Main Menu

ES sezona na 6M 2010

Started by 9a5cw, 16. May. 2010, 09:07:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2zh

Ja radio W0-DM69EM i W9 EN80NE bez velikih ambicija a K7CW nisam dozvao sa 45W zasto Partik nebi sa 100 i dobre lokacije ...???

9A6R

Uradio sam i ja 3 W5,W9 i W8 ali tvrdim da se sa 80W ne može napraviti PILE UP ma gdje se tko nalazio.Svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja.NHF

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

oe1ems

ko je rekao da E77DX radi sa 100W?

9a3bim

Quote from: oe1ems on 23. June. 2010, 20:31:09
ko je rekao da E77DX radi sa 100W?

šta, nije to bilo FT-2000+amp kad ste drajvali linear na sto vati radi čistoće izlaznog signala? :D

NHF

73
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

oe1ems

bojim se da se nismo razumjeli.....nisam nikad tvrdio da sam radio sa 100W i FT-2000 + amp neopsporavam!

73
ems

9a5cy

QuoteJa radio W0-DM69EM i W9 EN80NE bez velikih ambicija a K7CW nisam dozvao sa 45W zasto Partik nebi sa 100 i dobre lokacije

K7CW dozvao, i to iznenađujuće brzo - 100W, 4el. i ne baš sjajne lokacije (rupa Daruvar-doma) što mi je i best DX.

Prekrasno otvaranje, nikad čuo ovakvo nešto do sada. Nažalost, 50MHz pratim tek od 2003.g.

Čestitke svima na krasnim vezama

73

Dean

9A9T

Da se i ja malo osvrnem na jučerašnje otvaranje...

Konačno ulovio vremena i propagacije te sam napravio dvadesetak amera, većinu CW i nešto SSB  :D :D :D
Išlo je jako lijepo, najviše mi se dopalo što nisu smetali lokalci gdje mislim na europu a ne susjede po bregima...hi  ;)

Čuo se pokoji EA i G ali slabo dok su ih ameri gazili, kako koji, dodatno osvježenje nakon pobjede Japoša.
Najviše me se dojmilo što su se javljali na moj CQ.

Oko 01:00 po našem su nestali pa sam otišao na 2m horizontal... ;)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5st

Evo i ja san se omrsija sinoć iza ponoći.
15tak amera...ništa posebno,osim N5DG za mene novi state TX !
Trajalo do 01:45 lokala.
73 de 9A5ST
Zeky

9a5cw

Nije bilo lose jucer, broj nije velik s obzirom na skromnu opremu... 80tak komada... 30-ti state Indiana...
Danas nema ni psa...
73

9a2sb

Evo na jutrošnju "svježinu" krenulo prema Japanu (oko 06 ut).Probao sam birati ali sve stare stvari..."klasika".
Od naših sam čuo da rade znaci: 9A8A a kasnije i 9A5CW te 9A2QP....Znaci su bili u eteru,a operatori?!? ;D ;) ::)
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A8A

Pozdrav !

Da, bilo je otvaranje prema Japanu ali kod mene su signali bili jako slabasni?
Na pocetku se JG2BRI cuo jako dobro ali nitko osim njega?
Poslije sam zvao CQ i uradio jos 10-ak Japanaca sa vrlo tihim signalima i tu je bio kraj?
Cekao sam BV ili barem HL ali nista...

73's Mark

9a2vr

Pozdrav!

Čini mi se da je na  6m polako gotovo. Kod nas su, u međuvremenu, došli majstori obnoviti krov Osnovne škole u Belišću, naravno - smetala im je naša 10el YU7EF i s puno tuge u srcu  >:( morao sam ju rastaviti i skinuti.
Sve moje 'špage' i sav alumunij - DOLJE!
Dakle, plesala je samo jedno ljeto...

Bozo 9A2VR

9A6R

Podsjeća na "ikebanu" ili paukovu mrežu.Prvi put u životu sam ugledao ovako nešto...

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a2vr

Pozdrav Reni!
Slažem se u potpunosti. E sada , a zašto tako?
Zato što sam htio napraviti jako laganu , jako jeftinu , a ipak jako veliku antenu sa puno db!
Zato što takvu antenu, potpuno sam, mogu montirati i demontirati kada se sjetim.
Zato što recimo ove godine , ljetne oluje su harale diljem Hrvatske, a kod nas, u Belišću i Valpovu nije bilo
problema i ni jedna "špaga" nije popustila. Valjda sam imao sreće, :)!
Znam da takva konstrukcija kod Vas doli nebi izdržala 2 dana ali eto ima i mirnijih krajeva.
Bila je to dobra antena ali opet, puno puta nisam bio na bandu kada je trebalo tako da nisam zadovoljan
sa brojem rađenih zemalja ove godine. 5-6 elemenata i tvrda konstrukcija uz praćenje propagacije su sigurno
pametnije rješenje.

73, Božo, 9A2VR
Bozo 9A2VR

9a5cw

Božo mrak antena, cestitam... silni konopi sigurno pomazu... ipak je to 14m boom... cuo sam te par puta i uvijek jak signal...
Ja sam radio sa istom antenom lani samo mjesec dana i bio sam jako zadovoljan kako radi, ove godine je nisam imao
prilike testirati tako da je odlezala na krovu garaze...
Sa 6el dk7zb uspio sam napraviti 102 dxcc ove godine i jedno 20 novih zemalja... 200 USA u logu ali na istok mi je jako slabo islo... sve u svemu dobra sezona i puno zemalja aktivnih na bandu...
Afrika se povremeno otvara ali za sad samo do ekvatora, bit ce valjda opet malo prema ZS6,Z2 itd...
U zadnje vrijeme sam QRV iz JN65XF (Pazinske rupe) pa bas i ne cujem nesto najbolje ;)
Vjetar mi je srusio stup i antenu...
http://www.tamrinki.fi/6m/mresults.php

73