Autor Tema: 9A Activity 2020.  (Posjeta: 6668 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A5R

 • Administrator
 • Jr. Member
 • *****
 • Postova: 89
 • Member of 9A4V Contest Club
  • Profil
  • 9A5R
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #15 : 11. Srpanj. 2020, 21:49:09 »
    *
    Postova: 87

Pravila
« u: 07. Srpanj 2020, 17:41:17 »
Pozdravi svima..

Zamolio bih UKV manađera da objasni zašto je logove sa natjecanja Region 1. contest 50/70MHz  uvrstio u tablicu logova za 6. period Aktivitia...
Naime on je sve učesnike spomenutog natjecanja u vremenu od 7 sati ujutro kad počinje Aktiviti, PROTIVNO pravilniku o natjecanju uvrstio u tablicu logova s čim je umanjio rad svih operatora koji nisu zbog Aktivitija radili u subotu kad su bili sjajni sporadici, da bi ispoštovali pravilnik. Time su se oni namjerno "zakinuli" u plasmanu za Region 1. 50/70MHz, jer su čitali i poštivali  pravila natjecanja:

Vrijeme održavanja natjecanja
Od 0700 do 1200 UTC, osim 6. perioda koji traje do 1500 UTC zbog preklapanja sa Alpe-Adria contestom.

Raporti

Tijekom natjecanja obvezna je izmjena raporta po RST skali, rednoga broja veze (koji u svakomu periodu počinje od 001 i uvećava se za 1 za svaku narednu vezu) i WW lokatora.
Na svakom bandu vode se posebni redni brojevi.


Pozdrav Oto,

   upravo ova tema je raspravljana na ovom forumu nekoliko dana prije natjecanja. Žao mi je što nisi pročitao tu raspravu. Radi se o specifičnom vikendu za UKV, u kojem imamo tri gotovo paralelna natjecanja.

Natjecatelji bez brige
svi koji će raditi IARU 50/70 biti će ubaćeni i u Activity plasman, naravno u periodu od 07 do 15 koliko traje 6. period, a iz razloga što se poklapa sa AA contestom.
LP
Krešo

    Kako je zadatak UKV managera promicati i poticati rad postaja na UKV-u, jedno pravilo, samo za ovaj period nepotrebno (001) nas kao UKV komisiju nije spriječilo da dopustimo našim postajama rad u sva tri natjecanja i tako omogućimo veću aktivnost na bandovima.
    Žao mi je ako se ne slažeš sa mnom, ali uvijek ćemo ići na ruku aktivnostima i radu na bandovima. Samo iz tog razloga je omogućeno našim postajama uvrštavanje u sva natjecanja u vikendu, logično, zar ne?
Da su pravila manjkava, to znamo i ista ćemo korigirati za slijedeću sezonu...

Zbog gore navedenog molio bih UKV menađera da sve logove za 50 i 70 MHz koja u Aktivitiju od 21.06.2020 od 7 sati ujutro GMT ne počinju s brojem 1 da se brišu sa bodovne liste, jer su ti natjecatelji također mogli birati koji kontest će raditi...U suprotnom mislim da se više nema smisla natjecati ako za svako natjecanje 1 dan prije donesemo nove pravilnike. Pravilnici su tu da svi natjecatelji znaju u kojim okvirima se natječemo i zašto...bez izuzetaka.

Izuzetci postoje samo ako idu na ruku natjecateljima u specifičnim situacijama kao što je bila ova.

Pravilnike je izglasoa i odobrio IO HRS-a, i ne vidim kako je to pojedinac , pa bio on i UKV menager može promjeniti ili izvrtati kak on želi....Nigdje nisam pročitao da je to odluka IO HRS-a...

IO HRS-a radi u istom interesu kao i UKV komisija, ciljevi su nam isti...ne različiti.

Zbog svega toga i zbog očuvanja ovog našeg lijepog hobija koji nam, pruža mnogo radosti mislim da bi trebali misliti jedni o drugima, provoditi HAM spirit i držati se pravilnika koji su doneseni...
Molio bih UKV menađera da preispita odluku o uvrštavanju neispravnih logova u tablicu, jer zbog nepoštenja možemo samo zajednički izgubiti. i da mi odgovori koja pravila vrijede za 7 izdanje aktivitija..

Svima lijep pozdrav..

Oto  9a4op

HAM spirit je ono što uzdiže radioamaterski hobi iznad razine komunikacije "kao na ulici".

