Gorane,
malo sem pregledal "razvojno" dokumentacijo izpred 8 let ...
... in ni res, da nisem poskusal rezultat potrditi s simulacijo - vendar mi nikakor ni uspelo Infineonov nelinearni model za bf998 vkljuciti v Serenado (drugega orodja za nelinearno simulacijo pa nisem imel).
Malo sem danes brskal po literaturi, in najvec kar sem nasel je Siliconixov Application Note iz leta 1982 (ki ga je napisal Ed Oxner, KB6QJ) o JFEtih, kjer je poenostavljen racun, zakaj se zniza sum s paralelizacijo FETov (recimo J310). Pri bipolarcih je fora v zmanjsanju Rb, pri FETih pa v zmanjsanju Rds. Vendar sem preprican, da se taga efekta ne da doseci s poljubnim tranzistorjem, poleg tega bipolarci odpadejo zaradi problemov z biasom. Se najbolje se obnesejo FETi, ki jih lahko biasiras na Vgs=0 (Id=Idss).
Mike, Gogo,
s feritom tipa K1 (isto Epcos), velikost A4, sem dobil 0,5dB nizji P1dB in cca. 1dB nizji IP3out. Mislim, da material K1 se proizvajajo. Sicer bi lahko poskusil s cim podobnim - na web strani Iskra Feriti (
http://www.iskra-feriti.si/index.php?i=10) se nahajala cross-reference tabela za veliko feritnih materialov. Ideja s feritom iz Elradovih anten ni slaba. Vse kar moras preveriti je, koliksen P1dB dosezes - ce je par dB nizji, ni panike .
Kar se stabilnosti tice, pa je pogojno stabilen LNA s 4xbf998 - varianta z 1xbf998 je turbo delux, hi.
73 de Robi/s53ww