Autor Tema: DAC i CAC propozicije natjecanja za 2023. god  (Posjeta: 848 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3DF

• Administrator
  • Newbie
DAC i CAC propozicije natjecanja za 2023. god
« : 09. Veljača. 2023, 19:32:36 »
Poštovani kolege natjecatelji!
Iako sa dosta zakašnjenja uspjeli smo , poučeni iskustvima iz prošle sezone, dogovoriti neke promjene u propozicijama natjecanja.
Promjene se odnose na kategorije. S obzirom na mali interes Klubova , ukinuli smo kategoriju MO . Sada postoje samo kategorije velika i mala snaga, te domaće i strane stanice.
Osim toga promijenili smo način obračuna plasmana. Neki natjecatelji su postigli vrlo dobre rezultate u nekim periodima natjecanja , te skupili toliko bodova da ih ostali nisu mogli stići zbog svojeg zemljopisnog položaja. Natjecanje je izgubilo draž, i dosta je stanica odustalo . Nije ovo kritika za uspješan rad tih postaja, ali je natjecanje prestalo biti aktiviti. Zbog toga smo odlučili primijeniti sistem postotaka u odnosu na najbolju stanicu.(kao u lokalnim KV natjecanjima). Konačni plasman se određuje na temelju zbroja postotaka , a ne bodova. Ovim načinom obračuna daje se prilika većem broju stanica za dobar konačni plasman. U privitku su nove propozicije pa vas molim konstruktivne prijedloge. Svjesni smo toga da ne možemo svima udovoljiti.
Svi oni koji su sudjelovali u CAC i DAC natjecanjima mogu si isprintati diplome sa plasmanom.
Nadam se da ste svi vidjeli novi kalendar natjecanja u koji smo utrošili puno vremena i koji ovako izgleda zahvaljujući Miljenku koji se stvarno potrudio da to ovako lijepo izgleda.
Sad kad smo riješili propozicije , završit ću kalendar za cijelu godinu.
Svima želim puno uspjeha u natjecanjima !
9A3DF - Željko

Offline 9A3DF

• Administrator
  • Newbie
Odg: DAC i CAC propozicije natjecanja za 2023. god
« Odgovori #1 : 09. Veljača. 2023, 19:36:33 »
Evo i DAC propozicija

Offline 9a3aq

• Sr. Member
« Odgovori #2 : 11. Veljača. 2023, 14:43:43 »
odlično !
epohalno !
sa ovim bi i Alan Ford bio oduševljen !
Takmičenje započeto a propozicije se mijenjaju !!!!!!!!!!!!
Ili je to bio prijedlog propozicija za 2024??????????

Offline 9A3DF

• Administrator
  • Newbie
« Odgovori #3 : 13. Veljača. 2023, 14:01:41 »
 Pozdravljam dragog 9A3AQ!
S obzirom da si nas lijepo pohvalio, nas nekoliko koji besplatno radimo u svoje slobodno vrijeme, da bi poboljšali rad na višim opsezima i povećali aktivnost, lijepo te molim da nam se priključiš i da daš svoj doprinos aktivnosti. Predlažem ti da već sada počneš raditi kalendar natjecanja za 2024. godinu kako bi ga na vrijeme mogli staviti na stranicu. Možeš ga i poboljšati jer očito ti ni ovaj najnoviji nije dovoljno dobar. Ajde potroši barem 30 sati rada, pa onda piši po forumu da nešto ne valja. Probaj razgovarati telefonom sa barem dva natjecatelja koji žele poboljšati rad . Nakon toga ćeš imati nešto odlično i epohalno, a ljudi će te pamtiti po afirmativnom radu , a ne kao kritičara koji iz dosade piše po forumu.
Srdačan pozdrav
9A3DF

Offline 9a9c

• Full Member
« Odgovori #4 : 13. Veljača. 2023, 15:01:06 »
Pozdrav svima
meni su propozicije za ukv natjecanje odlične
do sada najljepša tablica sa podacima za sva eu natjecanja..prekrasno
ekipa koja je to radila sve pohvale
hrđavom k... i dlake smetaju
9a9c
« Zadnja izmjena: 13. Veljača. 2023, 17:27:37 9a9c »

Offline 9A3IV

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #5 : 13. Veljača. 2023, 17:54:23 »
 Kalendar je odvratan. Od toliko boja sve sareno, nista ne vidim i nista ne razumijem. Puno boja donosi nepreglednost. Crno bijelo je najbolje

Kakav bi ja kalendar htio? Word format za download. Onda jednostavno iz t⅖ablice izbrisem redove koji me ne zanimaju i ostane moj, meni prilagođen kalendar kojeg si onda lijepo ispisem

Da li cu se primiti to raditi? Necu. Moj prijedlog moze se usvojiti a i nemora. Nije me briga
R0, S17, 9A0USA

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
« Odgovori #6 : 13. Veljača. 2023, 18:39:08 »
Sliči na LGBT GAY TRANSRODNU zastavu.

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #7 : 13. Veljača. 2023, 20:22:50 »
Željko svaka ti čast na uloženom trudu i vremenu.
Lijepo je to složeno, vidim sad i prilagođeno za najzahtjevnije korisnike sa filtrom i padajućim izbornikom te jednostavnim ispisom.
Ne daj se smesti, vjerujem da imaš dosta radioamaterskog staža gdje znaš da svima ne možeš ugoditi. To se (redovito) dešava sa onima koji svoje resurse poklone za zajedničko dobro i korist zajednice.
Pozz,QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a2mi

• Newbie
  • *
« Odgovori #8 : 14. Veljača. 2023, 08:21:11 »
9A3IV ne voliš boje!? hmm. Preferiraš Word, hmm.

