Autor Tema: IARU R1 VHF Contest 2022  (Posjeta: 6411 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
Odg: IARU R1 VHF Contest 2022
« Odgovori #45 : 20. Studeni. 2022, 10:36:17 »
Citat:
.
Ja i dalje nista ne razumijem

Objasni jos jednom. Ili dvaput. Opsirnije
Pozdrav kolega
Evo ja se potrudio malo detaljnije, u nastavku link https://youtu.be/W8oNOiRCzxo  gdje sam objasnio neke osnove bez zadiranja u kut zračenja antene i još nekih sitnica. Bilo mi je drago i zadovoljstvo druziti se sa vama i cujemo se na valovima ma koje forme bili.
Ostajte mi zdravo i svako dobro

9a5ay

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #46 : 20. Studeni. 2022, 18:02:36 »
Kolega,

ova tvoja teorija nekako ne drži vodu, po tebi što si više to imaš manje korespodenata jer ih je većina nisko.
Kako to onda SN7L već par godina osvaja prva mjesta a radi sa 1362m nadmorske visine. Daj da čujemo tu teoriju, kako su oni prvi a tako visoko?

Za početak nas uputi malo u terminologiju, forma signala bi bio diagram zračenja ili kako?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a5ay

• Full Member
« Odgovori #47 : 20. Studeni. 2022, 21:21:25 »
Citat:
. Kako to onda SN7L već par godina osvaja prva mjesta a radi sa 1362m nadmorske visine.
Vjerojatno zato što žive u 3 dimenzije, kada izađeš iz dvodimenzijalosti skontat ćeš. I sam znaš da komplexne stvari nemožeš staviti u par rečenica.......

D

Offline 9a1un

• Sr. Member
« Odgovori #48 : 20. Studeni. 2022, 21:23:29 »
QV perke ti ne kapis, na ravnoj ploci je tako, a kupola ne reflektira val

2022.

Evo i EZnec je gratis vec neko vrijeme :)

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #49 : 20. Studeni. 2022, 22:05:36 »
Citat:
. Kako to onda SN7L već par godina osvaja prva mjesta a radi sa 1362m nadmorske visine.
Vjerojatno zato što žive u 3 dimenzije, kada izađeš iz dvodimenzijalosti skontat ćeš. I sam znaš da komplexne stvari nemožeš staviti u par rečenica.......

D

E sad to ti je neki oksimoron, ako sam ja u dvodimenzionalnosti onda mogu kompleksne stvari prikazivati u dvije dimenzije, to je matematika. Dakle kompleksni brojevi i služe tome, za prikaz u dvije dimenzije.

Nema tu treće dimenzije, Zemlja je ravna ploča! Kako bi inače radili veze iza horizonta ako Zemlja nije ravna ploča. Zato su i Poljaci prvi u kontestu, oni su skužili da je zemlja ravna, popeli su se što više, i što sjevernije i sad udaraju veze bez problema sa nama koji smo nisko.
Da je zemlja okrugla onda bi se i mi koji smo nisko nešto pitali, ovako oni rade preko 1200 qso-a a ja ne mogu ni 120 qso-a
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6kx

• Newbie
  • *
« Odgovori #50 : 21. Studeni. 2022, 08:09:10 »
Nema tu treće dimenzije, Zemlja je ravna ploča! Kako bi inače radili veze iza horizonta ako Zemlja nije ravna ploča.

Oćeš reći da nema longpatha?  ;D

Pozdrav kolega
Evo ja se potrudio malo detaljnije, u nastavku link https://youtu.be/W8oNOiRCzxo  gdje sam objasnio neke osnove bez zadiranja u kut zračenja antene i još nekih sitnica. Bilo mi je drago i zadovoljstvo druziti se sa vama i cujemo se na valovima ma koje forme bili.
Ostajte mi zdravo i svako dobro

9a5ay

Hvala kolega na jako poučnom videu!

73

Offline 9a5ay

• Full Member
« Odgovori #51 : 04. Prosinac. 2022, 17:31:58 »
Citat:
. Nema tu treće dimenzije, Zemlja je ravna ploča! Kako bi inače radili veze iza horizonta ako Zemlja nije ravna ploča. 
Pozdrav vjernoj ekipi na forumu, samo iz dosade ovo pišem da se ne shvati pogrešno.
Naime ako znamo da se el magnetni valovi ponašaju kao svjetlo s tim sto el magnetne valove nevidimo za razliku od svijeta. Ako je dokazano da se svjetlost savija pod utjecajem gravitacije onda ne stoji teorija da je zemlja ravna ploča, pitanje je gdje je gravitacija najjača odnosno savijanje + drugi faktor atmosfera naime dobili smo još jedan sloj atmosfere barem iznad EU a to su avioni...
Pozdrav i svako dobro

D

Offline 9A2AE

• Newbie
  • *
« Odgovori #52 : 06. Prosinac. 2022, 12:57:51 »
https://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=3854.msg30569#msg30569

Ono što radi koheziju je druženje kroz interese TIMA gdje se podudaraju i osobni afiniteti. Skrećem pažnju još jednom na prijedlog u linku o kojem je bio priče i na VHF mitingu u Istri ( šteta što nisam bio prisutan).
Ima li kakvih odziva ili spoznaja po tom prijedlogu ( Vas koji ste bili prisutni ) jer i dalje sam uvjeren da je to , za sada , najkonkretniji pristup trendu "virtualnih" klubova jer era klasičnih klubova je nažalost ostala u lijepom sjećanju nas starijih.
73 9A2AE Zvonko

Offline 9a3aq

• Sr. Member
« Odgovori #53 : 11. Prosinac. 2022, 07:45:28 »
Postoji li na ovom forumu osoba poput SYSOPA koja bi raspetljala ovu mišanciju., jer naslov ove TEME je jedno a unutar toga i hrpa drugoga .. VHF 2022 i tako ide u povijest, ali ostalo ( antene-propagacije-ravne ploče- itd ) bi trebalo razdvojiti u posebne teme.. možda se pojavi nešto značajno-epohalno