Odluku smo preispitali i stojimo iza nje jer njom nije nanešena nikakva šteta, već korak prema većoj aktivnosti na UKV bandovima. Oni koji su radili u IARU 50/70 MHz i 9A Activity contestu su imali problem što su neke postaje već ranije odrađene pa ih nisu mogli ponovo raditi u 9A Activity, ali u pitanju je kompromis koji ima svoje pozitivne i negativne strane.

    Za 7, 8 i ostale periode Activity natjecanja vrijede uobičajena pravila. Jedina iznimka je bio 6. period u kojem smo išli na ruku aktivnosti, a ne slijepom gledanju 001 pravila.
    Rasprava i ankete o novim pravilima UKV natjecanja će biti pokrenuta ovdje na jesen pa te molim da se uključiš i daš svoj doprinos...

73 de Željko, 9A5R
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9a5ay

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 163
 • Member of contest team 9a1pkc
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #16 : 11. Srpanj. 2020, 23:57:34 »
Pozdrav
Slazem se s Otom activity je neregularan kompromisa nesmije biti, to je presedan koji otvara mogućnost onima koji su u poziciji štimanja uvjeta ecc  svojoj ekipi ili ekipi prijatelja.

Pozz, D

Offline 9A6NDD

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 399
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #17 : 12. Srpanj. 2020, 12:42:46 »
Tko je sve u UKV komisiji?

73

Offline 9a4op

 • Newbie
 • *
 • Postova: 6
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #18 : 14. Srpanj. 2020, 00:23:33 »
Željko hvala na dosta brzom odgovoru...
u kojem navodiš da se je o toj temi pričalo par dana prije natjecanja, no nažalost je se nisam mogao ulogirati da raspravimo tu temu...tek me je Krešo u petak 10.07. ulogiao...

Citat: 9A2HM - 20. Lipanj. 2020, 14:23:55

    Natjecatelji bez brige
    svi koji će raditi IARU 50/70 biti će ubaćeni i u Activity plasman, naravno u periodu od 07 do 15 koliko traje 6. period, a iz razloga što se poklapa sa AA contestom.
    LP
    Krešo

  Ovaj citat nema nikakve veze sa Alpe adriom pošto se kod nje natječe na 144MHZ pa na više...Pišeš kako je zadatak tebe kao UKV menađera da promičeš i potičeš rad na UKV područjima , no kako ja vidim ti si sa ovim "popuštanjem" unazadio taj rad dopustivši da se radi mimo i protivno pravilima koje je donio IO HRS-a a ne UKV menager i po tome samo ih on može mjenjati, Iako je IO HRS-a tebe potvrdio kao UKV menađera nije ti dao pravo da svojim postupcima namjerno zaobilaziš pravila koja su donjeta s njegove strane i donosiš neka svoja, več suprotno, da poštuješ i pokušaš drugima svojim primjerom pokazati poštivanje pravila koje je donjelo IO HRS-a. Kad sam ja bio ARG menađer za sve nedoumice pitao sam upravo one koji su donjeli pravilnik po kojima se natječemo pazeči pri tom da ne oštetim ni jednog natjecatelja....Ovim što si ti i UKV komisija napravili oštetili ste moja i prava svih ostalih koji se žele natjecati....Postoji pravilo gdje piše da se nesmije u korist jedne grupe ili pojedinca oštetiti druga grupa ili pojedinci....to se zove pravda.....Kažeš da IO HRS koji te imenovao za UKV menađera i ti tj UKV konisija radite isto, možda, no to ti nedaje pravo da ti ko menađer prvi kršiš pravilnik...danas si to ti, sutra će netko drugi za nekog trečeg prepravljati pravilnike i tako unogled...Nisam za anarhiju, pravllnici su takvi kakvi jesu i ako se želimo natjecati trebamo se držati onoga što to natjecanje oblikuje...Stoga mislim da bi u ime svih nas trenutno oštećenih tom tvojom odlukom diskvalificirao sve dnevnike  perioda Aktivitia ma 50 i 70MHz koji nisu započeli sa brojem 1 s isprikom onima kojih se to tiče, jer su bili zavedeni tvojom odlukom iako su kao i ja mogli birati dali će raditi Region 1, na 50/70 MHz ili Aktiviti...Ukoliko to ne učiniš mora ću uputiti žalbu na to natjecanje članovima IO HRS-a , no , ako i oni smatraju da pojedinac ili grupa može biti iznad nihovih odluka uvijek postoji sud nas članova koji uredno plačamo članarinu i koji činimo ovaj Savez...

