Autor Tema: 9A Digital Activity Contest  (Posjeta: 2877 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a9c

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 228
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #15 : 06. Lipanj. 2021, 08:20:11 »
Pero sve si lijepo ispravno napisao
ali vidiš nismo interesantni

73 9a9c

Offline 9A6A

 • Newbie
 • *
 • Postova: 14
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #16 : 06. Lipanj. 2021, 10:58:18 »
Da. U pravu si. Očito UKV natjecanja više nisu nikome intersantna. Animirao sam Talijane da se aktiviraju u DA natjecanju i očito ima tamo interesa. Puno ih se javilo. Koja korist kad su mi sve te veze poništene. A uopće ne znam kome se obratiti. Krešo 9A2HM kaže da on nije za to zadužen. Očito nije  nitko. Niti za IARU 50/70MHz natjecanja.
73 9A6A

Offline 9a5ay

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 200
 • Member of contest team 9a1pkc
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #17 : 06. Lipanj. 2021, 11:55:51 »
Pozdrav kontestaši
Ne kužim se u DA ali iz ovozemaljskog života vidio sam da postoje utrke automobila u raznim kategorijama ali samo je jedna F1(formula 1). Što bi rekli u prijevodu 144Mhz (ssb, cw), taj skor svakome pokaže gdje je.

Pozz, D

Offline 9A2M

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 214
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #18 : 06. Lipanj. 2021, 16:28:01 »
Pozdrav dečki,

Evo ovako stoje stvari. Za 9A DA Contest vam ne mogu dati odgovor jer ni ja ne znam što se događa.

Što se tiče rezultata i nagrada za ostala UKV natjecanja, 2019. je riješena kompletno.

2020. je riješena polovično i nagrade su podijeljene prošli vikend na HAMFESTU u Osijeku.
Pošto je sve bilo neizvjesno i očekivali smo da će se HAMFEST u Osijeku kao i prošle godine odgoditi za rujan, u zadnji čas je došla odluka da će se ipak održati tradicionalnu u svibnju.

Ja nisam stigao pripremiti rezultate za ova natjecanja koja 9A6A spominje tako da ni nagrade nisu mogle biti napravljene niti podijeljene.
To ću riješiti uskoro i te nagrade će biti podjeljene na sljedećem ZRF-u.

Što se tiče službenih rezultata za sva IARU natjecanja ona nikada na našem robotu neće imati naslov SLUŽBENI REZULTATI nego samo  PRIJAVLJENi REZULTATI jer se sa našeg prosljeđuju na IARU robot koji vrši provjeru i objavu.
Sa stranica IARU robota ubacujem rezultate u tablicu natjecanja za pojedine godine i to je to.

Btw, ja samo pomažem Željku/9A5R oko rezultata i nagrada u ovom njegovom novom mandatu UKV managera kao što sam mu pomagao u prvom mandatu od 2006.-2010.

Na zadnjem IO HRS-a je izabrano i povjerenstvo za UKV natjecanja (odluku možete vidjeti među dokumentima na HRS stranici). Ja nisam u tom povjerenstvu, odraditi ću ovo što sam gore napisao a kasnije će se valjda ekipa koja je i službeno izabrana za ovaj posao prihvatiti posla.


73,
Hrvoje, 9A2M
« Zadnja izmjena: 07. Lipanj. 2021, 03:31:56 9A2M »

Offline 9A3DF

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Postova: 38
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #19 : 07. Lipanj. 2021, 07:25:50 »
Pozdrav kontesteri!

Na zadnjem IO HRS-a je izabrano i povjerenstvo za UKV natjecanja (odluku možete vidjeti među dokumentima na HRS stranici). Ja nisam u tom povjerenstvu, odraditi ću ovo što sam gore napisao a kasnije će se valjda ekipa koja je i službeno izabrana za ovaj posao prihvatiti posla.

