Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9A3GE

Gdje si Mile ? Vako...ova moja stvar ide na pregled ? Pa poslje budu rezultati.....BLF imaš ovdje...http://www.rfsource.gr.....pošalje u kuverti i brzo stigne doma na vrata ..bez ikakvih peripetija....ono broj cipele ..čimu to služi i slične birokratije i administracije....? Opis filtra je tu negdje...pod lajner amplifajer......teflon pločicu je naredio Adamić...gigahercijaš ! Budemo ga grebali ! Toliko....pozdrav Martin
Martin 9A3GE

9A9Y

Hvala Martine na odgovoru. Javi molim te rezultate kad pregled greške bude gotov, da znam na što moram paziti.
Ti si inače "krivac" što sam prešao na rad preko meteora i EME (na žalost za sada samo jedna veza, ali sa 50W i 3 m dugom antenom, veza uredno potvrđena sa papirnatom QSL kartom), tako da se evo sa 100W i YU1QT 6 el. Oblongom nakupilo 56 DXCC-a na 2 m. Bez tvojih sugestija i pomoći ne bih do ovoga stigao.
Sada sam postavio antenu YU1QT 10 elemenata isto Oblong (kolega Janez, S52FO mi je donirao rotator CD44 serija 3, zahvaljujem mu na tome), pa sad polako počinjem završavati pojačalo. Žao mi je što ne mogu neko ozbiljnije pojačalo napraviti, tj. mislim na jače, ali financije i zdravlje ne dopuštaju za sada.

Svaki tvoj post pročitam detaljno u svezi pojačala. Sa lampama nemam iskustva na žalost, to bi mi bilo možda najjeftinije rješenje. E blago tebi Martine, ti to za jedan dan složiš.

Sa ove stranice sam i naručio gotov modul bez BLF278, isporučuju uredno, ne čeka se dugo i sve je OK s njima.

Lijepi pozdrav Martine.

Shiranu ga hotoke

9A5AA

Martine,
ako budeš morao kupovati BLF 287 za neku drugu gradnju probaj nabaviti Philips-ov a ne filipinski.
Da ne budeš opet iznenađen iuvređen.

9A3LI

Poklopce skinuti, malo zaviriti i stvar popraviti, tj.  zavariti (Microwave and Millimeter-Wave, on a low budget)
8)

9a4qv

Eh, di si sad Cupida nasao, "one of a kind", to su ipak iznimni majstori.
Meni je komplicirano gledati to sto on napravi a kamo li replicirati tako nesto...
8)

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A5AA

Ja sam nekad davno popravljao prve germanij tranzistore, ali ovo Cupidovo je kao da potkivaš buhe.

9A4HP

pozdrav ekipi...ovaj modul za PA sa blf 278 mi je jako interesantan...što se tu još mora dodati da to funkcionira kao PA ...elektronika mi nije problem ali sa VF tehnikom nemam baš nikakvog iskustva ....Tražio sam ovdje na forumu ali nema ništa na tu temu ili....

9A9Y

Treba LP filter (to mene muči već duže vrijeme jer ne mogu pronaći Teflon PCB, a gotovi filteri su mi preskupi) i napajanje 48V/10A.
Shiranu ga hotoke

9A1X

Ne zaboravimo i dobro hladilo.
Mile, imas kod Franka Rotte za kupiti teflonskog laminata (pogledaj sekciju R)
http://www.rfmicrowave.it/eng/catalogue.html
EME enthusiast

9A9Y

Shiranu ga hotoke

9A3GE

Ham radio I6IBE Ivo Brugnera i6ibe locator JN62WB Pratola Peligna ...
hamradio.selfip.com/.....vamo vam je kako na FT-ejce a i ostale uređaje spojiti stick DVB.....pa se lijepo vrti dugme na uređaju i vidi-sluša što oš ? A ne ona monada sa mišom...ne mereš nikako potrefiti ...Ovo našao Adamić...pa se to naredi......www.webalice.it/brugneraivo/i6ibe/index.htm.....evo još jamput ! Martin
Martin 9A3GE

9A9Y

Hvala Martine na linku, pošto sam vlasnik Ft-jca 857D.Zanimljiv link, ima se materijala za pogledati.
Shiranu ga hotoke

9a4qv

E da,
kod Rote vam najmanji komadic RT5870 debljinr 1,57mm koji odgovara dimenzijama i proracunu objavljenom u ovom postu:

http://hrvhf.net/forum/index.php?topic=795.msg16958#msg16958

dodje nekih 18,50 Eurota plus ostali mozebitni troskovi slanja i nedajboze  ;D PDV-a,
skup sport......

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A9Y

Ovaj prvi link je puno interesantniji, sadrži i očitanje SWR, što je veliki plus.
Jedino taj teflon...  :(
Da, kod Rote ispadne malo skupo, nije on sigurno kao Kinezi pa da stavi da je poklon, tako, kakve sam sreće platit ću i porez i prirez na kraju.
Shiranu ga hotoke