Pozdrav svima....
Eto završio je prvi 9A aktiviti kontest u ovoj godini. I dalje vidim da se zbrajaju kruške i jabuke tj da je u istim tablicama i operatori iz 9A i iz Evrope. Ako je ovo natjecanje izmađu stanica unutar Hrvatske i ostatka IARU regiona 1, a natjecanje se naziva Hrvatskim, smatram da bi onda rezultati trebali biti u dvije tablice za stanice iz 9A i ostatka svijeta kako to imaju kolege iz S5, jer oprema koju koriste drugi su kvalitetniji od naših , jer ruku na srce iako smo unutar Shengena, iako imamo euro kao valutu tu prestaje svaka sličnost s evropskim stanicama...jer naš standard je dalekooooo od njihovog.
I ja bih htio 100w uređaj kao što je IC-9600 i IC-7300, ali si sa svojom penzijom nemogu priuštiti. U tablicama su upisani uređaji i antene pa usporedite s čim mi radimo a sa čim stanice van 9A. Radim sa uređajima starim 30 godina, antene si sam radim, meni je ovo zadovoljstvo ali mi to zadavoljstvo kvari uspoređivanje mene i vanjskih operatora.
Još jednom da ponovim ako je to hrvatsko natjecanje onda odvojite stanice iz Hrvatske i ostatka Evrope.
Čujemo i vidimo se....
Oto 9A4OP