Pozdravi

Oto  9A4op

Offline 9A5R

 • Administrator
 • Jr. Member
 • *****
 • Postova: 89
 • Member of 9A4V Contest Club
  • Profil
  • 9A5R
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #19 : 14. Srpanj. 2020, 03:47:21 »
Željko hvala na dosta brzom odgovoru...
u kojem navodiš da se je o toj temi pričalo par dana prije natjecanja, no nažalost je se nisam mogao ulogirati da raspravimo tu temu...tek me je Krešo u petak 10.07. ulogiao...

Citat: 9A2HM - 20. Lipanj. 2020, 14:23:55

    Natjecatelji bez brige
    svi koji će raditi IARU 50/70 biti će ubaćeni i u Activity plasman, naravno u periodu od 07 do 15 koliko traje 6. period, a iz razloga što se poklapa sa AA contestom.
    LP
    Krešo

  Ovaj citat nema nikakve veze sa Alpe adriom pošto se kod nje natječe na 144MHZ pa na više...

       U Alpe Adria UHF/SHF contestu se natjecalo od 432 MHz na više i to nema veze s našim problemom.
       Lijepo je napisano da će svi koji budu radili u IARU 50/70 MHz contestu biti uvršteni i u 6. period 9A Activity contesta (Naravno samo u periodu od 7-15 UTC). Siguran sam da nisi znao, kao ni većina kolega, da jedino 6. period traje 2 sata duže od ostalih perioda activityja čak i na 144 MHz, iako tu nema preklapanja sa AA UHF/SHF contestom.

" Vrijeme održavanja natjecanja

Od 0700 do 1200 UTC, osim 6. perioda koji traje do 1500 UTC zbog preklapanja sa Alpe-Adria contestom."     Na isti način je trebala biti dodana rečenica u kojoj bi se, samo za ovaj period, dopustila razmjena brojeva koje ne moraju krenuti od 001, zbog preklapanja sa IARU 50/70 MHz contestom....ali vjerovatno previdom nije. Zar zbog jednog previda u pisanju pravila jednostavno izbaciti iz plasmana 9A AC-a 16 postaja na 50 i 70 MHz? IO HRS-a je prihvatio pravila kakva su mu predana i naravno da nisu mogli uočiti ovaj previd. Da su mogli raspravljati ovako kao ti i ja, kakvu bi odluku donijeli?

     Ja mislim sukladno Statutu:

"Članak 10.
Cilj Saveza je:
• razvitak, poticanje i promidžba radijskih komunikacijskih tehnika u Republici Hrvatskoj, a naročito među
mladima"


    Dopustiti sudjelovanje u dva, a izbaciti treći paralelni contest nema nikakvog smisla. Ili možda ima i kome to ide u prilog? Tko je tu oštećen?
Radioamaterizam!!

Pišeš kako je zadatak tebe kao UKV menađera da promičeš i potičeš rad na UKV područjima , no kako ja vidim ti si sa ovim "popuštanjem" unazadio taj rad dopustivši da se radi mimo i protivno pravilima koje je donio IO HRS-a a ne UKV menager i po tome samo ih on može mjenjati, Iako je IO HRS-a tebe potvrdio kao UKV menađera nije ti dao pravo da svojim postupcima namjerno zaobilaziš pravila koja su donjeta s njegove strane i donosiš neka svoja, več suprotno, da poštuješ i pokušaš drugima svojim primjerom pokazati poštivanje pravila koje je donjelo IO HRS-a.

      Točno, moj jedini motiv i zadatak je promidžba rada na bandovima iznad 30 MHz. Nikakva pravila namjerno ne zaobilazim, samo sam ispravio nepravdu u postojećim pravilima. Da nisam...u 9A AC plasmanu na 50 i 70 MHz bi bilo 16 postaja manje (20 umjesto 36). Za mene je to velika razlika i dokaz da u ovom slučaju cilj opravdava sredstvo (način).
       
Kad sam ja bio ARG menađer za sve nedoumice pitao sam upravo one koji su donjeli pravilnik po kojima se natječemo pazeči pri tom da ne oštetim ni jednog natjecatelja....Ovim što si ti i UKV komisija napravili oštetili ste moja i prava svih ostalih koji se žele natjecati....Postoji pravilo gdje piše da se nesmije u korist jedne grupe ili pojedinca oštetiti druga grupa ili pojedinci....to se zove pravda

Upravo tako Oto, pravda....i pravo za sve da sudjeluju u svim natjecanjima u kojima žele, a ne da ih se jednim najobičnijim previdom u pravilima izbaci iz jednog od natjecanja. Jel to pravedno?

