Main Menu

Antena ?!

Started by 9A7KSJ, 11. March. 2012, 10:36:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A7KSJ

Pozdrav ,  evo dobio sam ovaj " pladanj " ( premali je za kotlovinu ) HI , pa me zanima , barem po slikama , za koji opseg bi bio upotrebljiv , inače nikakvih informacija od čega je bio nisam dobio .

9A7KSJ

Juraj

9a4qv

Ovako odokativno (oko x Pi) to će biti nešto za 13-14 GHz ?? Možda neki stari poštanski link, T-crom  ;D
Ako me sjena ne vara na trećoj slici, čini mi se da je parabola malo izvitoperena?
Ako je izvitoperena, možeš cvijeće posaditi u njoj.

Ako je oblik dobar, onda bi se dalo iskoristiti za 10 GHz, naravno sa prepravkama..

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A4ZM

Imam i ja jednu takvu, dobio sam je od Maura 9A2PU .

Koristim je za wireless internet vezu sa kontest lokacije na 3,1 km udaljeni hotspot (vidi je privezanu na nogu od stolića na slici) .

73 de Maki

9A7KSJ

Dečki hvala na odgovorima , evo saznao sam da je to bio radar-detektor , a na kojoj frekvenciji radi neznam ?!?!?!
Nešto se sjećam iz rata da su postojali nekakvi ručni radar-detektori za izviđače , oni su emitirali i primali signal ( alarm ) ako bi bili u polju radara , ova antena je navodno otkrivala te odašiljačke impulse tih malih radar-detektora koje su nosili izviđači . Evo tako mi je rečeno .

9A7KSJ

Juraj