U ovom citatu točno stoji da smo 9A5M i ja izabrani u UKV komisiju za natjecanja. Moje je mišljenje da će ta komisija propasti iz istog razloga zašto je i osnovana , a to je nemogućnost komunikacije.
Prvi sam na ovom forumu upozorio na nelogičnosti u pravilima FT8 aktivitija. Poslao sam mail Miljenku na koji mi je odgovorio da su rezultati privremeni i da će se unique veze kasnije priznati kad mu se javi UKV manager. Pokušao sam kontaktirati sa UKV managerom , ali bezuspješno. Marin je isto tako poslao mail Miljenku, ali bez odgovora. S obzirom da između članova komisije i UKV managera nema komunikacije rad komisije je blokiran.Marin i ja smo u kontaktu , ali si ne možemo pomoći. :'(
Za rješenje problema u FT Aktivitiju potrebno bi bilo angažirati nekog novog "Krešu "koji bi dobio ovlasti da administrira ovo natjecanje.On bi surađivao sa YO2LSP za razmjenu prijavljenih logova iz EU natjecanja.
Osim toga treba napraviti propozicije natjecanja koje bi bile sukladne međunarodnom natjecanju.(vrijeme početka i kraja natjecanja i ostalo)
Ovim putem bih želio pokrenuti diskusiju o natjecanjima u slijedećoj sezoni. Predlažem da se i mi uključimo u europske trendove ,te da se priključimo njihovim aktivitijima koji se održavaju po opsezima u toku tjedna.Svaki tjedan jedan opseg.(to sam predlagao Petru kad je on bio UKV manager).
Naš aktiviti bi trebalo ostaviti, ali vrijeme trajanja bi trebalo prilagoditi OK aktivitiju.
To znači da bi trebalo napraviti novi robot za obradu tjednih aktivitija. Kod ovih aktivitija predlažem osim uobičajenih kategorija, da se uvede kategorija ukupnog plasmana, za stanice koje rade na svim opsezima.(treba definirati obračun bodova).
Ovo su moja  i Marinova razmišljanja u vezi poboljšanja rada i aktivnosti na višim oposezima.
Mi smo voljni sakupiti dobronamjerne prijedloge i pretočiti ih u propozicije natjecanja.
Smeta nas da se naša imena povlače po forumu u negativnom kontekstu. Mi si na žalost ne možemo pomoći, a željeli smo unaprijediti rad i natjecanja.( Put u pakao posut je dobrim namjeranma).
Molim sve zainteresirane da nam pomognu da se prestanemo vrtiti u začaranom krugu. U protivnom će na slijedećem IO Saveza biti naše ostavke ,jer nam ne trebaju ovakve obveze.
Srdačan pozdrav!
9A3DF

Offline 9a2mi

 • Newbie
 • *
 • Postova: 14
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #20 : 10. Lipanj. 2021, 10:04:46 »
Pozdrav natjecatelji!
Pero 9a6a, kažeš da si animirao Talijane, nije mi poznato kako, no trebao si uz animaciju objasniti kako da uploadaju log na DA robot i onda bi ti sve veze bile priznate.
Pravila su ovdje: https://www.hrvhf.net/index.php/pravila-ukv-natjecanja/9a-digital-activity-contest
Potvrđujem sve što je napisao 9A3DF, da ne ponavljam.
73Miljenko 9a2mi

Offline 9a6c

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 1527
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #21 : 10. Lipanj. 2021, 10:24:41 »
Star jesam i ne vidim dobro, ali jedina Opća pravila koja sam locirao na ovoj stranici odnose se na 24 satna natjecanja, a ovo to nije.
Ni u pravilima ta ovo natjecanje nisam vidio da se poništavajtzv unique veze.

Na temelju čega su onda poništene?

Ne bih volio bahati, ali pred koju godinu smo i oko kv natjecanja imali neugodnu situaciju oko primjene pravila i administriranja robotom pa ne bih volio da se to i ovdje ponovi.

Problem komunikacije s odgovornom osobom neće se riješiti ovako.

Nije posao nas natjecatelja da prodajemo proizvide saveza i posve je besmislenom kažnjavati nekog zbog veze koju nitko drugi nije uspio uraditi. Osim ako veza nije održana, a upisana je.
A to je nešto drugo.

GG

Offline 9A6A

 • Newbie
 • *
 • Postova: 14
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #22 : 10. Lipanj. 2021, 11:51:34 »
Na žalost ovo što piše Miljenko nije u redu.
Da, animirao sam Talijane na SSB-u da se javljaju i probaju odraditi 9A stanice. Koliko se ja razumijem u UKV i KV natjecanja unique ne znači i poslani log, nego da se određena stanica pojavljuje u više logova.
Po toj logici veze sa Talijanima koji su odradili nekoliko 9A stanica se ne bi trebale priznati ako nisu poslali log. Očito nisam dobro pročitao propozicije jer nisam našao NIGDJE da piše da se unique ne priznaju. Jer bi to bilo u suprotnosti sa HAM spritom i smislom natjecanja. Kako mogu natjerati Engleza, Španjolce ili daleke Talijane da pošalju log ili da odrade još koju 9A stanicu ako ih ne čuju. Nikako. Onda nema smisla raditi sa Hvara.
Kad radim iz Zagreba uvijek mogu odraditi samo tridesetak uvijek istih stanica. Kad radim sa Hvara mogu odraditi daleko više stanica nego iz Zagreba. Na žalost više nema smisla odavde se truditi. Moram dignuti antenu, donijeti opremu i sve to posložiti a priznaju mi se iste veze kao da radim iz Zagreba. I još ne mogu dozvati sve 9A stanice. A ne vidim niti smisao povjerenstva. Dobro je poznato iz povijesti: Kad nešto ne želim riješiti osnujem komisiju (povjerenstvo). Koliko se ja u to razumijem, za UKV natjecanja su do sada bili dovoljni Miljenko koji izvrsno vodi robota, Krešo koji se brine za sva natjecanja i UKV manager koji to sve koordinira. I to je sve dobro štimalo. Sad kad imamo povjerenstvo imamo hrpu neriješenih stvari.  Lanjska velika 9A i IARU natjecanja još nemaju službene rezultate. Bliži se novi period DA natjecanja. Očito da više neću raditi i tražim da se moj znak izbriše iz svih dosadašnjih perioda jer ne želim imati 60% grešaka u logu. Ili da mi se sve veze priznaju jer imam i tonski zapis a vrlo lako se mogu sve veze provjeriti.
73 9A6A

