Pripreme za novu sezonu

Started by 9a4qv, 18. March. 2010, 15:24:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Ultraportable setup  ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a7pjt

Evo i u mene ide . . . pomalo    ;). . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

s55m

Smajo, ovaj setup što si spremio upotrebljiv je samo na 0 knots, a za vreme takmičenja, to je jako rijetko....
Inače "fancy" izgleda...

GL
Adi

9a4qv

Adi pozdrav,

Upotrebljiv je dok je operator do setupa  :D
problem se riješava tako da na onu kuku iz sredine tripoda spustiš komad špage i zategneš za zemlju za akumulator ili neki kamen...

Provjereno sa vrha Velebita 2008, kad je izdržalo dva dana gore, onda će i drugdje, nadam se.
Evo kako je to bilo tada ...

Inače ovaj moj setup ima nešto veću antenu i (mada na isti setup modu staviti i Ikea dish od 48cm jer je sistem za montiranje valovoda u fokus klizan, valovod kliže kroz parabolu, mogu podesavati fokus), dosta manju snagu od ove sa slike, samim time i baterije potrebne za portable su manje..

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Također 2008. ali na Učki - Vojak 1400 mASL
Istina, da smo tada radili Italijane na 3cm FM samo sa flanđom od valovoda, dok je za Njemce ipak trebala antenna..

Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Evo testirao sam setup popodne..
Adi, jeste vi nešto radili na 3cm beaconu, grekvencija je stabilna, ili je to zbog nize temperature pa grijac bolje drzi kristal??
Kako god, signal je ufb i stabilan.. 599

IQ3AN/b 559 od Ucke ili Slavnika refleksijom isto....

Sistem radi ok tj. bolje nego 90cm dish sa TVRO feedom koji ipak nije prilagodjen za nase potrebe...
Kako nije bilo musterija, nakon par sati ugasio... do prve bolje prilike.

QV
Heinrich Rudolf Hertz

s55m

Drugi thermal LO (prije je beacon bio na 10368.055 ako se siječaš).

9A5TD

Eh, ja vec mislio sada ce Goran imati rezultat od -150 dBc na 100 Hz a ono jadnih -100 ! 

Mislim stvarno sto je to sa tobom, poceo si koristiti kineske komponente ili si poceo Fusariti... Hahahhahahahahahhahah

Znaaaaaammm, a da spojis taj tvoj DUT na neki Analizator Made in China, gotovo sam siguran da bi na 100 Hz taj pokazao - 186 dBc

:P :P :P

NEgo kada ce cevapi piva ???

9A5TD

Quote from: AD6IW on 19. March. 2010, 23:37:13
Vidi sta mi radi tvoj "blody" FM ??? Ovi spursi sve od rep-a

Ajde, ajde, vec ces ti u tom softu ubaciti parametre da FM bude INVISIBLE...

Nego jesi bacio pogled na onaj FEED sto sam zakacio, jos malo mu je falilo i bilo bi kristala "Modre Galice", ne kuzim zasto su ga bas tako MEHANICKI izveli, biti ce da cijela linija napajanja predstavlja neku vrstu filtera kako se bi HI-POWER FM dolazio u uredjaj ???

9a4qv

Oooo majstore....
baš to trebam, ne znam sa čime si to izveo ali je UFB! I to još PLL, eee to se zove oscillator.
Pa malo gledam onu DF9IC listu i vidim da nijedan uređaj nije ni blizu sa faznim šumom ovom PLL što si ga zakačio...
ah..

Kad si sutra na linku da upalim kutije?

QV

Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Evo danas testirana hrpa transvertera  ;D

3cm kompletno skatuliran za portable, kako nije bilo mušterija na 3cm prebacio sam se na 23cm...
Zanimalo me kako ide refleksija od Učke na tom bandu i za divno čudo sa 1w i 20 el Loop odrađeni bez problema:

IK6HRA JN63QP Falconara/Marco
IK7UXW/4 JN63EX Rimini/Paolo

Slušan u direktu tanko IK3HHG JN65CM Venezia

Zanimljivo je to da refleksijom ne ide Venezija, nikako!!
Postaje koje su južnije idu bez problema, a napokon sam potvrdio i to da točka refleksije nije Vrh Učke i ona hrpa željeza nego izgleda Mala Učka jer susjedi kažu da je to 10 stupnjeva istočnije od radara, koji im ponekad dolazi i 59*20.

Isto to sam primjetio i prošle  godine ali nije bilo korespodenata koji su mogli izmjeriti koliko je to "desno" od vrha, sada znamo.....po čemu onda i postaje koje su sjeverno i ne mogu koristiti tu refleksiju, kao što se i pokazalo..

QV
Heinrich Rudolf Hertz