    Nemoj govoriti u ime svih koji se žele natjecati jer neke od njih upravo želiš izbaciti iz plasmana samo zbog običnog previda u pravilima (001) i tako poboljšati svoj plasman, to je pravda kako je ti vidiš i priznajem, formalno si u pravu....ljudski ne.
    Da sam sudjelovao u natjecanju na ovim bandovima, nikada se ne bi žalio na ovakvu odluku UKV komisije jer se iz aviona vidi da je ona usmjerena poticanju aktivnosti i promoviranju radioamaterizma, a ne nekakvom pogodovanju nekome i nečemu...to su gluposti.

 
.....Kažeš da IO HRS koji te imenovao za UKV menađera i ti tj UKV konisija radite isto, možda, no to ti nedaje pravo da ti ko menađer prvi kršiš pravilnik...danas si to ti, sutra će netko drugi za nekog trečeg prepravljati pravilnike i tako unogled...Nisam za anarhiju, pravllnici su takvi kakvi jesu i ako se želimo natjecati trebamo se držati onoga što to natjecanje oblikuje...Stoga mislim da bi u ime svih nas trenutno oštećenih tom tvojom odlukom diskvalificirao sve dnevnike  perioda Aktivitia ma 50 i 70MHz koji nisu započeli sa brojem 1 s isprikom onima kojih se to tiče, jer su bili zavedeni tvojom odlukom iako su kao i ja mogli birati dali će raditi Region 1, na 50/70 MHz ili Aktiviti...

Ukoliko to ne učiniš mora ću uputiti žalbu na to natjecanje članovima IO HRS-a , no , ako i oni smatraju da pojedinac ili grupa može biti iznad nihovih odluka uvijek postoji sud nas članova koji uredno plačamo članarinu i koji činimo ovaj Savez...

Pozdravi

Oto  9A4op

Zašto bi mogli birati ako mogu raditi oboje? Ako anarhijom smatraš odluku da se SVIM 9A postajama omogući isti tretman u ova dva natjecanja, ispričavam se, ali daleko sam od nekoga tko želi provoditi samovolju na štetu SVIH radioamatera kako si naveo.
     Molim te uputi žalbu IO HRS-a i nemoj dvojiti da ćemo prihvatiti odluku kakva se donese jer se red zna, a ja ću u obrazloženju prema IO HRS-a navesti isto ovo što sam i tebi ovdje odgovorio.

Toliko od mene na ovu temu...

Idemo raditi, ove prepiske su samo gubitak vremena :)

73 de Željko, 9A5R
« Zadnja izmjena: 14. Srpanj. 2020, 03:56:40 9A5R »
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9a4op

 • Newbie
 • *
 • Postova: 6
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #20 : 14. Srpanj. 2020, 11:52:15 »
Pozdravi..


