputstvima na www.70mhz.org od autora G4FUF. 
   73 de Milan 9A2Y

9A3GE

Pazi da ti majstori ne udese stvar..? Meni se čini da on "ide" na 70 Mhz...samo vuče 20-30 A...ccccccccccc
Martin 9A3GE

9a2y

Fala Martine na savjetu.Lipa sličica ,također.Eto taj uređaj je rađen za U.K tvotnički TX do 72 Mhz.
  I sam mislim da je to riskantno radit.Čitam da bez predpojačala i ne radi nešto na 4m.Odustajem.Kupujem transverter.
I Reniju -9A6R  sam rekao gdje ga može nabavit.Kod Bode Gretića iz Rakovog Potoka.Ja bio kod njega doma.
    Pozdrav 73 de Milan 9A2Y

9a6c

kad smo već kod Bode Gretića, di mu je taj Rakov potok?

Ja sam o njemu čuo dobro i odnio m upet kompleta pretpojačala dam i napravi i podesi, ostavio kod njega u Pavučnjaku nr Jastrebarsko, a od tada prošlo 3-4 godine, ni Bode, ni pretpojačala...

Nije mi do 70 eura koje sam platio, već su mi ljudi s tri strane svijeta slali pločice, SMD komponente i tranzistore  i sad mućak.

Kako da dođem do Bode?

Gogo
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9T

Gogo, Rakov Potok i je NR Jastrebarskog...valjda je taj Pavučnjak selo pokraj Rakovog Potoka.
To je ovako bez pameti, treba provjeriti..
73!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A2HM

Evo Rakov Potok, na staroj karlovačkoj...
Kreso

9a4qv

Kad Gogo nekog trazi i zemlja se trese  ;D
i to ne samo tako nego 3,3 stupnja po MCS ljestvici, e sad vidite kako je nama kad je nas urednik gladan clanaka  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Ma dajte, lakše bi uhvatio pticu u letu nego Bodu. Ipak nije Rakov potok, nego baš Pavučjak, odmah do gostione Fijaker.
O samoj hacijendi ne bih ovdje, ali očito od Bode ni traga ni glasa. navodno je i van 9A u KN04, što samo po sebi nije problem, mene samo zanima da dobijem natrag materijal. A navodno je nekakav Štef pravio kutije za ta pretpojačala.

Sad se svi hvataju za trbuh od smijeha, OK, ali ipak 5 kompleta za BFP196... Ma nije problem u parama, osjećam se ko magarac.

Iako, treba reći da su neki drugi ljudi prije mene imali dobra iskustva s njim, a i sam sam vidio da jako fino radi. Očito život nosi svoje, šta se može, ali i moje, hi.

Pa ako netko natrči na Bodu, neka mi se javi...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9T

Gogo,
Štef je 9A6BEO, šaljem ti njegov telefon na p. mail.
73!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A9L

Neki jos imaju kod njega pohranjene i komplet uredjaje. I to tu iz blizine. Sta se ti
iz kamenjara bunis za bidnih 70 ojrova.....Ako tribas nr iz KN04 samo pitaj...hehe
Ali tu je on povremeno...
73's de Leon 9A9L

YT2RA

Bodo ziv i zdrav kn04ft bio sam sa njim skoro
  73  yt2ra Role
73 role

9A9T

Eto, nešto se iza brda valja  :D
Još će se i Bodo javiti  :)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A6R

Zadnji transverter je meni napravija.Možete zaboravit Bodu,he he.
gl

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !