70cm Splitter iz 9A2NV radione

Started by 9A9T, 04. March. 2008, 18:33:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A9T

Konačno, pošto sam skinuo antene i splitter, napravio sam mjerenje istoga sa Anritsu Sitemaster analizatorom, model S331B.
Splitter je napravljen od aluminiske četvrtaste cijevi 20x20mm sa unutrašnjim dimenzijama 16x16mm (stjenka 2mm) u kojoj je druga okrugla bakrena cijev promjera 10mm i dužine četvrt lambda za 432,3 Mhz, znači 173mm. Splitter je za spajanje dvije antene i svi konektori su N norme.

Antensku stranu sam zaključio sa dva 50 Ohmska zaključenja. Dolje možete vidjeti izmjeren SWR u području 410 do 460Mhz te sliku DTF (Distance to fault) krivulje SWR,a. Vidi se da je vrh SWR-a na udaljenosti cca 2,5m od analizatora, koliko je dugačak bio kabel za spoj analizatora i Splittera.

9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a4qv

Tom pozdrav,

ja sam razumio iz naseg razgovora da je to spliter za 4 antene i to ta 2m, no dobro.
Po ovim podacima sta si izmjerio, splitter radi odlicno, znaci nema problema.

Kad sam ubacio podatke, dimenzije koje si rekao, AppCAD od Agilenta je izracunao da je impedancija splitera 32,7 ohma i Elect.length 0,249 lambda ili 89,8 degrees, (za 432 Mhz) znaci sve stima.

Takodjer odnosi dimenzija nisu kriticni i sve je ok.
Znaci splitter radi, idemo dalje.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A5TD

Sva sreca da ima neumornih :-)

Tom, imas slucajno volje napraviti to isto mjerenje ali tako da mjeris sa stane antenskih prikljucaka, jedan po jedan i na kraju opet sa spojne strane dovoda sa time da je samo jedna strana terminirana pa onda druga ? NAravno ako ti se da ubiti malo slobodnog vremena. Pozdrav 9A5TD

9A2WA

E ,Tome ,bravo !!!!!!!!!
Tako treba........
73 Mike 9A2WA   :D

http://www.mydarc.de/la0by/Antenna_couplers.doc
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A9T

Tnx Mike....
A 5TD, budem i to napravio, namjeravao sam ali sam bio u žurbi.
Baš i mene zanima kak bu to ispalo.

Ma imam nekih problema sa antenskim sustavom za 2m, 4x6 el oblong, moram taj splitter izmjeriti ali je na stupu a zbog vremenski prilika ne mogu do njega,  :) pa sam krenuo sa ovim za 70cm koji momentalno nije montiran da vidim kako taj izgleda.

Malo strpljenja i bit će svega... :D

73!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A9T

Da ne bi ostalo samo na obećanjima, izvolte, koga zanima:

Na gornjem plavom rubu svake slike se nalazi kratak opis o čemu se radi...
Ako ima kakvih pitanja...izvolte  ???
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A9T

Ostala je još jedna koja nije stala...pa evo je sad:

Uživajte  ;D
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !