Main Menu

Elecraft

Started by sm7vzx, 22. February. 2008, 10:38:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sm7vzx

Trenutno radim sa TS-850S kao IF za Elecraft XV144 transverter. Fino radi.

Posto je TS-850S dosta star i dijelovi se bas i ne mogu naci razmisljam o zamjeni.

Elecraft K3 bih nabavio. Kako znati jel OK za tu namjenu?

K2 se pokazao kao los IF prema S55M, http://www.mail-archive.com/elecraft@mailman.qth.net/msg08125.html i DF9IC, http://www.df9ic.de/tech/trxtest/trxtest.html.
Moze mi neko na laganom tehnickom jeziku pojasniti problem K2 kao IF za transvertere?

Hvala & Cu u 1/2 Mart iz SK7MW

s56a

Pritisnes PTT, cutis, a svi te cuju kako shumish preko celog 2 m banda!  Jednostavnije ti ne mogu objasniti sirokopojasni shum predajnika.  Na KV to ne smeta jer je usran band od nas i atmosfere! 

K3 ima jos slabiji VCO od K2.  Proizvodjac navodi neverovatne podatke pa treba sacekati na RSGB testove.  ARRL to verovatno nece opaziti.  Yaesu FT-1000D i najnoviji FT-950 nazalost nisu nista bolji u pogledu TX WB shuma.

LP MMM S56A

sm7vzx

Hvala Marijane,

>Pritisnes PTT, cutis, a svi te cuju kako shumish preko celog 2 m banda!  Jednostavnije ti ne mogu objasniti >sirokopojasni shum predajnika.  Na KV to ne smeta jer je usran band od nas i atmosfere!

Ovo mi je vrlo konkretno objasnjenje. Usput cu sresti DF9IC iduci vikend, dolazi kod nas u SK7MW za contest.

9A3GE

Ajme.....Tako loše stoji na TX ...K2......Elecraft....?Cccccccccccccc! A baš sam se zapalio za njega ? Ali na prijemu je  OK...?? To jest niski nivo šuma ? Ima u okolici jedan...vlasnik je mnogo zadovoljan sa spravom na prijemu..? Marjane upomoć..! 3GE
Martin 9A3GE

s56a

Ja sam 20 godina radio sa IC-735 koji je imao puno sirokopojasnog RX shuma i 50 Hz bruma.  Probao sam jedan od prvih vanjskih DSP filtera za 300-3000 Hz i odjednom moj Icom postade super radio!  Pilote uce da citaju instrumente i ne veruju puno ocima.

Nazalost nikog iz HRS nije bilo na 36. Skupstini ZRS u Rogaskoj Slatini par km od granice.

LP MMM S56A