Autor Tema: Aktiviti kontest  (Posjeta: 965 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a4op

• Newbie
  • *
Aktiviti kontest
« : 15. Siječanj. 2023, 20:05:30 »
Pozdrav svima....

Eto završio je prvi 9A aktiviti kontest u ovoj godini. I dalje vidim da se zbrajaju kruške i jabuke tj da je u istim tablicama i operatori iz 9A i iz Evrope. Ako je ovo natjecanje izmađu stanica unutar Hrvatske i ostatka IARU regiona 1, a natjecanje se naziva Hrvatskim, smatram da bi onda rezultati trebali biti u dvije tablice za stanice iz 9A i ostatka svijeta kako to imaju kolege iz S5, jer oprema koju koriste drugi su kvalitetniji od naših , jer ruku na srce iako smo unutar Shengena, iako imamo euro kao valutu tu prestaje svaka sličnost s evropskim stanicama...jer naš standard je dalekooooo od njihovog.
I ja bih htio 100w uređaj kao što je IC-9600 i IC-7300, ali si sa svojom penzijom  nemogu priuštiti. U tablicama su upisani uređaji i antene pa usporedite s čim mi radimo a sa čim stanice van 9A. Radim sa uređajima starim 30 godina, antene si sam radim, meni je ovo zadovoljstvo ali mi to zadavoljstvo kvari uspoređivanje mene i vanjskih operatora.
Još jednom da ponovim ako je to hrvatsko natjecanje onda odvojite stanice iz Hrvatske i ostatka Evrope.
Čujemo i vidimo se....

Oto 9A4OP

Offline 9a3aq

• Sr. Member
Odg: Aktiviti kontest
« Odgovori #1 : 19. Siječanj. 2023, 08:41:21 »
Podržavam predhodni prijedlog 9A4OP...pa slično-jednako su napravili i drugi organizatori sličnog natjecanja. Znači jedna-posebna rang lista za 9A i druga za "straniere" !

Usput, ponovo naglašavam nerazumnu stavku propozicija:
U zbroj generalnog poretka ulaze periodi i opsezi na kojima je sudjelovalo najmanje 3 postaje iz 9A.
Umjesto da organizator potiče korištenje-potiče svih dodijeljenih frekvencija, ovime se postiže suprotno!

U propozicijama kod nagrada nejasno je i ovo:
Za ostvarene plasmane u konačnim rezultatima dobiva se diploma u digitalnom obliku, a za plasmane u generalnom poretku dobivaju se plakete sa upisanim ostvarenim bodovima.
Znači li to da SVI koji su "zaslužili" uvrštenje u generalni plasman dobivaju plaketu ?
I ovdje treba ( u skladu sa prijedlogom 4OP ) ograničiti nagrađivanje plaketom SAMO za STN IZ 9A RANGLISTE
BCNU ( posebno na ozbiljnim GHz)
Zlatko

Offline 9a2mi

• Newbie
  • *
« Odgovori #2 : 20. Siječanj. 2023, 10:02:44 »
Oto, ako se ne želiš uspoređivati s operatorima koji nisu iz 9A, jednostavno u izborniku "Country" odaberi 9A i klikni na "Go".

Offline 9a3sm

• Jr. Member
  • **
  • 9A3SM
« Odgovori #3 : 20. Siječanj. 2023, 10:54:28 »
Za ostvarene rezultate ( cjelogodišnji rezultat ) je PDF diploma a za generalni plasman PLAKETA .. zašto praviti razliku izmedju ovoga ? Zar onaj tko je cijelu godinu radio samo jedan band i na tablici bio 1. nije dostojan bilo kakve medaljice, plaketice koje nisu puno novaca nego pdf diploma .. čemu trud i rad svirači .. nemojte mi sad samo o tome da se podstiče rad na više bandova i da se trebamo mi OPET prilagodjavati ili opremati za rad na svim bandovima .. to ostavite nama koji radimo da si odaberemo koji band i način da radimo .. mislim da nije korektno ne nagraditi trud i rad i onog tko je prvi u ACTIVITY kategoriji ( da se ovo ne shvati da pišem radi sebe nego bez obzira tko bio prvi mislim da je zaslužio da dobije bilo kakvu nagradu što sigurno nije PDF diploma  ) .. menadžeru toliko kojekakvih plaketica se napravi da može sigurno i ova da se nadje
i uveseli svakoga od nas ...

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
« Odgovori #4 : 20. Siječanj. 2023, 22:56:13 »
Citat:
.u izborniku "Country" odaberi 9A i klikni na "Go".
Ma tako je Go

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #5 : 20. Ožujak. 2023, 23:56:23 »
Evo zanimljiv QSO u 3.Activity 2023.
1296MHz IK7UXW odrađen sa 100mW ADALM-PLUTO sdr i PCB antena.

https://youtu.be/6YCmyydZ8cs
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz