Ima

Zeky, ima ta tvoja "kašeta" iza jedan konektor za CAT, čini mi se da je serisjki com port u uputstvima uređaja pod CAT control.
E sada, imas software koji se zove HRD ili HamRadioDeluxe ili po novome Digital master 780, ni sam ne znam u cemu je razlika. Imas to ovdje:
http://hrd.ham-radio.ch/Lijepo to downlodaj i instaliraj, podesi komunikaciju sa tvojim uređajem i na konju si.
Software ti podržava i rada sa digitalnim modovima između ostaloga.
Ono sta tebi treba ima takodjer i to radi odlicno.
Preporucujem da skines keplere i to iz tog softwera, trati ce par sekundi i onda mozes prikazivati sve moguce satelite, predikcije itd, ma svasta.
Najbolja stvar je kad podesis program i uređaj, onda ti on prati dopler i pomjera frekvenciju kako satelit prolazi, naravno ako radis crossband on ti takodjer istovremeno vrsi korekciju doplera na oba banda.
Kad sam radio qso sa ISS, sa ft-847 to je bilo odlicno, radio sam up link na 70 cm i downlink na 2m, bez softwera to bi bilo nemoguce ili jako tesko jer je dopler bio unakrstan i naravno na 70cm puno veci, a ovako nisam ni osjetio da dopler postoji, prouci najprije help prije nego sta ides na predaju, soft. je odlican kad ga upoznas.
QV