Autor Tema: Dogovaranje MS skeda prije 43 godine  (Posjeta: 742 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A5R

• Administrator
  • Full Member
  • Member of 9A4V Contest Club
    • 9A5R
Dogovaranje MS skeda prije 43 godine
« : 20. Rujan. 2022, 10:45:33 »
Pozdrav svima,

Richard, G4CDN objavio je na jednoj Facebook grupi pismo koje je dobio od Goge, 9A6C (tada YT9MI) sa prijedlogom za MS sked koji bi se održao 11.8.1979. godine.
    Kako su se skedovi tada dogovarali i kako je sve to izgledalo kada nisu svi imali pristup VHF netu na 14.345MHz pogledajte u pismu u privitku. Skedovi su se zakazivali na 2h, period 5 minuta, brzina 400 LPM.

Definitivno dio MS povijesti koji ne smijemo zaboraviti 😃👍🏻

73

9A5R, Željko
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9a6c

• Hero Member
Odg: Dogovaranje MS skeda prije 43 godine
« Odgovori #1 : 20. Rujan. 2022, 18:38:31 »
E djeco draga, tako vam je nekad bilo, ništa na brzaka.

Slao sam toliko tih sked zahtjeva da sam na ciklostilu izvukao formular. A sve da se uradi neko novo polje i CBM  opstane na ondašnjoj listi ukv biltena, iz Splita nije bilo drugih mogućnosti. I 16 el antenu sam kupio i stavio na klupski pod umjesto 2*11 elrad i nekih 20 m Tv kabela...neka se nađe. Za trajanja perseida nije me bilo danima kući.,

Mladost ludost 😄

Offline 9A5ALC

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #2 : 21. Rujan. 2022, 01:26:13 »
Zanimljivo, očito sam "premlad", ali mene zanima što je to "AM square" i "ID33f", pretpostavljam neki stariji HAM "koordinatni sustav" ?

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #3 : 21. Rujan. 2022, 03:56:08 »
Prije ovog sustava lokatora imali smo sličan koji je korišten u iaru R1 pa je bilo malo teže ustanoviti qrb za veze van njega, ako se ne varam.
Bilo je nekoliko prijedloga za zamjenu, mislim da je i Maki smislio jedan, ali izabran je ovaj jer je između ostalog omogućio lako pretvaranje starih polja u nova. Mislim da se zove MAIDENHEAD ili slično ...davno je to bilo...

Pa je ID33f danas JN83FM, a AM square...malo mi je daleko😄.

YT9MI je bila posebna oznaka od YU2CBM POVODOM Mediteranskih igara, a nekad mladi 9a6c bijaše yu2oo
.

Offline 9A4OE

• Sr. Member
« Odgovori #4 : 21. Rujan. 2022, 14:12:19 »
... "ID33f",... neki stariji HAM "koordinatni sustav" ?
Kako je to izgledalo, QTH lokator Evrope, bio je tiskan kao dio knjižice "Uvod u radioamaterizam" autora Zvonimira Jakobović.
« Zadnja izmjena: 21. Rujan. 2022, 17:19:55 9A4OE »

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #5 : 21. Rujan. 2022, 18:01:40 »

Slao sam toliko tih sked zahtjeva da sam na ciklostilu izvukao formular. A sve da se uradi neko novo polje i CBM  opstane na ondašnjoj listi ukv biltena, iz Splita nije bilo drugih mogućnosti. I 16 el antenu sam kupio i stavio na klupski pod umjesto 2*11 elrad i nekih 20 m Tv kabela...neka se nađe. Za trajanja perseida nije me bilo danima kući.,

Mladost ludost 😄

Lako se sada šaliti ali zbog takvih djelatnosti mogli ste i završiti na Golom otoku a ne samo u arhivi tadašnjeg YU2JG.

S drugarskim pozdravom,

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #6 : 21. Rujan. 2022, 18:20:21 »
Mda, šifra "arhiva, ovdje"😋

Ovaj Deso u potpisu poslije više godina konačno se autao kao 9a5rtw.

Inače je direkcija Mediteranskih igara tiskala 440.400 Bianco qsl karata koje smo mi iz CBM slali širom ex YU i na ruke tegliti na poštu u centru grada. Sve gratis...

Offline 9a3sm

• Jr. Member
  • **
  • 9A3SM
« Odgovori #7 : 22. Rujan. 2022, 06:09:01 »
9A5RTW - Dez ... ljudina i pol .. nema ga cijeli svijet takvog ... takvu volju za stanicu treba samo vidjeti i doživiti .. stari radioamater , stara škola ..

Offline 9a6kx

• Newbie
  • *
« Odgovori #8 : 22. Rujan. 2022, 07:34:35 »

Mladost ludost 😄

Lako se sada šaliti ali zbog takvih djelatnosti mogli ste i završiti na Golom otoku a ne samo u arhivi tadašnjeg YU2JG.

S drugarskim pozdravom,
QV

YU VHF bilten 1983. - YU2JG