Ceterum censeo...rekao bi Katon stariji i drevnim rasprava u vezi Kartage u odnosu na Rimljane...ko o čemu, baba o kolačima.
Da se ne citiram kao neki bivši pristupnici na HRS forume, ipak bi postavio pitanje, again and again, o smislu ovog natjecanja u ovom terminu.
Što nas priječi da promijenimo termin, ne moramo oko toga ni dizati veliku paniku i prašinu, jer ako se termin pomakne na treći vikend lipnja, upadamo u etablirani IARU 50 MHz termin kad svi rade ovako ili onako, a mi ćemo se samo okoristiti.
Gledam na tablicu s vječno prijavljenim rezultatima i jedva sam uspio izbrojit 10 prijavljenih dnevnika, od toga nešto i stranaca.
Za koga mi onda udaramo glavom kroz zid i glumimo da se nešto događa? Što nas sprječava da termin pomaknemo i od contesta napravimo ono što jest, tj. contest, a ne gubljenje vremena i uvjeravanja korespodenata da nam ipak daju neki broj različit od 000, jer ljudi pojma nemaju o čemu se radi i u biti ih zanima samo uraditi vezu pa su nepopustivlji i neće da daju ni 001, a kamo li nešto više od toga.
Znam da sve ovo mogu poslat i manageru direct, ali volio bi čuti što i ekipa misli o tome. Jasno mi je da ovaj opseg sjeverno od Save ne daje veće mogućnosti za plasman kao na 2m, ali statistika kaže da ovaj opseg preferira južnije lokacije. I onda netko svatko ima neki način da se izrazi, dokaže i zabavi.
Ući u top ten na 2m&UP za jug je san snova ili neadekvatno ulaganje bez prihvatljivog cost/benefit odnosa, ali cilj saveza (malo s je s razlogom) bi trebao slijediti politiku Mao Ce Tunga, mislim na ono "neka cvjeta tisuću cvjetova".
I koliko god nam bilo drago kad naši prvaci zasjednu na prva mjesta u EU na frekvencijama koje na jugu znače beskarajno okretanje skale i žicanje skedova, možda bi trebalo malo proširiti obzor i na neki način dati poticaj aktivnostima na područjima gdje nema QRM-a.
I nemojte mi sad gurati pod nos mojih par plasmana na 23 cm, to je zato što sam ja maher starog kova kojem fali društva i QRM-a

POZZ