Autor Tema: Hrvatski proljetni UKV kup 2023.  (Posjeta: 1453 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
Hrvatski proljetni UKV kup 2023.
« : 08. Svibanj. 2023, 21:22:33 »
Pozdrav,

evo kratkog osvrta na Proljetni kup 2023. sa moje strane.
U nedjelju ujutro odlučio da bi mogao otići na neko brdo i podijeliti bodove. Na kraju se završilo sa aktivnosti na svim bandovima od 144 MHz pa do 24GHz.
Na nesreću nije bilo bliskih mušterija na 3.4GHz pa je to jedini band na kojem nisam odradio vezu.

Na 1.2, 2.3, 3.4 i 5.7 GHz koristio sam ADALM PLUTO koji je izdržao 250kW H i 250kW V u 4m anteni manje od 100m od radara bez filtera!
Raporti na 1.2, 2.3 i 5.7 su bili iznenađujuće dobri. Svi se čude kako to dobro ide sa tako malo snage. Nekima na 170 km sam zabijao s-metar do kraja.

Sve ukupno 6 sati aktivnosti i žal da nisam odradio u subotu barem 10GHz gdje sam propustio RS i dosta veza iz OK i OM...
Kažu mi kolege preko Jadrana da su u subotu bile puno bolje propagacije preko mora tako da se i tu moglo nešto uloviti.

Par fotki sa lokacije u privitku.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9A6A

• Newbie
  • *
Odg: Hrvatski proljetni UKV kup 2023.
« Odgovori #1 : 09. Svibanj. 2023, 17:39:53 »
Dobra aktivnost i odlične propagacije.

Otok Hvar, Vidikovac, JN83GE,

144 MHz
ICOM 9700, 8 el. Yagi DK7ZB
149 QSO, 64671 points
ODX OL4N 865 km

432 MHz
ICOM 9700 , 17 el Yagi DK7ZB
57 QSO, 22234 points
ODX OK2A 851 km

1296 MHz
ICOM 9700, 28 el Yagi DK7ZB, 50W + LNA
28 QSO, 10873 points
ODX IQ1KW 765 km

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #2 : 10. Svibanj. 2023, 21:05:45 »
Odličan rezultat za južnu lokaciju.
To je rezultat višestrukog pojavljivanja u kontestima iz tog lokatora i sad se ekipa okreće prema tebi kad zna da može pokupiti cca 700 km.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #3 : 11. Svibanj. 2023, 07:33:33 »
Potpisujem, uz napomenu da se ostvarilo u LP kategoriji što rezultat čini još vrjednijim.
Još samo kad bi neko tako malo pogurao JN73 pa da se zanimanje za naš jug udvostruči...
Istina uvijek ostaje samo jedna - treba biti uporan i raditi iz dana u dan, jer kad se ukažeš povremeno i neredovito broj nepoznanica raste i rezultat nije uvijek u skladu s očekivanjima.
Kao i ribičija, najviše uhvate oni koji su stalno na vodi...

A evo kako Pero zvuči u OK landu na 70 cm https://www.ok1kze.com/radioklub/reporty-ze-zavodu/2-subregionalni-zavod-2013

POZZ GG
« Zadnja izmjena: 11. Svibanj. 2023, 07:47:47 9a6c »

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #4 : 21. Lipanj. 2023, 16:32:58 »
Ovi IARU stručnjaci su opet zaboravili uvrstiti naše logove u finalne rezutate.
Osim petorice koji su to sami učinili, ostali logovi nisu uplodani.

Zanimljiva činjenica je to da na osnovu dostupnih podataka, možemo zaključiti da je jednostvano prevariti ne baš inteligentnog iaru contest managera.

Ja sam ODX u dva slučaja na 10GHZ i 24GHZ.
Te veze su uredno priznate. Razmišljam na kojoj osnovi, ako nema mojega loga. Ako ga ima, zašto nije objavljen.
Vraćamo se na staru priču, gdje je nekada prepisivanje iz callboka bilo moguće te se tome doskočilo robotom, koji opet ne radi ono što bi trebao...

QV
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
« Odgovori #5 : 21. Lipanj. 2023, 21:07:21 »
Ćao društvo
Prevare prevare prevare i to u EU, pa da čovijek ne povjeruje i onda se vi čudite zašto onaj ima mađara od 1.5kw a ovaj drugi talijana od 200w a treći 2xgi7b i "obatrojica" uredno prijavljuju 100w. Ja im nebu zamjerio dečki samo slijede evropski narativ.
Go go degradirajte se još pratimo vas da vidimo koliko nisko možete pasti.

73 D

Offline 9A9R

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #6 : 27. Lipanj. 2023, 07:45:45 »
 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8) :o :-\
 ;D ;D ;D ;D
da je greška, dogodi se.

ALI, ..... pravilo, učestalo, na svim nivoima...

Gl
73 vlatko 9a9r

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #7 : 27. Lipanj. 2023, 08:58:40 »
Ja sve čekam da se netko sjeti, ali vi ekipa nabili ste na nos extra crne očale pa opet ja moram ono što nitko neće.

Je li moguće da niste uočili da je Zvonko 9a2ae uzeo prvo mjesto na 2m i to s debelom razlikom u odnosu na konkurenciju?

Ne pamtim da se netko od nas, osim 9a4m, ovako dobro plasirao.

Bravo Zvonko i neka bude prva pobjeda u dugom nizu.

Dole smotani IARU robot i to što nema naših logova, a tko je to skuhao... Možda i saznamo😳

Offline 9A2HM

• Administrator
  • Sr. Member
« Odgovori #8 : 27. Lipanj. 2023, 10:10:09 »
Ne razumijem u čemu je problem?
IARU nije organizator Subregional contesta i ne dodjeljuje nikakve nagrade za isti.
Logovi su na IARU robotu isključivo za razmjenu za lokalne robote i ja ovaj puta nisam uploadao naše.
Slušam slijedeće pitanje.
LP
K
Kreso

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #9 : 27. Lipanj. 2023, 10:49:09 »
Tako je.

Ova naša tri kupa od davnina su znana kao tzv  subregionalna i nikad nije bilo nekog EU plasmana, samo nacionalnih po državama sudionika, ako i to.

Ali svejedno palac gore za Zvonka.

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #10 : 27. Lipanj. 2023, 14:54:31 »
Pozdrav,

Dakle, na IARU R1 robotu su izlistani rezultati za navedena natjecanja bez obzira što se ne dodjeljuju nagrade za iste.
Ako se robot koristi za razmjenu logova, onda neka to i ostane tako a ne objavljivati rezultate koji nisu potpuni.

Uostalom, možemo se i drukčije razgovarati, kao npr:
Taj log koji sam ja uplodao svojevoljno je moje intelektualno vlasništvo, dakle moje.
Ja nikome nisam dao za pravo da to moje intelektualno vlasništvo dijeli okolo bez moje privole.
U uvjetima i pravilima natjecanja i na robotu nogdje se to ne spominje, dakle svi mi koji uplodamo logove se ne odričemo svojega individualnog vlasništva i kao takvo ne želim da se koristi za druge svrhe osim za one koje sam ga sam uplodao.

Dakle možemo se i tako razgovarati  ;D
Heinrich Rudolf Hertz