A je, uvijek si u pravo, osobito oko bojkota KV kupova, još se nisu oporavili od toga, šta je-je, a tek ono da svi mogu radit u kupu, to je tek dalo vrhunske rezultate za krepat od smija

Da li sam ja uspio u svom naumu da se svi radioamateri mogu ravnopravno takmičiti, bili oni članovi saveza ili ne? Jesam.
Da li sam svojim bojkotom usmjerio pažnju na problematiku? Jesam.
Da li je moj bojkot upalio? Je.
A ti sad krepavaj od smijeha koliko god želiš, ja sam se zadnji smijao.

A najbolja ti je ova s izmišljanjem kategorija - svaka čast

Pa jedino ti forsiraš YL i još neke bzvz kategorije. Ili za prijateljice ne vrijedi isti kriterij kao za prijatelje? Ili da uvedemo i XYL kategoriju, ali njima bi dao koeficijent od 0,5-0,7, zavisno od bračnog staža.
Pogledaj (neke) KV konteste i njihove overlay kategorije, pa ćeš uočiti da to nisam ja izmislio, npr. "Rookie", "Tribander/Wires" i sl. I što je najbolje, te kategorije su se pokazale kao pun pogodak za one koji udovoljavaju tim propozicijama.
A kako živimo u vremenima u kojima se posebno cijeni i vrednuje rad s mladima, rad s početnicima i poticanje spolne jednakosti, na tebi je da uzjašeš na taj val i to iskoristiš. Ili ne.
Za ilustraciju, ako baš moramo materijalistički gledati, jer je to najjednostavnije, projekt kontesta za mlade će klubu/savezu donijeti daleko više (financijske) koristi od nekog kontesta za nas fosile.
I opet moram ponoviti, naš je primarni interes podmladiti članstvo akcijama koje su usmjerene prema mladima.
Samo ti tjeraj svoje, to je najmanji problem, ionako će većina na kraju presjeći pa kako bude.
Ma da, to je jasno, opet će sijede glave pokušavati mamuzati mrtvog konja, to smo gledali svaki put do sada kad god se nešto trebalo unaprediti. Na kraju su svježe ideje ipak uspjele pronaći put do realizacije, zato me nije strah tvog i vašeg otpora. Vi ste produkt nekih starih vremena koja su srećom prošlost.
Nakon ove rasprave još sam uvjereniji da je moja filozofija ispravna. Ukinuti razlikovanje po snazi. Što ja onda mogu sa svojim 10W u istoj kategoriji sa 1kW?
O HP/LP podjeli možemo diskutirati, to uopće nije problem, niti je itko do nas donio finalne zaključke koji se moraju prihvatiti. Ovo je samo diskusija.
Što se tiče HP/LP "u đuture", dijelom se slažem s tobom, no uzmi za primjer 70 ili 23cm band. Svi smo u istoj grupi, osim klubova (multi) i uredno radimo bez većih problema. Na 70cm koristim 50W, na 23cm imam 10W, uz bolji antenski sistem, pogotovo s moje portabl lokacije, s tom mizerijom mogu konkurirati daleko jačim igračima.
Kao što je rekao 4QV, treba se potruditi. Ne vredi samo ona stara: "Tko nabije - taj dobije", već i ona još starija: "Boj ne bije svijetlo oružje..."