Autor Tema: 9A DIGITAL ACTIVITI CONTEST  (Posjeta: 1459 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3DF

• Administrator
  • Newbie
9A DIGITAL ACTIVITI CONTEST
« : 07. Ožujak. 2021, 19:22:05 »
Nakon odrađena dva perioda natjecanja imam prijedloge koji bi možda pridonijeli većoj popularnosti tog natjecanja. Prije svega treba zahvaliti Miljenku koji je odradio dosta posla programiranjem robota za obradu rezultata.Međutim,ima nekih postavki koje djeluju destimulirajuće. Prva je što se ne priznaju unique veze.Mi koji imamo malo bolju opremu smo ovim oštećeni jer nam se uglavnom daleke veze ne priznaju jer su unique. To je slučaj sa mojom vezom HF1J od 800 km(i još nekoliko drugih) , a ja sam jedini koji ga je radio od stanica koje su prijavile rezultate, pa meni veza nije priznata.Trebalo bi ili priznati te veze(kao i kod klasičnog activitija) ili kod obrade dnevnika koristiti i podatke s europske activiti stranice, gdje se vidi da je ta stanica upisala naš QSO.
Druga primjedba odnosi se na krivo primljeni  raport.S obzirom da računalo samo upisuje podatke , ne znam gdje nastaje greška i što treba učiniti da se to izbjegne. Ako ima negdje u postavkama neka opcija , a netko je zna ,neka nam pomogne uputom za podešavanje.
U trećem periodu contesta(našem drugom) znatno se povećao broj aktivnih stanica, što opravdava postojanje ovog contesta.
Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i nadam se da će se ove primjedbe uvažiti.
Vy 73! UHF,VHF kontesterima.
9A3DF Željko

Offline 9A5M

• Administrator
  • Jr. Member
Odg: 9A DIGITAL ACTIVITI CONTEST
« Odgovori #1 : 09. Ožujak. 2021, 15:03:49 »
Slazem se sa 9A3DF Zeljkom, mislim da treba nesto napraviti i poboljsati rad robota u obje tocke koje je Zeljko naveo. Meni su "skinuti" talijan iz JN80 i Slovak iz JN98 koji i jesu iz tog lokatora, isto, razlog ne znam. Nema ljutnje, shvacam da su ovo prvi periodi novog natjecanja ali ajmo probati to ispraviti.

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
« Odgovori #2 : 11. Ožujak. 2021, 17:45:53 »
Željko imaš virus u PC-u, vjerojatno je corona virus britanska mutacija :)))))
Pozz, D

Offline 9A3DF

• Administrator
  • Newbie
« Odgovori #3 : 18. Ožujak. 2021, 07:38:21 »
Nitko ne odgovara.Gdje su odgovorni ?Kome se žaliti? Zar je rješenje bojkot contesta? :'(

LP

Offline 9A2MW

• Newbie
  • *
« Odgovori #4 : 13. Listopad. 2022, 11:22:21 »
Pozdrav !

Podržavam prijedlog novog generalnog plasmana u 9A Digital activity ctest-u !!

73, Branko 9A2MW

Offline 9a4op

• Newbie
  • *
« Odgovori #5 : 13. Listopad. 2022, 12:06:06 »
Pozz....

Slažem se da se natjecatelji u digitalnim natjecanjima dijele na one sa ili manje od 50w i oni sa snagom većom od 50w u generalnom plasmanu.
Također smatram da se sve veze priznaju pošto kompjuter odgovara na poziv drugog operatora.Zasad me natjecanje drži iako najčešće radim sa  5w, antene koje imam i položaj na kojem se nalazim...

Čujemo se

73 Oto

Offline 9A6A

• Newbie
  • *
« Odgovori #6 : 19. Listopad. 2022, 22:19:51 »
IARU je prije nekoliko godina uveo u svim UKV natjecanjima posebnu kategoriju - LP koja definira upotrebu do 100 W i jedne antene da bi se  stimulirao rad i mogućnost osvajanja dobrog plasmana i sa skromnijom opremom.

Ne mogu se stanice s 100 W i jednom antenom mjeriti sa onima koji imaju velike snage i velike antenske sisteme.
 IARU je uveo   uveo tu kategoriju LP na 144 MHz i 432 MHz.
Prema tome ako postoje te dvije zasebne kategorije onda i Generalni plasman mora sadržavati posebne rezultate za te dvije kategorije. U propozicijama za 9A DAC i CAC nije dovoljno precizno definiran Generalni plasman. Ali ako postoje nezavisne kategorije LP i HP na 144 MHz i na 432 MHz adekvatno tome bi i Generalni plasman u DAC i CAC morao biti podijeljen na HP i LP. Smatram da ta natjecanja  treba uskladiti prema preporukama IARU i napraviti posebnu listu za HP i posebnu za LP.
Iako su DAC i CAC manja natjecanja, činjenica je da se bitno povećala aktivnost  izvan vikenda i da ta natjecanja jako dobro služe za povećanje aktivnosti i očuvanje tih frekvencija.
Prema tome HRS UKV komisija za natjecanja bi trebala ovaj problem riješiti tako da se napave dvije liste u DAC i CAC natjecanjima za HP i za LP.
Miljenko 9A2MI sysop našeg robota je već napravio prijedlog Generalnog plasman za DAC usklađenog sa preporukom IARU. Smatram da bi taj prijedlog trebalo prihvatiti za oba natjecanja CAC i DAC i time bi oba natjecanja bila usklađena sa preporukom IARU.
73 9A6A

Offline 9A6A

• Newbie
  • *
« Odgovori #7 : 14. Rujan. 2023, 22:06:56 »
U 9 periodu Digital Activity Contesta bile su odlične propagacije na 432 MHz, FT8.
Sa Hvara sam odradio 9H1TX (835 km),  SV8CS (702 km)  i OM5CM (577km) i tridesetak Talijana. 
Moj signal je kod SV8CS bio do +20.

9a6a

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #8 : 15. Rujan. 2023, 07:31:17 »
Da, jučer navečer sam dobio poruku od I4CVC/7 iz JN71 koji pita što se događa na Jadranu gdje mu 3cm beaconi sa sjevera  italije dolaze +20!!
Zanimljivo kako se digla propagacija naglo nakon prolaska južine i oborinskog nevremena.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #9 : 15. Rujan. 2023, 09:15:37 »
Nije to novost, kako bi rekao No1 - kad sam ja bio mlad... u Splitu  bi jedva dočekali sličnu promjenu vremena , jer bi nam se tad desilo da preskočimo Apenine i stignemo do I1MFS (nekad ED01f), mislim da je qth bio Diano Marina.  Inače smo bili ograničeni na I4, 6 i 7, a već I3 nam je bio dx...moš mislit.

Ne bi trajalo dugo, ali imali smo o čemu pričati par dana...

Neka je FT8. ali veze su super.

Offline 9A2PT

• Newbie
  • *
« Odgovori #10 : 15. Rujan. 2023, 14:41:32 »
Sri nije u temi ali Gogo se vjerojatno sjeća veze Split monte Gargano Bribir......kad smo bili mladi...(hi)73 svima 2pt

Offline 9a6c

• Hero Member
« Odgovori #11 : 15. Rujan. 2023, 14:58:54 »
Nije u temi, ali No1 se svega sjeća🥰 i pokojnog Martina dok je bio yu2rnf...