Vidim da je broj pregleda predavanja Matjaž Vidmara sa fakulteta dosta malen, pa je za predpostaviti da je rijetko koji amater pogledao tu seriju youtube videa. U zadnjih godinu dana uplodan je velik broj tih predavanja. Radi se o izuzetno vrijednim predavanjima i svatko tko se bavi ovim čime se mi bavimo bi trebao pogledati ta predavanja. Rijetko se mogu naći tako dobro objašnjena područja na jednostavan način. Drugo nismo ni mogli očekivati od Matjaža nego perfekciju kako u praksi tako i u teoriji.
Na youtube se nalazi preko pedesetak jednosatnih videa iz dva područja: Vidokofrekventna tehnika i Antene i širenje valova.
Jedan od videa koji je uplodan danas objašnjava upravo onaj problem korišćenja offset antene za 12GHz na 120GHz koji sam spominjao u jednom drugom postu. Dakle, to jednostavno ne radi.
Pogledati video, konkretno od 43 minute za navedeni problem.
Matjaž uvijek ima zanimljivih doskočica, zanimljiva je njegova definicija hakera u minuti 12:15
https://www.youtube.com/watch?v=kCzpy9-IMsMbaš me zanima da li su predavanja na našem FER-u na ovakvom nivou....