Main Menu

ARISSat-1

Started by 9a2ga, 07. December. 2010, 07:13:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Evo za one koji bi se počeli baviti gubljenjem vremena i gađanjem satelita, dvije male antenice...
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3ACF

Pozdrav svima,evo jos jedne sličice primljeno sa vertikalkom(x510)
73

9A2EY

Ajmo telegrafisti pitanje: koji je dvojac jučer u 21.08 UTC jedini prolazio kroz linearni transponder na ARISSat-1 letjelici? Obzirom da je satelit bio u sjeni Zemlje radio je na način da je 40 sekundi aktivan, a dvije minute šuti i štedi baterije. To znatno umanjuje šanse za 2xQSO.
73
      Željko 9A2EY

9a2sb

Hallo Zemlja!!!!
ma dal ste vi na kraju uradili tu izmjenu raporta?!?!?Deda ti pozivaš, Luciano poziva,netko snima?!?Ovo mi nalikuje na naše bandove u natjecanju i ES otvaranju:svi zovu CQ,CQ....ma di su veze?Ono, ja tebi RST,možda lokator ,ime!!!!CQ,CQ,CQ................
Ja sebe slušao u subotu navečer u prvoj večernjoj orbiti oko 21ut...max elevacija 7 stupnjeva na 135...malo se čujem "ubitačno"-i šlus!Kud je cijeli prelet trajao 6 minuta od toga samo 45 sekundi ima signala.....Traje dugo kao naš "djedovski sex....Hi,Hi"
Tja,bljak i takav satelit-šteta truda i one bačene antenice za 70cm!

Gudlak svima koji će raditi...Z/sb
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A1Z

Željko, iznenadni  prestanak rada Arisssata  (upravo sada od tebe objašnjen) uzrokovao  detaljan pregled sve opreme kod mene! HIHI!

Javljam da uredno prolazim kroz Arissat, ali za sada samo SWL raport. Danas navečer također QRV na CW.

Jučer odličan prolaz VO52. Čuo i nekog poljaka SSB na Arissatu.
Sada je sve mnogo lakše kada imam rotator! Mali nespretni Stolle ali ne moram trčati na terasu. Antene  2x6el RHP 70 cm , pola stare 16 el tone 2m.
Čujemo se!

1z
Luci, 9A1Z

9A3LI

Preslušavajuči snimku od preksinoč naletio sam na "još jedan" SSTV signal :

Nije baš neka kvaliteta ali vidi se znak.

9A3ACF

Ova je od jucer!
73

9A1Z

Telemetrija pokazuje dosta brzo slabljenje ruskih srebro cink  baterija pa se prosječni napon istih dosta brzo približava programiranoj granici od 32, 5 V što znači da bi se moglo desiti da uskoro nemamo high power mod.

Navali narode dok traje! Zlatko ( 2SB) čestitam na vezi! Ja sam u par zadnjiih prolaza uspjevao čuti sam sebe oko 1min po prolazu.   

Više na http://www.arissat1.org/v3/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=62&Itemid=138
Luci, 9A1Z

9A3LI

Quote from: 9A1Z on 12. August. 2011, 13:18:34
Telemetrija pokazuje dosta brzo slabljenje ruskih srebro cink  baterija pa se prosječni napon istih dosta brzo približava programiranoj granici od 32, 5 V što znači da bi se moglo desiti da uskoro nemamo high power mod.

Navali narode dok traje! Zlatko ( 2SB) čestitam na vezi! Ja sam u par zadnjiih prolaza uspjevao čuti sam sebe oko 1min po prolazu.   

Nekaj tu ne valja sa punjenjem, srebro-cink su trajne baterije, osim kaj su skupe.
Sinoč u odličnom preletu preko nas, nisam čuo ništa osim AX25 sa ISSa
Jutros u lošem preletu se čulo nešto, dakle nije skroz mrtav.
E da, sinoč sam čuo i tebe u QSO sa onim Talijanom koji malo teže govori, taj dosta visi na satelitima.
A preko kojeg satelita, to pojma nemam.  :)

73!

9A1Z

LI , bio je to VO52 satelit kroz koji za sada najbolje prolazim , ima istu polarizaciju kao i ja ( RHCP) pa sam in cijelo vrijeme preleta ( dobar je FO29 ). Ovo sa niskoletećim Arissatom postaje zanimljivo ... skoro pa će sličiti na priču  kao sa starim AO7: radiiti će uskoro samo na "sunčanoj strani ulice". Pa nije valjda da su 2SB i onaj SP9TTX odradili jedinu vezu? Sve je to OK , ali treba nam jedan satelit malo više u orbiti.

1z
Luci, 9A1Z

9a2sb

Pozdravljam aktivne op., i ostale čitatelje!
Evo u drugom večernjem naletu ARISSat-1 potukao sam vlastiti rekord i uradio 2(dvije) veze u dolasku sa jugozapada(dolaz 233 st.-el.67st.-odlaz 63st.).
19.31ut  IW6OVD  59/59 JN62XA
19.33ut  I6VMS     59/59 JN62XB
19.35ut  SQ7DQX 59 ode satelit-isključeno-zarva!

Gudlak svima Z/sb   
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!

9A1Z

Pozdrav svemircima i mikrovalcima !
Zlatko , svaka čast!  Kanta je povremeno aktivna i iznad nas, ali očito trebamo dočekati sunčane prelete jer se u mraku zbog slabog akumulatora resetira i zbog ugrađenog timera je 15 min off.  Jučer sam ga čuo dosta dobro  u preletu oko 22h ali samo 1 minutu kada je zašutio.

Jučer jaki RS objekat  s primjesama tuče iznad JN86. Nadam se da je bar netko odradio kakvu dobru vezu.

73s i čujemo se, 1z
Luci, 9A1Z

9A2EY

Pozdrav svemirci,
U subotu sam prestao biti ZS6/9A2EY, a to znači da sam u nedjelju uključio aparature i konačno odradio 4 veze u tri preleta ARISSata-1: UR3QLZ, 9A2SB, HA6NM i OK2BPU. Signali su solidni, ali s dosta QSB-a (znamo zašto). Sutra me QRL tjera u Slavoniju, ali će valjda do weekenda satelit izdržati u orbiti.
Poslušajte vezu!
Pozdrav & 73

Željko, 9A2EY

9a2sb

Dobro nam se vratio deda Željko,
jučer sam te slušao u prve tri putanje nedjeljnog predvečerja.Signal varira,doplerira jako brzo,tako da treba lagano u sprintericama pratiti frekvenciju,ali snađemo se već nekako.Ovaj Čeh je došao vrlo jako,no čim sat krene u noćni dio neba,zašušti i mrak.
Sinoć , dobra vidljivost tako da se ISS lijepo vidio (šteta što se gledanje ne priznaje u Thz,ipak nema el.sklopova).
Sretno svima i do slušanja....Z/sb

9A1Z

Super , Željko čuli smo se na AO7 ( nadam se da je signal stabilan s mojom  novom atnenom , još me malo muči 2m , ne čujem dovoljno dobro ) Na žalost ja nisam čuo Arissat u onom zadnjem dnevnom preletu. Koliko zaostaje za ISS-om?

73s de Luci 1z
Luci, 9A1Z