*
Pravila
« u: 07. Srpanj 2020, 17:41:17 »
Pozdravi svima..
Zamolio bih UKV manađera da objasni zašto je logove sa natjecanja Region 1. contest 50/70MHz uvrstio u tablicu logova za 6. period Aktivitia...
Naime on je sve učesnike spomenutog natjecanja u vremenu od 7 sati ujutro kad počinje Aktiviti, PROTIVNO pravilniku o natjecanju uvrstio u tablicu logova s čim je umanjio rad svih operatora koji nisu zbog Aktivitija radili u subotu kad su bili sjajni sporadici, da bi ispoštovali pravilnik. Time su se oni namjerno "zakinuli" u plasmanu za Region 1. 50/70MHz, jer su čitali i poštivali pravila natjecanja:
Vrijeme održavanja natjecanja
Od 0700 do 1200 UTC, osim 6. perioda koji traje do 1500 UTC zbog preklapanja sa Alpe-Adria contestom.
Raporti
Tijekom natjecanja obvezna je izmjena raporta po RST skali, rednoga broja veze (koji u svakomu periodu počinje od 001 i uvećava se za 1 za svaku narednu vezu) i WW lokatora.
Na svakom bandu vode se posebni redni brojevi.
Zbog gore navedenog molio bih UKV menađera da sve logove za 50 i 70 MHz koja u Aktivitiju od 21.06.2020 od 7 sati ujutro GMT ne počinju s brojem 1 da se brišu sa bodovne liste, jer su ti natjecatelji također mogli birati koji kontest će raditi...U suprotnom mislim da se više nema smisla natjecati ako za svako natjecanje 1 dan prije donesemo nove pravilnike. Pravilnici su tu da svi natjecatelji znaju u kojim okvirima se natječemo i zašto...bez izuzetaka.
Pravilnike je izglasoa i odobrio IO HRS-a, i ne vidim kako je to pojedinac , pa bio on i UKV menager može promjeniti ili izvrtati kak on želi....Nigdje nisam pročitao da je to odluka IO HRS-a...
Sljedeće bih molio natjecatelje koji koriste snagu van svake pameti...izračunajte si dobit antene i pomnožite sa snagom pa to sve skupa usporedite sa zakonom o telekomunikacijama, tj dozvoljenom izračenom snagom..,da se rasporede na početak ili na kraj opsega, jer kad se jedna stanica smjesti na 144,200 MHz a ja je normalno čujem na 144.160MHz, upozorim operatora da je širok do neba, on ode na kraj banda i tamo radi, no kad dođe nova smjena operatora na stanici novi se opet postavi na 144.200MHz i sve ispočetka, s tim da se drugi snagator postavi na 144.300MHz i prvi put u životu da mi netko signalom od 9+60 dB zagluši stanicu da sam se morao ugasiti.
Ja sam kažem što imam s tim i drmam, ali nikad sa svojih 50W ne ometam nikoga, no kako su ti "jaki" najčešće i bahati, u smislu kaj mi možeš dođe mi da kupim jedan takav raštimani linearac, stanem 50kHz do njega i priuštim mu ono što oni priuštaju meni i drugima...Bit će ljutnje no tada to neću biti ja..
Zbog svega toga i zbog očuvanja ovog našeg lijepog hobija koji nam, pruža mnogo radosti mislim da bi trebali misliti jedni o drugima, provoditi HAM spirit i držati se pravilnika koji su doneseni...
Molio bih UKV menađera da preispita odluku o uvrštavanju neispravnih logova u tablicu, jer zbog nepoštenja možemo samo zajednički izgubiti. i da mi odgovori koja pravila vrijede za 7 izdanje aktivitija..
Svima lijep pozdrav..
Oto 9a4op