Autor Tema: Pravilnik foruma  (Posjeta: 2029 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A4EW

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 257
    • Profil
Pravilnik foruma
« : 11. Siječanj. 2009, 18:39:21 »

Prilikom registracije postali ste član hrvhf.net foruma i samim tim prihvatili sljedeća pravila:

1. Poruke na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora poruka, a ne administratora i urednika. Administrator i urednici ne odgovaraju za sadržaj poruka, niti za stavove članova foruma iznesene u njima.

2. Poštujte druge članove foruma, čak i kad su njihovi stavovi dijametralno različiti od Vaših. Komentari koji sadrže uvrede na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj, seksualnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, kao i pozivi na nasilje, maliciozni komentari, pornografija, vrijeđanje, psovanje, prijetnje, vulgarne riječi, neosnovane klevete, spamovanje - neće se tolerirati.

3. Potrudite se da Vaši postovi budu gramatički ispravni i sa smislom, kako bi Vas ostali članovi razumjeli. Postovi pisani VELIKIM SLOVIMA, sa uključenim "Caps Lock" biti će izbrisani. Postovi i topici koji su po procjeni administratora i urednika neprihvatljivi za hrvhf.net forum, biti će uklanjani, a članovima koji ih često šalju biti će uskraćen pristup.

4. Poruke koje sadrže samo smajlije (bez teksta) su dozvoljene isključivo u forumu Članske diskusije.

5. Pisanje više postova za redom u istoj temi nije dozvoljeno. Takvo ponašanje  smatra se  spamom i biti će obrisani svi osim prvog posta u nizu. Dobra volja administratora ili urednika može biti da vas upozori i dozvoli da spakirate sve u jedan post, ili da to sam učini, ali nije obavezan da ispravlja vašu pogrešku.

6. Postovi koji sadrže osobne informacije trećeg lica, kao i fotografije, brojeve telefona, mail-a, biti će uklonjeni u cilju zaštite privatnosti.

7. Korisnička imena (nicknames/usernames), potpisi (signatures) i avatari (osobne slike) ne smiju sadržavati nikakve političke parole, reklame, citate ili simbole, kao i uvrede na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj, seksualnoj niti bilo kojoj drugoj osnovi.

8. Koristite pretragu koja će Vam pomoći u pronalaženju tema na forumu. Prije postavljanja teme budite sigurni da ista ili slična već ne postoji. Prilikom postavljanja teme, stavite što opisniji naslov.

9. Držite se teme. Poruke koje skreću sa teme tretiraće se kao "off topic" i mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namjerno i sustavno skretanje tema, kao i drugi oblici ometanja diskusije neće biti tolerirani.

10. Politika je zabranjena na forumu.

11. Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog imena (nickname/username).

12. Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasništvo ovog foruma.

13. Urednici (moderatori) su izabrani od strane administratora foruma i imaju njegovo potpuno povjerenje. Forum postoji zahvaljujući Vama, a funkcionira zahvaljujući urednicima koji volonterski rade svoj posao. Ukoliko imate primjedbi na rad administratora i urednika (moderatora) foruma, možete iznjeti razloge u forumu "Prijedlozi & pitanja". Žalba na rad nekog urednika je isto moguća slanjem privatne poruke administratoru, sa jasnim citatima i slijedom događaja.

14. Administracija foruma se NE obvezuje obrazložiti razloge za uklanjanje poruka i zadržava pravo ugasiti račune korisnika koji krše navedene standarde. Administracija zadržava pravo izmjene pravilnika u skladu sa dešavanjima na forumu.

73 de 9A4EW, Hrvoje