Dobro si napisao:    Na isti način je trebala biti dodana rečenica u kojoj bi se, samo za ovaj period, dopustila razmjena brojeva koje ne moraju krenuti od 001, zbog preklapanja sa IARU 50/70 MHz contestom....ali vjerovatno previdom nije. Zar zbog jednog previda u pisanju pravila jednostavno izbaciti iz plasmana 9A AC-a 16 postaja na 50 i 70 MHz? IO HRS-a je prihvatio pravila kakva su mu predana i naravno da nisu mogli uočiti ovaj previd. Da su mogli raspravljati ovako kao ti i ja, kakvu bi odluku donijeli?
Da je to donio IO HRS-a ja nebih napisao ni retka..a ovako to mi liči na samovolju, a tih 16 stanica su mogli voditi dvostruki log jedan za Region 1 50/70 MHz i drugi za 9A Aktiviti..
Upravo tako Oto, pravda....i pravo za sve da sudjeluju u svim natjecanjima u kojima žele, a ne da ih se jednim najobičnijim previdom u pravilima izbaci iz jednog od natjecanja. Jel to pravedno?
 Po meni je pravedni oni koji su se držali propozicija koje su napisane..    Nemoj govoriti u ime svih koji se žele natjecati jer neke od njih upravo želiš izbaciti iz plasmana samo zbog običnog previda u pravilima (001) i tako poboljšati svoj plasman, to je pravda kako je ti vidiš i priznajem, formalno si u pravu....ljudski ne.   Ja ne želim nikog izbaciti jer nemam to pravo već želim da svi imamo iste uvjete i da bolji pobjedi...Ja sam to i pisao jer izostankom tih 16 postaja , moj rang na 50 i 70MHZ u Aktivitiju se neće mjenjati.Zašto bi mogli birati ako mogu raditi oboje? Ako anarhijom smatraš odluku da se SVIM 9A postajama omogući isti tretman u ova dva natjecanja, ispričavam se, ali daleko sam od nekoga tko želi provoditi samovolju na štetu SVIH radioamatera kako si naveo.
Baš tom odlukom nismo svi imali isti tretman...mnogo njih kao i ja nisu počeli raditi natjecanje u subotu iako je bilo lijepih otvaranja jer smo htijeli raditi prema pravilima u Aktivitiju  i početi s brojem 1. jer je jedino tako ispravno..
.Kako ne vidim da druge natjecatelje smeta ta situacija i stanje IO HRS-a oko donešenja odluka koje su protivno pravilima koje su oni donjeli s ovim dopisom ću se oprostiti od ove teme jer nema smisla da se međusobno dopisujemo, a ostali natjecatelji bilo oni za tvoju odluku ili ne, ne žele ili možda ne mogu dati svoj mišljenje.

Pozdrav svima i čujemo se u nedelju....


Oto   9a4op

Offline 9A6NDD

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 399
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #21 : 27. Srpanj. 2020, 09:43:09 »
I tko je u UKV komisiji???
Nekad davno u jednom broju HRS časopisa bila je spominjana UKV komisija, ali to je bilo prije sigurno više od 20 godina... vjerojatno se članstvo izmjenilo  ;)

73 de Drago 9A6NDD

Offline 9A5R

 • Administrator
 • Jr. Member
 • *****
 • Postova: 89
 • Member of 9A4V Contest Club
  • Profil
  • 9A5R
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #22 : 27. Srpanj. 2020, 23:15:20 »
I tko je u UKV komisiji???
Nekad davno u jednom broju HRS časopisa bila je spominjana UKV komisija, ali to je bilo prije sigurno više od 20 godina... vjerojatno se članstvo izmjenilo  ;)

73 de Drago 9A6NDD

Pozdrav Drago,

izvadak iz Općih pravila UKV natjecanja:
----------------------
Natjecateljsko povjerenstvo i koordinatori natjecanja

Za kontrolu regularnosti natjecanja, obradu dnevnika veza i rješavanje primjedbi nadležno natjecateljsko povjerenstvo koga čine: koordinator pojedinog natjecanja, HRS contest koordinator i UKV menadžer.

Video i audio zapisi natjecanja u slučaju primjedbi mogu se prihvatiti kao vjerodostojni dokaz samo u slučaju da su dostavljeni povjerenstvu prije isteka roka za dostavu dnevnika veza.

Naknadno mijenjanje dnevnika veza van natjecanja u smislu dopisivanja veza ili bilo koje druge slične radnje tijekom i nakon natjecanja u svrhu namjernog izazivanja pogrešaka i kazni kod konkurentskih postaja bit će kažnjene diskvalifikacijom postaje.

Za sva dodatna tumačenja pravila svakog pojedinog natjecanja nadležno je natjecateljsko povjerenstvo.

Sve primjedbe na neslužbene rezultate te odluke povjerenstva bit će objavljene javno.

Na odluke povjerenstva može se uputiti žalba Izvršnom odboru HRS.a

Odluka IO HRS-a konačna je.

---------------------

73 de Željko, 9A5R
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9A6NDD

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 399
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #23 : 28. Srpanj. 2020, 07:12:27 »
Havala Željko na odgovoru.
Ovo je jasno... to je za natjecanja. Ja sam mislio da se ponovno formirala "UKV komisija" koja je sastavljena od "sijedih glava" (ne u pravilu starih, već sa iskustvom i znanjem) i koja donosi neke smjernice oko budućnosti UKV natjecanja, repetitora, beacona, novih vrsta rada i sl. To bi za mene bila UKV komisija i mislim da bi bilo dobro takvo što formirati... pa makar u neformalnom obliku.

