Autor Tema: Quad za 6m band  (Posjeta: 2025 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Quad za 6m band
« : 27. Srpanj. 2008, 19:05:34 »
Ekipa, ima li ko kakav pouzdan i u praksi provjeren dizajn quada za 6m band, po mogućnosti 2-3-4 elementa i izolirana pletena Cu žica?

Ostalo nekih ribičkih štapova od 3m dužine pa sve gledam, šta di , kako itd...

TNX GG

Offline 9a2d

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 340
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #1 : 27. Srpanj. 2008, 20:52:42 »
Navodno je ovaj prilično dobar http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=12224

73 de 9a2d

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #2 : 27. Srpanj. 2008, 21:48:39 »
Znam za ovo, ali to ne tražim. Ovo je gola žica.

Ima li neko konkretno iskustvo? Vinkovci?

GG

Offline 9a5st

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 386
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #3 : 27. Srpanj. 2008, 23:01:58 »
Gogo iman ti jedan na otoku.2 el.
Moran nać mire elemenata,jedino znam da je razmak 180 cm.
Radi ka sat.Ovoga od 4 el. moram naštelit ovu zimu.
Šljaka na 48.5 MHZ.,a on ti je dug 4.5m
Mire dajen,a fibere...jok !
73 de 9A5ST
Zeky

Offline 9A9L

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 176
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #4 : 27. Srpanj. 2008, 23:20:57 »
Evo ti za pocetak nesto od Andre a kad pronadjem file bice i 4 el QQ za 50.

Ovo vec davno dobro radi kod nekog u 9A, mozda 2XX- ili CRO-ne secam se.
1.5mm pvc bakar
               stranica           obim            pozicija na bumu     duzina stapa
r50=        1555               6220             0                            1100
a50=       1526               6104             1135                      1080
d50=       1452               5808             1995                      1030
 
r70=        1117               4468             0
a70=       1070               4280             1135
d70=       1070               4280             1995mm 


73's de Leon 9A9L

Offline 9A5M

  • Newbie
  • *
  • Postova: 46
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #5 : 28. Srpanj. 2008, 10:07:28 »
Quad za 6m ti je prava stvar!  Osobno sam ih izradio 10-ak komada bas za 6m tako i za Vinkovce 9A4V!!!
Za informacije mi se javi na 098/621-011

Offline 9a5st

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 386
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #6 : 28. Srpanj. 2008, 11:24:48 »
Samo za info...
Iman quad 2 el za 28Mhz.Razmak je 2.10m.
Lipo radi i na 24MHz,a sa tunerom ni na 21MHz.
Napominjem da je to original CB quad.
Ima san puno problema sa Cu žicom.Kiša,vitar...itd.
Od kada se pojavila čuvena sajla za sušenje robe po pazarima,Kerumima...NO PROBLEM !!!
Proizvod je stvarno zadovoljavajuć.
Svi dipoli su mi od te žice,doduše neman neku snagu(100w),ali je puno zahvalnije od bakra.
Na 28 sam gura 400-500w i nikad nije bilo problema.
Isplati se provat.
I ovi quad ( 4el 50,10el.144 i 2el.28) radi OK,pogotovo na 2m.
Eto toliko za sada.
73 de 9A5ST
Zeky


Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #7 : 28. Srpanj. 2008, 11:29:17 »
Hvala svima koji su se javili i ponudili rješenja.

GG

Offline 9a2d

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 340
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #8 : 28. Srpanj. 2008, 12:41:17 »
Hvala svima koji su se javili i ponudili rješenja.

GG

Odustao si od QUAD-a, naravno, čim si vidio ovo kolektivno znanje!?

73 de 9a2d

Offline 9a3bim

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 172
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #9 : 28. Srpanj. 2008, 16:44:38 »
ako se dobro sjećam 5cw ima dizajn ala yu7ef za 3el 50 i 70 mhz...
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

Offline 9a6c

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 1324
    • Profil
Odg: Quad za 6m band
« Odgovori #10 : 28. Srpanj. 2008, 16:48:11 »
Odustao si od QUAD-a, naravno, čim si vidio ovo kolektivno znanje!?


Pa jasno ;D