Sve bih ja shvatio da se radi o savezu koji se bavi svojom osnovnom namjenom. Jer, tko ce meni odredjivati kada cu i kamo postaviti APRS digipiter, kad se taj doticni prije n godina odrekao digitalne mreze i potezom pera ju nasilno ugasio? Tko ce meni diktirati sta da radim sa nekim repetitorom kad sam taj savez nije u stanju popisati postojecu opremu po cukama, da ne spominjem da nisu bili u stanju R6 potaviti na zamjensku lokaciju dok je Sljeme bilo u rekonstrukciji? Koliko dugo je to trajalo? I bolje da nisu, R6 je ruglo. I kako da netko vjeruje birokraciji koja je potvrde za znakove naplacivala 500Kn? Halo, 500Kn? Da se nismo pobunili, danas ne bi mogli dobiti nikakvu dozvolu bez te sugave potvrde. Istovremeno se drzava odrekla svih nameta prema nama.
Da se razumijemo, nemam nista protiv HRSa, no kad se oni pocnu ponasati kao bahati feudalci, normalno je da krene reakcija. A pogotovo kad se ispostavi da nemaju sluha za osnovne stvari. Cemu sikanirati P-ovce restrikcijama? Tko lud se uopce sjetio onog sjeckanja 20m banda?
Nemam rijeci, svako malo se upucaju u nogu. Zasto se nisu pozabavili rjesavanjem problema i komplikacija oko postavljanja radioamaterskih stupova? U tom zakonu se uopce ne spominjemo, kao sto se nismo spominjali u registru udruga. No, teleoperateri su tu. Oni su se potrudili da ih se cim vise oslobodi birokracije.