Main Menu

Moslava?ka gora

Started by 9a3aq, 29. March. 2010, 13:46:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2ga

Franjo,

Na moj ušati VFO 50.349,60 !

Primam ga malo iznad šuma u JN75WR na  windom antenu !?!

73 de Boris

PS 9A0BHH se čuje gromoglasno, dečki hvala na trudu. Jedva čekam da proradi far i na 4m.
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9a5cw

Franjo, 50.349.8 kod mene...
GL

9A6R

Kakva se antena rabi Franjo?Jeli to negdje usmjereno?

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a2zh

Nista lakse Boris samo reci i slusaj ga na 70012 4W i opce veselje okrenut cu k tebi 7el dk7zb i tutanj
    franjo 2zh

9a4qv

Evo kristala za beacone 50,70,144...
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

9a4qv

diode (PIN) su za tastovanje  ;D ;D ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cw

Da bar... ali su 1N4148 ;)

73

9A1Z

Franjo , okreni poslije prema gore. Slušat ću ga večeras da dobijem volju sve spakirati natrag u kutiju  ( nakon prerade LO-a). Sada 14 MHz quartz radi na overtonu ( tnx 2sb), nema 28 komponente  ali fula 13 kHz.  QV , ima kod tebe koji kristal 42.000 MHz? ( ili koji malo bolji od ovog mojeg pet paračkog   14 .000 MHz?)
TNX
Luci
Luci, 9A1Z

9a2zh

Ok Luci ..!!
Usjeverit cu ga pa ako cijes dobro .. !!
Da Zlatko je na mom transverteru ucio zanat i uradio sjajno
Istina fula 15KHz ali nije on kriv sto nemamo 42.000MHz kristale
OZ2M radi tocno sa 42 MHz kristalom ...
a ako neki dobra dusa ima koji u skladistu a spremna ga je u nekoj
varijanti otuđiti i ja sam zainteresiran  ......
ok 19:00 cu startati pa do jutra ako sto capas
    GL..franjo...2zh

9a4qv

Franjo pozdrav,

evo pogledao sam za 42 mhz, nema nista okruglo, i kod mene 14 mhz...

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Hola hombres  ! Jest ...ti kristali odstupaju dosta...može se napraviti oscilator tipa VXO ...pa se postavi točno na frekvenciju...inače jako odstupaju...? Pravi kristal tipa KVG-e košta 10 puta više i točan je a kad nema i ovi dobro dođu...? Ima "kockica" oscilatora  koji su točni stoposto  i to okruglih frekvencija ..tamo sve do 120 Mhz....zadnja nabava je kockica 119 Mhz....! Recimo...za transverter za 70 Mhz koristim tu kockicu od 50 Mhz za lokalni oscilator...direktno u miješač...nivo signala je dovoljan za IE 500 ! Tako da mi je baza na 20 Mhz (IC 703) 20 + 50 Mhz -jednako 70 Mhz prijem i predaja ! I savršeno točna frekvencija ? Mogućnosti ima dosta....? Šempre koristim IC 703 kao bazu...? Perce je "otvoren" od 0 pa do 60 Mhz...RX-TX....idealno zar ne...? Podešen izlaz TX-a iz njega na 5 mW ...PET mW....SASVIM DOVOLJNO ZA DRAJVAT TRANSVERTERE....ne treba više ? M.
Martin 9A3GE

9A1Z

Martine , kockicu guraš direktno u mikser?  Kod mene na stolu je 42 MHz!  Radi odlično 5V, 200 Hz minus, ali harmonika ( i svakakvih komponenti iznad 45 toliko da sam odustao . Sad kad čujem  kako ti radiš napraviti ću low pass filter i guram u misker.
Inače sam čak razmišljao razvaliti kockicu. Tko zna šta je unutra? Oscilator i kristal , cmos izlaz predpostavljam. Mislio sam izvaditi kristal. Inače uz pomoć  Gorana  radim  na PLL -u.  Mislim da je ipak malo overkill za ovaj transverter , a i kutija je premala. Kad naučimo biti će lakše....

Franjo , slušam u tvom smjeru po dogovoru!

Luci , 9A1Z
Luci, 9A1Z

9A3GE

Da ...probao sam sa onim čiptek kristalom pa to odstupa miljun herza...pa uvalio....zaljepio kockicu i oma u miješač   50 Mhz...dosta je velika razlika radne frekvencije i armonika...pa sam to zanemario   stvar radi ok ....i napravio par veza na 70 Mhz...prošle godine...onaj transverter tu je ,,,čitav...? A treba probati....što je veća razlika radne frekvencije i LO tim boljke...harmonici su negdje daleko....? Je tko slušao sebe na drugom armoniku na 50 Mhz...59+++++ na FM dijelu banda sto i nešto...Mhz....stavim filter i on dosta dobr sreže drugi armonik..? Tja...! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Kakva guzva na 50.110, sve neke lokalne špijumčine, ne možeš ni prdnut da te ne ulove  ;D

Franjo, kod mene 50.349.20 na ft-817d i delta loop (iza brda) ant sjever/jug 559 raport.
Eto radi ti to dobro, ne znam da li je to u beacon bandu (po novome) ili ne, ali smutnja i guzva je pocela na bandu kako sam i pretpostavio...

Ide kisaaaa, statika ubija..

QV
Heinrich Rudolf Hertz