Pozdrav,
Ja ću samo koregirati info o dostupnosti C4fma----Dostupan je u Splitu-9a0dsp,Rijeci 9a0dri,u Rovinju 9a0uvr,Zagrebu 9a0djp,9a0ddsu i Dalju 9a0ddl.Bio je i u Zadru,ali vjerovatno je ispao iz HR 9A C4FM sobe.-(update 12,04.Opet je on line)
S obzirom da sam ja C4FMAš ali imam Dmr vokac Anytone 878, mogu samo reči da je superiornost DMRa relativan pojam.Svatko bi sam trebao to komparirati i donesti odluku.
Istraživanja su dokazala da je c4fm definitivno kvalitetniji,ali jeftini Kineski uređaji DMR-a uzrokuju daleko brži napredak DMRa.Skraćeno,da ne idem u veliku expertizu C4fm je kristalnijeg zvuka,sa mogućnosti odabira raznih soba-statičkih,dinamičkih,i radioamaterskog je razvoja.DMR je malo osakaćen u kvaliteti zvuka ali ima mogućnost dva slota i razvijen je za profesionalne službe.
Izabrali smo DMR kao prioritet,ali je opčenito mišljenje da Hrvatska kao turistička zemlja treba imati i c4fm na 30 posto mreže.Ljudi imaju Yaesu mobilnih i fiksnih stanica a njima nije problem 50-100km dobaciti do repetitora.
9a6ndz-da li možeš u codeplug od Anytona 878 uprogramirati i analogni APRS? Ukoliko ga korisnik želi koristiti lako ga uključi.
73
Hristo 9a7kxp