Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

AD6IW

Cool pic Popa i Ljube  8)

AMES Research- NASA NA6MF EME

http://wn.com/Ames_Research_

ad6iw

9a4qv

Dvije stvari su meni interesantne na ovom videu:
1. mala tastatura
2. malo pivo
;D

Gorane je li to drifta vaš RX ili K1RQG TX  :D

Pozdrav

5N/9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

Adam

vise se ne sjecam sta je driftalo video je od prije par godina, samo znam da je pivo bilo OK  :)
Dobru zabavu ti zelim u 5N, uzgred poceo sam spremati paket za tebe

ad6iw

9a4qv

Mislim da bi ti kroz koji dan trebao stići onaj YIG pa ga (kako bi rekao Martin) upogoni  ;D
Slike antena za 24 Ghz cu ti poslati mailom....

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Dobro jutro ! Opet neka zima...i da bude snjega čak i ovdje ? No dobro ...bolje nego kiša .?  Možda danas počnu sa radom iz Nove Kaledonije ..sa Pacifika.... FK8/DL2NUD    Locator:  RG37...Hermann.....bio stopiran u Tokiju dva dana,,,pošto je bila tropska oluja na području ..pa je let bio odgođen ! Vederemo ? Propagacija via Monn se popravila te se je radilo nešto za test ...čak urađeno nešto "novih" pozivnih znakova...i rađen sa guštom Joe Taylor i Gary ...PRAVI ĐENTELMENI u EME -jašima...! Aktivnost je velika i ima puno stanica ! A jedini smo aktivni Tom und ja ? Zadnji put kada je bio onaj snjeg i led antene su bile potpuno zaleđene.....emitirao....SWR dobar....ali na prijemu NIŠTA...? To trajalo par dana...dok se nije otopilo..pobojao sam se da se nije što desilo sa sistemom..na prijemu...srećom ništa ! Kako je onda sa time na Sjeveru...a u Rusiji...gdje je u Petersburgu -16 a u Sibiru -26.... otkud su stalno aktivne tri stanice ? A meni malo leda pa sve u banani ? Tja ! Prozor prema FK8 dosta je vremenski ograničen te plus relativno niska elevacija i smetnje od grada...bude teško se uradilo....no proba se ! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Privet vsem ! Ha ...sve zajike parlamo no...? Ekspedicja :
144MHz: 18el LY, HLV1500, DB6NT Preamp
432MHz: 12el LY, 500W, DB6NT Preamp
23 cm : 55el LY, 300W BEKO, DB6NT Preamp

To je oprema sa kojom bude radio FK8/DL2NUD iz lokatora RG28...Nova Kaledonija..Pacifik ! Trebao se javiti prije par dana aliu mu je let bio odgođen radi tropske oluje te bude sutra se pojavio na frekvenciji....-144.144 Mhz....i ovaj put koristi beko linear od 1500 W ? Valjda izdrži...zadnji put kada je radio iz Gvajane bili je problema...? Pregrijavao se i na kraju "riknuo"...pa su mu brzo poslali drugi...to su bili 500 Watni lineari dok sada koristi najači ! Propagacija je odlična...noćas prećeno....jaka bura vitla sa antenama simo-tamo gore-dole preko 20 gradi....i dobro se je vidjelo ..degradacija 0.6 ! Antene se drže na silnoj buretini..samo se Azimut pomaknuo ? Tko može na višim frekvencijama (432 i 1296 Mhz) neka pokuša ? "Prozor" je dosta vremenski kratak prema Jurop...ali daje prvenstvo EU stanicama..dok za druge ima više sati ! Tako...naprej fantje ! M.

Martin 9A3GE

9A3GE

Dobro jutro ! Bura dvijesto na sat...već davno nije bilo ovako...uz ulicu nemere se kada naleti reful...a hladno...ovaj moj vremenski program pokazuje da je sada 2 stupnja..ali kaže...kao da je -12...pa i više....perce manijak sa baterijom u ruci se uvjerio u to ? Gledam sliku na monitoru..kamera u antenama..pleše..pogledam van ..drži sve..no dobro je..pala noć..već Mjesec izašao..a ono još jače pleše...sa jednog kraja na drugi..ispada Mjesec sa monitora..no bura je..probam pratiti Mjesec..ne ide...la ljevo ..on desno...kuj klinac je sad...puklo nešto kada antene tako plašu...? Ah..a propagacija izvrstna..odem van na terasu ono azimit rotator potpuno slobodan..pukli vijci na podnožju ..i sve skupa se vrtjelo..bura mode...štrangulim..pajser..preseću nogu ...konop ...izolir band .. ljepilo..i fiksiram ga nekako...nije važan azimut po skali...vedro pa se Mjesec vidi...a bura dere..još pleše ali ne toliko..uporabljivo ..i baš zove OY4TN...Trygvi kojeg nemam..povuc potgn..antenu stalno mrdam ljevo desno da bi Mjesec bio u sredini..i nekako se uradi veza...nova zemlja na spisku ! Konačno ! A propagacija izvrstna...radi RA7A....( ona velika antena te 5-6 kw najmanje.).dolazi meni -7 a ovim drugim sa većim grupama i -2  -1..strašan signal...i kako god se antene mrdale uvijek ravno i jako na ekranu padovoda..dok I2FAK te HB9Q isto sa jakim signalima dolaze isprekidano..drhtavo ? Forza e con lei..kolkokozna ? Bene..danas starta Hermann.sa Nove Kaledonije..French prekomorsko područje....opet imao problema sa carinom...ali to brzo riješio ! Za New Caledonia parićani !! ?? !! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

