UKV Klendar za 2010

Started by 9a4mf, 06. January. 2010, 17:55:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4mf

Koliko vidim uskoro počinje prvi dio 9A Activity natjecanja, i Vidovo ako se ne varam a kalendara za 2010. nema. Neka ne bude kao 2009. godine sa Antunovo iz Našica,  ;D : ima - nema - ima i na kraju svega nekoliko "odabranih " logova u plasmanu "Antunovo" 2009.  :o HAI.  ???

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro  ;)

9A2HM

Pozdrav Miro

Polako polako, prvo praznici, blagdani, posao, pa tek onda hobi.
Sve će biti na vrijeme, datumi se znaju samo treba poraditi na propozicijama.
Radi se na nekim promjenama, a za to treba malo vremena.

LP
K
Kreso

9a5adh

Krešo, koje su promjene u propozicijama?
Kako će to utjecati na pravila za Vidovo i ostale suorganizatore?
Kada ću(ćemo) znati promjene?

Informacija natjecateljima: natjecanje Vidovo će se održati 17-og ovog mjeseca u standardnom terminu. Usklađena pravila sa pravilima Activity-ja (promjene još ne znamo) biti će objavljena do sredine idućeg tjedna.
Još jedan info: ako nam se ukaže prilika, prebaciti ćemo suorganizaciju u topliji dio godine i o tome ćete biti obaviješteni na vrijeme

73 de 9a5adh

9a5adh

Quote from: 9a4mf on 06. January. 2010, 17:55:53
...Neka ne bude kao 2009. godine sa Antunovo iz Našica,  ;D : ima - nema - ima i na kraju svega nekoliko "odabranih " logova u plasmanu "Antunovo" 2009.  :o HAI.  ???...

Pa Miro, poznato je da mi još nismo radili probleme oko organizacije samog natjecanja i obrade logova. Molim te da nas ne guraš u isti koš s onima na koje misliš.

73 de 9a5adh

9a4mf

Pozdrav svima
Davore, nemoj se odmah osječati prozvanim, zna se tko na vrijeme odradi svoje a tko ne  ;D a što se tiče propozicija, moje je mišljenje da 9A Activity ima svoje a mi svoje samo neka robot radi kao i prošle godine. propozicije za Lipik će biti promjenite samo u jednoj maloj stavci dok ostalo sve ostaje isto, kategorije kao i prošle godine.

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro  ;)

9a5adh

Nema frke Miro, sve pet  8).

CUL IN CTEST.

9A5AB

POŠTOVANI TAKMIČARI!!!
JOŠ NISMO DOBILI REZULTATE OD PROŠLOG ACTIVITIJA A VI TRAŽITE NOVE PROPOZICIJE ZA 2010!!
NADAM SE DA ĆE BITI USKORO SA NEKIM IZMJENAMA!!
73 STANKO

9a4qv

"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6jrz

Objavljen je kalendar, ali vidim da nije dorađen

9A2HM

Quote from: 9a6jrz on 11. January. 2010, 11:24:13
Objavljen je kalendar, ali vidim da nije dorađen
Pozdrav Zorane i ostali

Radi se na tome, bez brige svi će biti na vrijeme obaviješteni i o promjenama u propozicijama koje se ovih dana intenzivno "poliraju"!
Za sada sam samo stavio ispravne datume i maknuo propozicije koje se mijenjaju u 2010.godini.
Samo mogu napomenuti da od ove godine nagrađujemo i najbolje plasirane natjecatelje u takozvanom "super kupu" u koji ulaze bodovi ostvareni u 3. 5. i 7. mjesecu, a ta natjecanja će od ove godine imati istovjetne propozicije.
Ima još novosti kao što su opća pravila UKV natjecanja, ali o tome kad bude sve gotovo.
Za 9A Activity je više manje sve isto, jedina promjena je što i stanice van 9A ulaze u sve kategorije zajedno sa 9A stanicama.
Ako netko ima kakav upit, slobodno šaljite na PM ili e-mail.

LP
K
Kreso

9A3LN

Prvo pitanje: Promatrajući kalendar ukv natjecanja vidim da je za 2010. godinu navedeno da je AA VHF 8.kolovoza 2010. ??? a u kalendaru je prva nedjelja tj. 1. kolovoza 2010. Takoder, i kod talijana je naveden AA VHF za 1.8.2010. Koji je datum pravi?
Drugo pitanje: Zašto su iz propozicija Tesla memorijala izbačeni 50 i 70 Mhz??? Sada 70 MHz natjecanje imamo samo u jednom diskutabilnom terminu, a 50 MHz u dva tokom cijele godine. Trenutno propagacije nisu bogzna što, no termin u 7 mjesecu bio je odličan. Jer, kada bi zakazao vikend u 6. obično je bila dobra aktivnost u 7 mjesecu. Ako su ovo dva UKV opsega zašto ih se šikanira u odnosu na 144 i više?
Damir

9A2HM

Kao nekakav kontest koordinator, evo za početak da ja odgovorim.
Ja sam u kalendar stavio AA VHF 8.8. jer u propozicijama piše ovako:
TERMIN - Nedjelja prvoga punog vikenda u kolovozu svake godine. od 0700 UTC do 1500 UTC.
Pošto se puni vikend smatra subota i nedjelja, uvijet je da su oba dana u istom mjesecu.

Drugi dio pitanja je odluka UKV komisije i IO-a HRS-a da se u zimskom, proljetnom i ljetnom kupu propozicije izjednače i zajedno čine superkup.
Pošto se 50 i 70 MHZ nije bodovalo za generalni plasman, odlučeno je da se oni izbace iz navedenih natjecanja.
Nadam se da će se i Mate nadovezati na ovu raspravu.

LP
Krešo
Kreso

9A6R

Da zaista nama na Jugu su zaista int.natjecanja na ova dva najniža banda jer na višim nemamo šanse za prva mjesta,dok se na 4 i 6m još i možemo nadati ponekom boljem plasmanu.Treba malo poraditi glede toga.Hvala :)

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4mf

Reni
Nekoliko  logova je došlo prije za UKV natjecanje «LIPIK», pa smo redovito poslali diplome i čak ukinuli bonus bodove, da svi budu izjednačeni. No vjerujem da vi možete napraviti bodova sa talijanima, ako ne baš sa 9A, ali da se malo popnete na brdo sigurno bi se čuli, što misliš o tome? Ili je to jako teško spakovati opremu, pa sve ostalo opet pakirati poslije natjecanja?

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro

9A6R

Miro ovakav nastup već prelazi granicu lijepog i prijateljskog ponašanja.Hočeš morti reći da sam(smo)lijeni Dalmatinci?A u tome nije poanta,ni blizu.Dođi malo ti dragi Miro iz ravnog Lipika malo ovdje iza Dinarida sa svom tvojom opremom pa odradi koji kontest.Nakon njega budem te pitao koliko si Talijana i ostalih uradio.Nemaš pojma o čemu govoriš.Ali već sam se načitao na onom forumu tvoje kreativnosti.Molim te nemoj sad i ovdje.ENDE

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !