Main Menu

9A0BVP - 144,485

Started by 9a3bim, 08. June. 2010, 23:51:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a3bim

privremeno je sa jn65xf pušten u testni radi far na 144,485 mhz (282m asl, centar pazina, okruženo brdima) ...
antena je magnetna, snaga otprilike 5W carier ... usput smo si malo dali posla i s wifijem, one "neamaterske stvari" na 6 i 13 cm ... ekipi su se tim povodom pridružili 4do i 5anc ...

namjena beacona je praćenje propagacija u Istri (uz 9a0bvs zapad-istok) u smjeru jug-sjever ...

raporti dobrodošli, ako netko i uspije čut ovu testnu konfiguraciju... uskoro se planira preseliti na adekvatniju lokaciju, s dipol antenom i znatno manjom snagom...

autori projekta ovaj put su 9a8mm i moja malenkost ....

sve konstruktivne kritike i sugestije dobrodošle ...

73 mirko

p.s. na donaciju primamo bp filter, može i homemade, kako bi signal bio što čišći ... ;) hvala 3ank na magnetinki za far ...
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a4qv

Danas neke cudne propagacije???

9A0BVP kod mene 579, na diamond X-50 antenu.
Samo 1 Khz ispod njega dolazi 559 S55ZRS sa Kuma (na X-50) nikad do sada to nije dolazilo tako dobro...
Cuju se i ostali beaconi iz Italije,
9A0BVS 599 ..

9A0BXV konstantan signal kao i ranije..

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A1Z

MIrko , dobro to izgleda.. to su microtik-ovi?  Molim te gdje kupujete pig tail i ostale kablove?  Info može i na 9a1z at ipc.hr

73s
Luci, 9A1Z

9a3bim

Stigli novi mikrotici ...

da li je netko imao iskustva sa ovim ITELITE antenama? mislim koliko su (odokativno gledano) realne karakteristike koje su navedene u datasheetima ?

73 Mirko
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a3bim

jos privitaka ...