73 de 9A6NDD Drago

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2593
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #24 : 28. Srpanj. 2020, 19:06:44 »
Drago,
ne treba nama komisija već nam trebaju pojedinci koji će nešto odraditi korisno.
Svi mi znamo što je dobro i što nam treba.
Od smjernica komisije nema velike koristi. Primjera ima puno, recimo mi smo imali smjernice razvoja beacona pa je jedva pola od toga realizirano, repetitora - pa je i toga pola realizirano, D-stara koji je propao, ATV-a koji je ugašen i to sve u periodu zadnjih 20 godina!

Sa druge strane imamo neke aktivnosti koje nisu uopće bile u smjernicama a odlično se razvijaju. To su uglavnom privatne inicijative. Npr.poglavito Hristo sa APRS mrežom, pa DMR repetitori, pa lokalni beaconi itd.Vidim da smo većina od nas povučeni sa modernim trendovima u radioamaterizmu, što može biti na jednu stranu dobro, ali realno gledajući, za naš pokret nema neke koristi od tih modernih tehnologija.
DMR, D-star, C4FM, a odnedavno i TETRA, pa i LTE na amaterskim frekvencijama samo potiče konzumerizam. Sve više što ulazim u te načine komunikacija vidim da je to nepotrebno i nikada neće parirati klasičnoj analognoj FM komunikaciji na VHF području.
Naravno, naš hobi je širok i za sve ima mjesta, pa ko voli nek izvoli.

pozz
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a5ay

 • Full Member
 • ***
 • Postova: 163
 • Member of contest team 9a1pkc
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #25 : 28. Srpanj. 2020, 19:15:20 »
Sviđa mi se ovo što si rekao da moderne tehnologije potiču samo kozumerizam, dubokoumno rečeno i naravno neusporedivo je sa klasičnim radioamaterizmom.
Pozz, D

Offline 9A5R

 • Administrator
 • Jr. Member
 • *****
 • Postova: 89
 • Member of 9A4V Contest Club
  • Profil
  • 9A5R
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #26 : 28. Srpanj. 2020, 23:59:37 »
Havala Željko na odgovoru.
Ovo je jasno... to je za natjecanja. Ja sam mislio da se ponovno formirala "UKV komisija" koja je sastavljena od "sijedih glava" (ne u pravilu starih, već sa iskustvom i znanjem) i koja donosi neke smjernice oko budućnosti UKV natjecanja, repetitora, beacona, novih vrsta rada i sl. To bi za mene bila UKV komisija i mislim da bi bilo dobro takvo što formirati... pa makar u neformalnom obliku.

73 de 9A6NDD Drago

Drago dio je objasnio Adam, a ja ću samo malo nadodati....hi

         Kad pričamo o sijedim glavama, meni odmah padne na pamet kako ja vidim dio ekipe koji se javlja ovdje na forumu ili su jako dugo aktivni na VHF & UP bandovima...  ;D ;D ;D ;D

Jedni vole samo CW i SSB, drugi vole i digitalije, treći iz ničega naprave nešto, četvrti se često ljute, peti imaju 100 kombinacija, itd...  ;D

      Ali kad nas sve zbrojiš, ekipa je za 10!

U privitku je moj prijedlog kako bi "UKV komisija" trebala izgledati  ;D ;D ;D ;D

73 de Željko, 9A5R
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

Offline 9a4qv

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 2593
 • QRZ?
  • Profil
  • Croatia microwave
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #27 : 29. Srpanj. 2020, 00:22:42 »
Odličan!
 ;D ;D ;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9A6NDD

 • Sr. Member
 • ****
 • Postova: 399
  • Profil
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #28 : 29. Srpanj. 2020, 07:14:18 »
Ma sve pet... Samo je problem nastaje kada pojedinac vuče neku inicijativu izgubi volju, odseli, promjeni qth ili qrl... Što i kako onda dalje sa njegovim projektom/ima? Ako se dobro sjećam nešto tako je bilo sa ATV repetitorima i još nekim stvarima.
Ili dođe novi manager i kaže da je sve što je radio stari loše i onda sve po svom i novom (kao što je normalna pojava u HR politici npr.).
 
Ilustracija komisije je super!  ;D

73 i nemojte zamjeriti što glasno razmišljam.
Drago


Offline 9A2WA

 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 526
 • Split,Hrvatska JN83FM
  • Profil
  • 9a2wa HAM
Odg: 9A Activity 2020.
« Odgovori #29 : 29. Srpanj. 2020, 09:42:39 »
😆😆😆😆😆🤣🤣🤣🤣
Fali mi toljaga.....
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa