Evo i mene

Nakon šta su mi strecla leđa( bit će od požutile krštenice Hi!)nećkao sam se "Poći ili ne poći" na kontest u portabl.
Dilemu je razrješio Vedran 9A4VV iz Vele Luke koji je završio Transverter za 10GHz i hitno je trebao prvu vezu.
Pošto sam ja tu ,ajmo reć lokalni.... krenija san na Kozjak sa skalamerijom .
Da ne bi nosio samo 10GHz uzeo sam i 70cm,a onda i 2 m.Ukrcao sam "Putujući cirkus" i pravac Kozjački vrh Sv,Jure 671m asl.
Nakon bezuspješnih prova sa Vedranom koji je izašao na Hum,nažalost moju a i njegovu,NULA...............

Provao i sa nekim talijanima na 10 GHz ,ali zero di nada.......
U međuvremenu je jak udar bure meni prevrnio tronožac sa parabolom,pukao nosać iluminatora,pukao konektor za napajanje i slomio kraj N konektora na krimpanje za MF (144MHz

),izgorio kabel koji je napravio kuršlus a napajao je FT290R,te pukla klema na akumulatoru (zlačane boje ali aluminijska

TALIJANSKA....

) i iščupao se konektor za 2m antenu ,jer je bacilo i stup ......uhvatio sam ga 3m dalje ali.....
Uvečer sam saznao da je malo sjevernije smrtno stradala paraglajderica ,koju je vjerojatno isti udar bacio na stijene

Pošto me tako divno pošlo ,a prignječilo je i prst.....di je ono flaster i sl....
Baš da ću poć doma,naravno dosta mi je svega i kontesta i putujućeg cirkusa,
ali popio sam Jamnice ,našao flaster,,,,,,,, i idemo ispočetka......
Izolirom sam zakrpio iluminator,plinsko lemilo i konektor za napajanje je kao nov,rezervni kablići....pa naravno ,tu su negdje,ma di su rezervne kleme evoooo ih ,a tu je i rezervni kablić za napajanje (od IC202 ali to je isti Hi!)............
Popravio ostatak i nekako pale lokalne veze na 70cm i 2m, pokoji talijan ,ali sve u svemu trubaaaaa.
Aliiiii Moja stara mušterija Frančesko IW6CVN/6 je bio uporan i odnio na drugi kraj brdašca 10 GHz ,gdje nisu smetali toliko "alberi"oliti ga po naški stabla te je pala veza( ne trebam reći da sam antenu još morao spustiti nosom doli jer sam krivo zalipio iluminator

Nakon toga i Cesare I6XCK,ali iz kuće...jedva ......

Palo je i nešto veza na 70cm ...radio i 9a6k.........

,a na 2m TK5EP/p sa velikim QSB.
Dok se sve to izdogađalo ....završio je kontest i finila je i ova,triba poć doma.....
Opet sve slaži,rastavljaj,spremaj......Putujući cirkus ide doma.......pa opet iz auta u lift,pa iz lifta doma ,pa opet,pa opet...............................UF,UFF,UFFF..........
Mora bit da san star za ovo

Evo i par sličica ,a od mene veliki 73.
Mike 9A2WA
P.S. Izgleda da su se neke antene okrenile put doli