Autor Tema: TS590S - problem  (Posjeta: 287 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a6c

• Hero Member
TS590S - problem
« : 26. Kolovoz. 2023, 06:56:26 »
U zadnje vrijeme sam se nešto dohvatio svojih sprava, kao aktiviram se, a sve u stilu "kad mrtvi zapjevaju"...

I odmah mina...Odavno imam i ts590s, xv144 transverter i OM1002 koje sam koristio samo jednom 2021 u MMC natjecanju, znači samo CW.

Sad je došao red i da guknem, ali neće. Čim izlazna snaga dođe do 3-400 W proradi zaštita i pojačalo mora u RESET. Na CW sve OK. Procesor na minimumu, pobudna snaga oko 3-4W, ali neće.

Zamjenim pobudu s FT991 i problem riješen, sve funkcionira kako treba, snage i više od deklarirane.

Na mom 590S urađena je modifikacija kojom je izlazna snaga na SSB dovedena u normalu i sve mislim da je time i onaj "spike" koji se javi na početku SSB emisije oslobođen pa sad aktivira osjetljivu zaštitu.

Ne znam je li još tko imao sličnih problema, pomoglo bi znati. Vidi da se sad umjesto FT1000MP kao baza za razne transvertere koristi TS590SG pa pretpostavljam da su u Kenwoodu taj problem riješili.
FT991 nije TS590S, ali sila boga ne moli pa ću i ja spustiti kriterije, srećom javljam se iz pustinje Gobi pa nema straha za QRM.

TNX!

GG

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
Odg: TS590S - problem
« Odgovori #1 : 26. Kolovoz. 2023, 13:34:48 »
Majstore,
Prebaci se na transverter portove na ts-590. To su oni RCA ili u žargonu cinch...
Dakle  zaboravi antensku priključnicu...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #2 : 26. Kolovoz. 2023, 13:47:26 »
My bad...sve spojeno na ta dva cincha. To me i čudi, jer ako se dobro sjećam, taj spike je bio vezan uz izlazni stupanj koji se na ovaj način zaobilazi...
Ali neki vrag izgleda ipak ostane...
To mi je sve kazna za višegodišnji nerad i sve propuštene conteste.

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #3 : 29. Kolovoz. 2023, 11:01:49 »
Prijavio slučaj autorima om Powera i Tibi om3rm kaže da je problem u spajku kako sam i sumnjao. I da nisam jedini s tom pričom...

A dobro, ima rješenja, ako neće om power, oće GS35b, ta ne pati od tih gluposti.