Main Menu

ISS 05.05.2007

Started by 9A3LI, 19. May. 2007, 21:20:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9A3LI

Sked između ISS sa pozivnom oznakom NA1SS i škole u Njemačkoj DN1ERW uspješno
održan 05.05.2007.
Više o tome i pitanjima koja su učenici postavili na:
http://www.issfanclub.com/node/5920

Na pitanja je odgovarala Sunita Williams, astronaut na ISSu.
Odgovore možete poslušati na:
ftp://ham2.cc.fer.hr/pub/users/9a3li/ISS/iss_2007-05-05_.mp3 mp3 filet cca 5.5MB

ili dio odgovora snimljeno s moje strane sa lošom antenom i običnim vokcem na:
ftp://ham2.cc.fer.hr/pub/users/9a3li/ISS/ISS_DLschool_Weiskirchen.mp3 mp3 850KB

9A1Z

Da ponovno pokrenemo ovu temu...

Danas tj. prije 10 minuta desilo se nešto jako zanimljivo.. već tradicionalno kod prolaza ISS-a stavim na 145.800. Točno kod izlazka ISS-a na zapadu čujem nestanak šuma...NIJE VALJDA! Osluhnem i čujem veze na talijanskom. Nakon treće veze i mojeg davanja  nove alfa uno zulu čujem svoj znak natrag i kratki pozdrav!

Eto još ne vjerujem da sam odradio ISS!
Ako je suditi po  talijanskom biće da je astronaut Luca Parmitano.

Puno pozdrava svima!

1z
Luci, 9A1Z

9a6ww

Čestitam Luci,

Nisam nikad radio ISS "uživo", nekad davno, prije nego što je izgorio, radio sam MIR, ako se dobro sjećam, bio op Valerij.

73
***  S OBZIROM DA SE VIŠE NE NAMJERAVAM  JAVLJATI NA HRVHF FORUMU, molim eventualna zaostala pitanja na e-mail adresu koja se može pročitati na: http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=2646.msg25122#msg25122

9A1Z

Tnx Zvonko... kratka ali uzbudljiva veza. Na žalost nisam je snimio. Veze su bile kratke bez raporta , ja sam ga slušao u tri do četiri veze. Samo jednom je rekao znak tako da sam sigurn u sufiks , prefiks bu se doznal  ; )

Random je random  :)
P.S. nagrađen za rekonstrukciju sistema u nedjelju  i ugradnju LNA na antenu. Ujedno jučer čuo nekoliko USA stanica na AO7. Za lokaciju u gradu (čitaj šumasto) i tako nisko savim OK.

1z
Luci, 9A1Z

9a2d

Čuju se oni relativno često u mom kraju, ali nisam bio zainteresiran. Luci, svaka čast.

73 de 9a2d

9A9T

Bravo Luci...lijep je to osjećaj.
Random je random, hi...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A8MM