Predlazem Draganu da napise clanak na tu temu, jer je vrlo zanimjiva
za radioamatere (i mene bi to zanimalo da naucim nesto sto neznam),
pa ce se tehnicka javnost lako uvjeriti dali je ta njegova teorija
"magicna" i da sam ja u krivu, sto bih i ja svakako volio jer bi to bilo
dobro za nauke, ili je njegov clanak za naucnu fantastiku zajedno sa LDE.
Pokusaj sa ovom teorijom na bilo kojem ozbiljnijem tehnickom forumu 
Obicno se kaze (bez uvrede), ili si lud ili si genijalan?
Ja licno nisam shvatio sta je pisac htio reci.
73
ad6iw
Ako ovako ironično intoniran tekst sa imputiranjem teorije nije uvredljiv onda je bar nekolegijalan, i ako je to taj argument onda neka bude kako kažeš. Drugih kompletnih stručnih tehničkih argumenata sa tvoje strane nije bilo.
Sa druge strane naveo sam ti osam stranica iz raznih knjiga plus Robijeva web stranica i stranica na kojoj je objavljen abstract naučnog rada sa 3 paralelna FET tranzistora, u kojima se apsolutno nedvosmisleno potvrdjuje to što zastupam. Citirane su potvrde za elektonske lampe, bipolarne tranzistore, FET tranzistore i IC operacione pojačavače. Citirana je i sama matematička teorija koja se bavi sabiranjem veličina stohastičke prirode.
Ako sve to nije dovoljna argumentacija onda mislim da zaista ne vredi više diskutovati o ovoj temi.
Vreme će već, kao i uvek, pokazati ko je bio u pravu...
I kao što je to davno rekao jedan mudar čovek: "Ne vredi ljude ubeđivati rečima ako ne žele da poveruju."
Za mene je ova diskusija završena.
Izvini što nisam shvatio da si se predomislio u vezi izvinjenja.

To do sada nikada, ni od koga nisam doživeo pa mi se valjda može oprostiti greška...

Želim ti sve najbolje i iskreno mi je žao što niste preduhitrili Nemce sa EVE.
Bilo bi lepo da je i jedan naš čovek ušao u istoriju prvim radioamaterskim ehom od Venere.
Ali možda biste mogli sa njima da napravite prvu EVE vezu!

Pozdrav
Dragan, yu1aw