Pozz UKVjaši
Čestitke 1P i svima koji su "preživjeli" contest

Mi smo (9A3LG-9A5CM-9A7DX) nakon nekih 10ak godina odsutnosti 9A5Y sa 2m, odlučili javit se sa Crnog Vrha 860asl, sa skromnim setupom, tolko da malo čujemo 2m signale i napravimo kolko se da.
Nakon cca 10 dana priprema, u petak popodne zaputili smo se prema vrhu. Kako nije bilo kiše, terenskim vozilima došli smo dosta blizu cilja, tako da smo stvari nosili nekih 300ak metara na ruke. Iznesli to na 4 ture i u cca 17h sve je bilo na samom vrhu. Prije mraka postavili jednu antenu i složili shack. Djelovalo je to sve dosta dobro i po planu. Prvi agregat krepo nakon 2h (onaj lagani) pa smo dovuklu drugi "pravi" naravno puno teži i otišli na spavanje sa upitnikom i laganom zabrinutošču - šta nas čeka drugo jutro (zbog satelitskih snimaka naoblake).
3LG i 5CM su spavali pod otvorenim nebom

dok sam se ja zavuko u kontejner i zabarakadiro vrata da mi nebi neka životinja uletila preko noči. Jel ipak smo remote from civilization a zvukova svakakvih

U Sub - čim smo se probudili postavili smo i drugu ant.. 2 x 10el DL6WU po vertikali, donja 6m iznad zemlje i rješili sve stvari van Shacka. Jer smo očekivali jaču kišu svaki čas. I tako, uz manje tehnička probleme bili smo spremni za START već u 12locala. U to vrjeme kiša se več zalaufala a naoblake sve više.
Početak contesta bio ok, ali u 14:30 UTC dolazi prava statika koja nas je "napadala" cijeli contest.
Kiša sve jača i jača, oblaci i ispod i iznad nas i kud god pogledaš. Tj. mi smo u oblaku

Kiša pada tako da svaki izlazak iz kontejnera znači i promočivanje

Izač pišat ili natočit agregat bilo je skroz zaj.

Uglavnom, radili smo dobrih veza, čuli dosta poznatih (več zaboravljenih) modulacija i prisjetili se kako zvuči UKV. Naravno, prisjetili se i 2m QRMa ali to je neka druga tema.
U nedjelju oko podne - mokri, promrzli i neispavani - prebacujemo brojku od 100k PTS i gasimo sve i zovemo upomoć

Sljedi ono najgore - razmontiravanje stupa/ant i nošenje stvari s brda, ali sad bez onog elana koji smo imali kad smo išli tamo i naravno sve je puno teže a mi sve manje volje. Uz to, terensko vozilo nemože do one točke dokle je došlo u petak kad je bilo suho, tako da smo za nosit na ruke imali dosta više i to po zaj. terenu. Nemoram spominjat da kiša tuče ko iz neznam čega

Hvala profesionalnim službama na pomoči oko spuštanja stvari s brda. Da ni njih, vjerovatno bi sve do prolječa ostavili gore

Uglavnom - za mene uspješan vikend, ciljevi ispunjeni. Uvjerili smo se da odozgo stvarno ide, samo "krvav je to poso"

.
I naravno, po dolasku doma, nekdje oko 18h upalim telku i taman prognoza: "Očekuje se kidanje noblake i razvedravanje do kraja dana" i sunce se već probija

Valjda je to tako normalno hehe
Sad kad smo probili led, pitanje je samo Where do we go next

Pozz svima & hvala na druženju na 144 MHz.
U ime 9A5Y /p ekipe, 73 de Vedran, 7dx