EME
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Počelo je ? Nova Kaledonija na frekvenciji..i vidi se dobro...pratili...Tom Vlada te mali milijun i ja...srećom što će biti aktivni dvadesetak dana..pa bude i za nas nešto ? Juče je izbrojano 22 stanice kije su pozivale FK8/DL2NUD...u isto vrijeme pa nešto od toga imate dole ! Period rada spram Jurup je veoma kratak...koji sat...a dobro je što FK8 ima GG te isto i na ovoj strani...iz ravničarskih krajeva ..u mene nema toga ..nego je dvostruku GG (prosto) ..ili GK...? Vrijeme dobro...sunčano bez vjetra i prilika da popravim štetu koju je nanijela zadnja bura...ne na antenama ..nego na sistemu za Azimut ? M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Today and tomorrow NO activity due to the reason that we change QTH (RG28 to RG37).
From RG28PM we could make 6 QSOs on 70cm and 83 QSOs on 2m.Ovo je zadnje izvješče....uglavnom je Hermann radio DL stanice..te po koju sa strane....dolazio dobro..vidio se ali je navala bila velika ? 22 stanice se vidjele odjednom...pun vodopad je bio...tja ! Dobro je u svemu što imaju  dobar GG...! Bude još dvije sedmice aktivan ! Dole vam je Hermann DL2NUD ...desno...pri "fruštuku"  ! M.

Martin 9A3GE

9A9T

Evo nešto novo, zgotovljeno prije par dana...
Kutija na slici ispod G800 upravljačke kutije, dakle, 3D "međulice" za spajanje compa i H/V rotatora te implementacija programa koji povezuje tu kutiju i neke druge programe koji se koriste kao WSJT, LOGGER32, Orbitron.....i puuuuuno još drugih.
Jednom rječju, antenski sustav sam prati mjesec po nebu ili još bolje, one metalne konzerve što jure iznad glava a za njih su se zapalili i Zlatko i Boris, pa i Luci u zadnje vrijeme a ima nas i joooš....

9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Detaljnije plis ? Nego...stavljen ubunte operacioni sistem...Linux...uradak ekipe sa FER-a i na Hrvašćini je ! Nešto drugo i BOLJE...sve sam pokupi sredi instalira i skuha kavu i natoči rakiju...ubuntu10.0 i potpuno je besplatan ! WSJT isto radi na njemu...grafika je odlična....baratanje jednostavno..nema virusa ni ostalih stvari ! Instalirao juče 9A6PSM ! Preporuča se ! Dole je kako zgleda ! Saluti ! M.
Martin 9A3GE

9A2HM

Martine jel to ovo?
Kreso

9A3GE

C56EME will be QRV soon from The Gambia (Locator: IK13ql) Rene  PE1L  und društvo !

Rig is 2 x 8 Xpol yagi, TS-2000, WA2ODO preamp and enough EME power.
Frequency: TX/RX 144.124 MHz. C56EME always first. Start je u četvrtak....! Zemlja je Gambija ..Bio tamo...krcali kiki-riki...sirovi...i ti po svim mjestima uz River Gambiju...do Georgtowna...rijeka je široka i plovna ! Nagradno pitanje...za ćevap o pivo ? Kiki-riki gdje i kako raste ? Krešo..jest bolan..to je to !
Martin 9A3GE

9A1IW

Quote from: 9A3GE on 07. February. 2011, 19:56:35
Detaljnije plis ? Nego...stavljen ubunte operacioni sistem...Linux...uradak ekipe sa FER-a i na Hrvašćini je ! Nešto drugo i BOLJE...sve sam pokupi sredi instalira i skuha kavu i natoči rakiju...ubuntu10.0 i potpuno je besplatan ! WSJT isto radi na njemu...grafika je odlična....baratanje jednostavno..nema virusa ni ostalih stvari ! Instalirao juče 9A6PSM ! Preporuča se ! Dole je kako zgleda ! Saluti ! M.

Instaliraj si KDE4, ljepse izgleda i ugodniji je za rad.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris