Autor Tema: Radio farovi 9A0BUD i 9A0BXD QRV s Visa  (Posjeta: 1859 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a6c

• Hero Member
Odg: Radio farovi 9A0BUD i 9A0BXD QRV s Visa
« Odgovori #15 : 14. Srpanj. 2023, 06:52:04 »
Ne samo skenirati dozvolu, nego i putne naloge i blagajničke isplatnice. Priča o farovima u Hrvatskoj se nalazi na web stranici 9A1ADE pod "samogradnje" i onda dalje do 9A3AQ koji je napravio lijep prikaz povijesti farova u Hrvatskoj. Nije mi baš najjasnije da li je far djelo radionice SRH ili je nastao u okviru kluba, ali bitno je da je postojao, radio koliko je mogao, kao i njegov nasljednik YT2V, a vjerojatno i još poneki.
YU2VHF prvi, YT2V drugi.

Offline 9a2jg

• Newbie
  • *
« Odgovori #16 : 14. Srpanj. 2023, 07:51:08 »
Vanbračna djeca se ne računaju, samo zakonita. Ali, znam, iz osobnog iskustva, da to tebe ne smeta ; ta zar te nisam prije nekoliko godina uhvatio da radiš u HRS fildžan contestu bez dozvole za rad, onda si je , tek nakon mog javnog napisa, izvadio. Hebena je ta povijest, pamti se...

A ići uspoređivati Contest 25, s našim uratkom, u najmanju ruku smiješno. Baš kao kad bi mi išli uspoređivati svoj uradak s današnjim...

Online 9a7pjt

• Hero Member
  • Get out of the Radio Shack and Live Life ,okeji
    • 9A7PJT
« Odgovori #17 : 14. Srpanj. 2023, 10:20:17 »
Nit je Hajduk prvi, nit je taj yt2v far bio
Slabo si  obucen ,jako slabo.
H A J D U K  je   1  (prvi)  #1  klub u drzavi ...od 1911 ...okej ? ;)

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #18 : 14. Srpanj. 2023, 11:42:21 »

73 PJT

Da skratimo oko "prvoga" glede Hajduka... te 1911. bili smo Austro-Ugarska. Proguglaj malo 1901. godinu i koji su klubovi već tada postojali i igrali...Hrvatski sokol, Vukovarski footbal klub - Osijek.
Da obuka....  ;D ;D

Tako ti je i sa radio farom, ne treba mantrati nego samo usvajati činjenice...

A na Sutjesci je omjer bio veći od 1:2, nebitno raćunaš li ustaše za naše ili njihove  ;D ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a2jg

• Newbie
  • *
« Odgovori #19 : 15. Srpanj. 2023, 12:56:41 »

Slažem se, ali to vrijedi za obje strane sugovornice. Pregledao sam SVE, dostupne javnosti , dokumente, a koji su lijepo i pregledno okačeni na stranicu 9A1ADE.
Za onaj, kako tvrde oponenti, PRVI far na dva metra, nije priložen NI JEDAN dokument, znači, razumno je pretpostaviti da je bio UNLIS.
Ovi, treći, četvrti , i ini, poslije, su samo u naznakama, bez dozvola za postavljanje, a dozvola za rad je misaona imenica. Ono što jesu objesili je općenita dozvola vlasnika objekta kojom se dozvoljava da se predmetni uređaj smjesti u njihov objekt, uključi u mrežu, i isključi, ako bude stvarao smetnje.
Vrlo je važno napomenuti da je u zaglavlju svih dokumenata Savez radioamatera Hrvatske, kao titular, vlasnik, korisnik i odgovorno pravno lice.

Sve to u NAŠEM slučaju NIJE bio slučaj, i mi imamo sve dokumente potrebne za legalan rad radio fara. Ono što tamo netočno piše jest da je naš far radio nekoliko godina, i onda se ugasio. Da li iz neznanja, ili zlonamjerno, napisano, ne znam.

Ponoviću što sam već bio napisao, isključen, demontiran, dijelovi ukradeni, u ratnim godinama. Znači, taj PRVI far na 2 metra nije bilo neko sporadično događanje, nego organizirani trud nekolicine entuzijasta, na jednom legalnom projektu, sa svim dozvolama.

Ne bih više šiljio, sva dokumentacija je u arhivi radio kluba Split, set fotografija kod mene, jer su moje. Ne za ikome išta dokazivati, nego da se prekine s lažima, i omalovažavanjem tuđeg truda, rada, novaca, i živaca.
Jer kako je razvidno na stranici 9A1ADE, za sve te njihove pokušaje, iza njih je stajao SRH ! Iza nas nitko. I onda su oni, nelegalni, prvi, a mi, legalni, drugi !
Moš mislit.
« Zadnja izmjena: 15. Srpanj. 2023, 15:35:46 9a2jg »

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #20 : 15. Srpanj. 2023, 16:06:33 »
Avanti kukumari...

Za moj ukus, razumno je pretpostaviti da rkz nije objesio dozvolu za prvi far aka yu2vhf zato jer im nije bila na raspolaganju ili jednostavno nisu konzultirali nadzornu službu HRS/SRH u smislu svrhovitosti i potrebitosti javne obznane iste.

Slijedom prethodno prezentirane logike, ko god ima pozivmi znak i ne objavi presliku dozvole taj je unlis😳.

