Autor Tema: Odg: Kalendar takmicenja u Italiji za 2008 50 i up  (Posjeta: 600 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A4FW

  • Full Member
  • ***
  • Postova: 189
    • Profil
    • Radio klub "Vinkovci" - 9A1CHI
Odg: Kalendar takmicenja u Italiji za 2008 50 i up
« : 23. Siječanj. 2008, 01:16:59 »
Evo i prijedloga propozicija:

Croatian 50 MHz contest 2007
Pravila natjecanja

SUDIONICI - Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju sve licencirane radijske postaje iz I. regiona IARU-a.

KATEGORIJE
 
A - Jedan operator, bez pomoći drugih, koristeći se svojom vlastitom opremom i antenama, a može raditi s bilo koje lokacije
B - Više operatora (natjecateljski timovi i klupske postaje)
Dopušten je maksimalno jedan signal na opsegu u bilo kojem trenutku. Nije dopuštena promjena jednom odabrane lokacije tijekom natjecanja.

NADNEVAK NATJECANJA - Natjecanje se ove godine održava 17. svibnja 2008. godine (Subota) u terminu od 1200 - 1700 UTC.

VEZE - Veza sa istom postajom dopuštena je samo jedanput tijekom natjecanja. Ako se sa istom postajom uradi dupla (dvostruka) veza, valja je obvezno unijeti u log, jasno je označiti i bodovati s 0 bodova.

VRSTE RADA I FREKVENCIJE - Dopuštene vrste rada su A1A, A3E i F3E, uz strogo pridržavanje IARU-ova band-plana za 50 MHz. "DX-prozor" od 50,100 do 50,130 MHz smije se koristiti isključivo za interkontinentalne veze.

RAZMJENA PODATAKA - U vezama se obvezatno izmjenjuje ocjena čujnosti po RST (RS) skali, redni broj veze koji obavezno počinje od 001, te WW lokator.

BODOVANJE - Bodovi se računaju na načelu 1 bod = 1 kilometar.

NATJECATELJSKA PRIJAVA treba obvezatno sadržavati zbrojni list i natjecateljski dnevnik veza u EDI formatu

DISKVALIFIKACIJA - Svako kršenje ovih pravila ili nepoštivanje band-plana I. regiona IARU-a povlaci za sobom diskvalifikaciju natjecatelja.

ODUZIMANJJE BODOVA - Bilo koji pogrešno zaprimljen podatak veze bit će kažnjen gubitkom bodova. Pogrešno zaprimljena pozivna oznaka ili redni broj veze bit će kažnjeni oduzimanjem bodova za obje postaje

NAGRADE – Prve tri postaje u svakoj kategoriji biti će nagrađene plaketom s naznakom plasmana. Diplomom će biti nagrađeno prvih 10 postaja u svakoj kategoriji.

NATJECATELJSKE PRIJAVE - Natjecateljski dnevnik mora biti prema standardima I. regiona IARU-a, tj. isključivo u EDI formatu.
Zbrojni list, kao dio EDI datoteke, mora sadržavati izjavu o pridržavanju propozicija i radioamaterskog kodeksa.

ROK ZA DOSTAVLJANJE LOGOVA – drugi ponedjeljak nakon vikenda u kojem je natjecanje održano (do 26. svibnja 2008). Za poštanske pošiljke vrijedi žig pošte.

SLANJE LOGOVA - Adrese za dostavu logova su:

UKV robot:  www.hrvhf.net  Rubrika „Contest“ -> Upload EDI
- e-mailom na: 9a4fw@hamradio.hr
- poštom na: Željko Dražić-Karalić, 9A4FW, M.Gupca 93, 32100 Vinkovci


Ovo su standardne propozicije uz poštovanje pravila ovog "magičnog banda". Ako ima drugačijih ideja vrijeme je za raspravu pa bi to mogli brzo prevesti i poslati na adrese svih IARU R1 UKV managera i adrese najpoznatijih portala i VHF chat-ova.

73 de Željko, 9a4fw