Ajde ovako: postavi miša u gornji lijevi kut kalendara, stisni lijevi gumb na mišu i povlači ga sve do desnog doljnjeg kuta. Pusti lijevi gumb na mišu i stsni <ctrl>C. Zatim otvori word i u praznom dokumentu stisni <ctrl>V.
Sada se možeš igrati. Ugodnu zabavu želim.

No ako željeno hoćeš dobiti u nekoliko klikova (bez "zabave") učini to ovako:

Odaberi u padajućem izborniku "only natjecanje:", recimo CAC, zatim klikni na "Go".
Zatim klikni na ikonu printera.
Zatim, <ctrl>P. Sada možeš odabrati ispis na printer ili u PDF, naravno crno na bijelo.

Ako možda ne preferiraš hrvatski jezik, možeš odabrati neki evropski od ponuđenih, jednostavno klikni na neku od zastava.
E da, ubuduće ako nešto ne znaš, molim pitaj.
Ako ne želiš pitati, onda molim uputi pristojnu kritiku jer pljuvanje po nečijem radu i trudu, nije lijepo.
73 Miljenko 9a2mi

Offline 9a3aq

• Sr. Member
« Odgovori #9 : 14. Veljača. 2023, 09:19:56 »
Najbolje je uzeti "krive" naočale... i ne pročitati ono što piše !
Sa moje strane nije bilo prigovora na izgled kalendara, ni sadržaj  umjetnički afiniteti su različiti !
JA SAM NAPOMENIO DA NIJE OK MIJENJATI PROPOZICIJE NAKON ŠTO JE TAKMIČENJE ZAPOČETO !!!

Offline 9a3aq

• Sr. Member
« Odgovori #10 : 14. Veljača. 2023, 09:33:55 »
Najbolje je uzeti "krive" naočale... i ne pročitati ono što je napisano !  Čitaj ponovo
Sa moje strane nije bilo prigovora na izgled kalendara, ni sadržaj  umjetnički afiniteti su različiti !
JA SAM NAPOMENIO DA NIJE OK MIJENJATI PROPOZICIJE NAKON ŠTO JE TAKMIČENJE ZAPOČETO !!!

Napominješ da radiš besplatno...  a nego kako bi trebao raditi ???
Pa svi mi dosadašnji članovi ( ne samo UKV komisija) UVIJEK SMO RADILI BESPLATNO !!!!!!!!! Pa čak i predsjednici komisija !
Izrada kalendara ( u bilo kojoj formi ) treba slijediti nakon aktualiziranja propozicija.. usvajanja istih od strane IO HRS ( jer IO odobrava korištenje financijskih sredstava radi obaveza organizatora za nagrade-plakete i diplome)
To nisu samo dobronamjerni savjeti iz dugodišnjeg iskustva, nego i regule poslovnog ponašanja

Offline 9A3IV

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #11 : 14. Veljača. 2023, 14:19:58 »
Mislim da treba ujednaciti kriterije. Ako ja "pljujem" po necijem "radu" i to mi se prigovara onda se nesmije "pljuvati" po mom postu jer je to moj "rad". Odlucite se

Nije u redu mijenjati propozicije nakon sto je takmicenje pocelo. Ali, ovo mijenjanje sam dozivio kao nesto sto se rijetko desava. Priznanje pogrijesili smo i ako nastavimo ovako pogrijesit cemo opet. Mislim da je manje zlo promijeniti propozicije sad nego tvrdoglavo inzistirati do kraja godine na njima. I, citajte pazljivo. Nisam rekao da je dobro nego manje zlo

R0, S17, 9A0USA

Offline 9a1un

• Sr. Member
« Odgovori #12 : 15. Veljača. 2023, 09:04:16 »
Mislim da treba ujednaciti kriterije. Ako ja "pljujem" po necijem "radu" i to mi se prigovara onda se nesmije "pljuvati" po mom postu jer je to moj "rad". Odlucite se

Nije u redu mijenjati propozicije nakon sto je takmicenje pocelo. Ali, ovo mijenjanje sam dozivio kao nesto sto se rijetko desava. Priznanje pogrijesili smo i ako nastavimo ovako pogrijesit cemo opet. Mislim da je manje zlo promijeniti propozicije sad nego tvrdoglavo inzistirati do kraja godine na njima. I, citajte pazljivo. Nisam rekao da je dobro nego manje zlo

Pod kojim znakom sudjeluješ u VHF&UP contestima? Robot nema zapis 9A3IV ni pod single ni pod operatorima na multi ops ekipama.
Zašto pljuvati po nečemu što uopće izgleda ne koristiš?

73 UN

Offline 9A3IV

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #13 : 15. Veljača. 2023, 10:03:37 »
Bas si me dobro nasmijao.

Po tebi, ako nisi u plasmanu, onda se ne takmicis. Ja takmicenja koristim za svoje vlastite ciljeve. Kako me plasman ne zanima ne saljem log.

Pitas se sto radim? Uzivam pod svojim uvjetima. I zato me zanimaju termini takmicenja. I imam svoje misljenje o njima. To sto ti to nemozes shvatiti meni ne remeti san
R0, S17, 9A0USA

Offline 9a9i

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #14 : 15. Veljača. 2023, 10:43:24 »
Pozdrav svima,
ništa i nikoga ne kritiziram jer je to opasno,hi.
Samo primjećujem da diploma za CAC natjecanje nema.
73 ,9a9i Vlado
73 de 9a9i - Vlado