Zlatko, ovo nisam baš shvatio, ali ovako.
Tip ima web stranicu, ima brand, razvio je niz pojačala marke AMPLITEC, trguje njima, ima cjenik i onda mu zatražiš regularnu ponudu, jer nismo svi isti i ima klubova koji ŽELE platiti preko računa, platiti carinu, ne izvlačiti 30.000 kuna preko putnih naloga itd.
Onda lijepo od čovjek zatražiš ponudu, jer po sveme - samo to nedostaje za trgovinu, jer para ima. I onda od njega dobiješ odgovor koji sam nabrojio.
Jasno, maštovitiji znaju kako se to radi, a znam i ja, iako nisam maštovit. U gepek i onda ga prodaš klubu kao samogradnju, ispostaviš račun bez pdv, jer nisi obveznik, to uprihodiš na žiro račun pa postaneš objekt zanimanja Porezne uprave ili na tekući (ako se praviš lud) i moliš boga da to neće nitko ukapirat. Ili razbiješ račun na više manjih do 5.000 koje klub može tretirati kao gotovinsku uplatu koja može ići na tekuči račun. Pa ispišeš račune za kutiju, ispravljač, cijev, kabel i ostalo.
Mislim da sam bio jasan, kao što je jasno da od stoljeća sedmog živimo u više raznih država, pri čemu je u svakoj od njih izbjegavanje poreza bilo nacionalni sport No1.
Pa reko, da skratimo, kako bi reko direktor Šoitj...
GG