Autor Tema: Radioamaterski ispiti  (Posjeta: 1497 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A2B

• Sr. Member
Radioamaterski ispiti
« : 28. Listopad. 2018, 15:20:58 »
Upravo sam natrcao na kolegu 9A3DAA i ostao frapiran cinjenicom da je netko takvog znanja i mentalnog sklopa polozio radioamaterski ispit.
Ovo je u rangu blejanja na R6.
Hitno treba postroziti uvjete za polaganje radioamaterskih ispita i pojacati selekciju. Svaka cast omasovljavanju, no rusenje kriterija nosi vise stete nego koristi. Napominjem da ovo nije prvi takav.

Offline 9a5ay

• Full Member
  • Member of contest team 9a1pkc
Odg: Radioamaterski ispiti
« Odgovori #1 : 31. Listopad. 2018, 13:26:00 »
U moje vrijeme kada sam položio ispit nisam smio pogledati mikrofon dok ne odradim 100 entiteta telegrafijom (ne potvrđenih). Netko tko je donio ovakve blage kriterije samo nam radi medvjedu uslugu i gura nas u ambis. Treba postrožiti kriterije ali ne ići iz krajnosti u krajnost, jednu stepenicu dignuti npr CW obavezno, nrtreba se plašiti jer ovako sami sebe ponižavamo. 
73 de 9a6dda

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #2 : 01. Studeni. 2018, 10:51:20 »
U moje vrijeme kada sam položio ispit nisam smio pogledati mikrofon dok ne odradim 100 entiteta telegrafijom (ne potvrđenih). Netko tko je donio ovakve blage kriterije samo nam radi medvjedu uslugu i gura nas u ambis. Treba postrožiti kriterije ali ne ići iz krajnosti u krajnost, jednu stepenicu dignuti npr CW obavezno, nrtreba se plašiti jer ovako sami sebe ponižavamo.
73 de 9a6dda
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a5ay

• Full Member
« Odgovori #3 : 01. Studeni. 2018, 14:54:53 »
Netko se poslije 500g vratio izvornom jeziku.

Offline 9a4qv

• Hero Member
  • QRZ?
    • Croatia microwave
« Odgovori #4 : 01. Studeni. 2018, 17:33:50 »
Netko se poslije 500g vratio izvornom jeziku.

To ti je pismo, a ne jezik.
Izvorni jezik je bio Tamilski koji se i danas koristi.
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

Offline 9a5ay

• Full Member
« Odgovori #5 : 01. Studeni. 2018, 18:32:49 »
Da pismo je, sorry lapsus

Offline 9A2B

• Sr. Member
« Odgovori #6 : 03. Studeni. 2018, 19:10:54 »
Ne treba forsirati niti jednu vrstu rada, no treba vise prestati s poklanjanjem ispita. Ovo je teska sramota.

Offline 9A3LI

• Sr. Member
« Odgovori #7 : 07. Studeni. 2018, 08:41:03 »
Ne treba forsirati niti jednu vrstu rada, no treba vise prestati s poklanjanjem ispita. Ovo je teska sramota.
Netko može izjaviti svašta a ispit položiti sa 100% točnih odgovora i šta sad, možda i potvrda od psihijatra da je normalan? Pa i njega se može prevariti da izjavi da si normalan, pogotovo danas.Misliš da netko tko izjavi da je Zemlja ravna ploča ne može položiti ispit bez problema? Zapravo u čemu je problem? Čovjek se potpisao sa imenom i prezimenom, njegova izjava, njegov problem.da je stavio reg. oznaku svog automobila da li bi trebalo pitati HAK o poklonjenoj vozačkoj?