Šteta da vinovnici aktivacije tog fara nisu više tu, ali zato ima drugih savjesnih sakupljača vjerodostojne dokumentacije, prijavaka i izvješća i sva sreća da je tako.

Inače bi svatko radio što ga volja, a to tako ne ide!

Online 9a7pjt

• Hero Member
  • Get out of the Radio Shack and Live Life ,okeji
    • 9A7PJT
« Odgovori #21 : 16. Srpanj. 2023, 12:11:41 »

73 PJT

Da skratimo oko "prvoga" glede Hajduka... te 1911. bili smo Austro-Ugarska. Proguglaj malo 1901. godinu i koji su klubovi već tada postojali i igrali...Hrvatski sokol, Vukovarski footbal klub - Osijek.
Da obuka....  ;D ;D

A na Sutjesci je omjer bio veći od 1:2, nebitno raćunaš li ustaše za naše ili njihove  ;D ;D
Post ti je  .. ajmee .   
Mozes ovakve  gluposti pisat jer si u nekom odboru  ovoga foruma ,A?
A. Ugarska  ..Ustase .    Sutjeska.. Sokoli i Futbali  ..
Los ti je taj tvoj Google..  los .
Samo jos nisi  svoje  selo spomenija u kojem  se nogomet igra baren  122g .
Zulja tebe  HAJDUK  i vise nego sto san mislia.
Nije ni cudo kad je to najveci HR klub.  ..od Franje Josipa  do danas .
Ovin zavrsan ovu temu pa makar  ti nastavia sa   Kozarom ,Cedicima ili SHS.

Da nisian  offf topic..  glavno je da smo utvrdili da je prvi legal far  sa ovog podrucja   . 

HZV    PJT

= Kad se male ruke sloze sve se moze =

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #22 : 16. Srpanj. 2023, 15:59:59 »
Ajmeee, opet si sve falija....
Ne da nisam član nekog odbora, nego nisam ni član saveza.....
Kažem vam, jedino ste za Ivana Pavla II. u pravu a ostalo moš mačku 'o rep....

Za one koji žele pročitati nešto o povijesti farova, na stranicama 9A1ADE pod Konstruktorska sekcija može se naći lijep povijesni prikaz farova u Hrvatskoj.

I da, YU2VHF je bio prvi far koji je proradio u Hrvatskoj.
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a3aq

• Sr. Member
« Odgovori #23 : 17. Srpanj. 2023, 10:34:32 »
Lijepo piše ovdje o FAROVSKOJ POVIJESTI u 9A
       https://rkz.hr/
       KONSTRUKTORSKA SEKCIJA
       Radiofarovi u Hrvatskoj by Zlatko - 9A3AQ .... klikni...ovdje
             (nažalost objedinjeni link ne funkcionira)

Spomenuti članak postavljen (koliko se sjećam) na web RKZ još 2005?
sa molbom za dopune-korekcije, ali kojih do sada NIJE bilo !

Far za Moslavačku izrađen je isključivo kao aktivnost tadašnje UKV komisije SRH, a glavno su osobno potegli 9A3AQ i 9A2EY.. znači nikakva akcija RK Zagreb  ili Radionice HRS !!!
Većina troškova izrade bile su osobne donacije pojedinaca i malog broja sponzora!

U pripremi postavljanja  . kod tehničkog pregleda samogradnji odašiljača farova i konačne dozvole za rad prikupljene su sve propisane suglasnosti i dozvole u ime titularnog vlasnika ( SRH odnosno kasnije HRS ) ove opreme .

Mislim da je manje bitno " tko-šta-kada" , nego treba širiti mrežu farova.... ima puno nepokrivenih bandova, posebno na GHz !!!

Offline 9A2B

• Sr. Member
« Odgovori #24 : 23. Srpanj. 2023, 02:03:42 »

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #25 : 27. Kolovoz. 2023, 07:44:56 »
Proletio jutros preko jn83cn u poslušao na 432.432 i far grmi, uređaj ft991 i 4 el yagi za 2m.

Milina!

Pozz

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #26 : 27. Kolovoz. 2023, 10:59:21 »
A mogao si poslušati i 9A4QV/b na 432.408 s jn75ba koji je identičan po snazi i anteni....

QV
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #27 : 27. Kolovoz. 2023, 12:02:04 »
Mea culpa...nisam imao pojma.
To za activity vikend 😇

I da i ja jednom budem off topic - nisam naišao na objavu da je ovaj aktivan...
« Zadnja izmjena: 27. Kolovoz. 2023, 12:48:53 9a6c »

Offline 9A5R

• Administrator
  • Full Member
  • Member of 9A4V Contest Club
    • 9A5R
« Odgovori #28 : 27. Kolovoz. 2023, 15:12:18 »
Hvala ti za info profesore 😃

Radovi na novim farovima za 2m, 23 i 13cm su u tijeku. Vis bi slijedeću UKV sezonu trebao dočekati sa 5 farova (2m, 70cm, 23cm, 13cm, 3cm). Mike (9A2WA) i Dragan (9A5AA) su uključili Turbo mode 😅

Adamovi farovi rade odlično već godinama i nalaze se u listi 9A farova na portalu. 

73 iz JN83FH :)

9A5R, Zeljko
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #29 : 27. Kolovoz. 2023, 15:53:34 »
Znam da adamovi fatovi rade, ali na listi vidim samo onaj na dva metra (9a4ww lista). Na color listi EU farova isto ih ne vidim.

To kad kliknem na link "farovi" u lijevom izborniku.

Help...