Offline 9a2mi

 • Newbie
 • *
 • Postova: 14
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #23 : 10. Lipanj. 2021, 14:50:59 »
Petre, nema mjesta ljutnji.
Točno je da je unique stanica koju je radila samo jedna stanica, od stanica koje su poslale log.No, ukoliko je ista stanica poslala log, onda robot ima log za provjeru i tu unique vezu ne označava kao unique error.
Točno je da u pravilima ne piše da se unique error veza briše, no isto je tako točno da mi je 9a5r rekao tj. napisao (e-mail) da bi bilo dobro da naš robot radi kao eu FT8 robot.
Tražio sam da se pravila konkretiziraju, radi velikih razlika u odnosu na UKV i KV natjecanja, no tada je veza prekinuta, te sam mogao samo čekati.
Kako za sada samo ja radim/upravljam s robotom, ostavio sam rezultate privremenim.Nakon velikih negodovanja, napravio sam da se unique prizna tj. ne oduzima se bod.Da vidimo, je li sada bolje?
Uz napomenu da su rezultati i nadalje privremeni, do potvrde od strane nadležnih ili do konkretiziranja pravila.
Kako vidiš, isplati se raditi jer se bodovi računaju tek na kraju godine.Molim te da ne prosvjeduješ nesudjelovanjem, nego konstruktivnim savjetima doprinesešpoboljšanju pravila i aktiviranju managera, komisije ili povjerenstva.
Nadam se da bi to moglo rezultirati povečanju broja natjecatelja.
73Miljenko 9a2mi
Offline 9a6c

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 1527
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #24 : 10. Lipanj. 2021, 15:26:16 »
Moglo se ovo riješiti i bez nepotrebne nervoze.

Hoćemo li biti EU ft8 robot krajnje je nebitno.
Podržimo 9a momke.

GG

Offline 9A2M

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 214
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #25 : 10. Lipanj. 2021, 17:13:03 »
A ne vidim niti smisao povjerenstva. Dobro je poznato iz povijesti: Kad nešto ne želim riješiti osnujem komisiju (povjerenstvo). Koliko se ja u to razumijem, za UKV natjecanja su do sada bili dovoljni Miljenko koji izvrsno vodi robota, Krešo koji se brine za sva natjecanja i UKV manager koji to sve koordinira. I to je sve dobro štimalo. Sad kad imamo povjerenstvo imamo hrpu neriješenih stvari.  Lanjska velika 9A i IARU natjecanja još nemaju službene rezultate.
73 9A6A

Pero, već sam ti odgovorio za IARU natjecanja. Ona nikada niti neće imati službene rezultate na našem robotu. Pogledaj moj post gore da se ne ponavljamo. Imam i jedno pitanje: Napisao si da UKV povjerenstvo nema smisla. I naveo si 3 osobe koje su dovoljne za funkcioniranje natjecanja. Možeš li mi reći tko je u tvom mandatu UKV managera pravio tablice rezultata, slao ih graveru da se izrade pločice za pehare, plakete?

Offline 9a3tn

 • Newbie
 • *
 • Postova: 47
  • Profil
Odg: 9A Digital Activity Contest
« Odgovori #26 : 11. Lipanj. 2021, 10:07:13 »
Pozdrav društvo!

Osobno sam radio u EU FT8 Activity od početka ove godine i robot je u početku također poništavao uniqe veze, pa su se natjecatelji obratili organizatoru i stvar je riješena jednostavno. Organizator je svim natjecateljima koji su sudjelovali  poslao upit o tome treba li priznavati unique veze, te jih je tražio da se izjasne, nakon čega su takve veze postale prihvatljive.

Kako bi bilo da za promjenu organizator natjecanja (HRS, manager, komisija ..) počne komunicirati sa natjecateljima i tražiti njihovo mišljenje, a ne se prepucavati ovdje na forumu.
Svima bi suradnja i uvažavanje tuđeg mišljenja dobro došlo hi.

73 Boris
 
« Zadnja izmjena: 11. Lipanj. 2021, 10:17:36 9a3tn »