E, moj Borise:
Gomilanje brda kategorija za nas 15 je čista glupost. Najbolji primjer je "Rover" kategorija, koja je izumrla i prije no što je zaživjela. 6h mi je u tom rangu.
Gledaj to ovako taksativno da ti bude jasnije:
1. Ti radiš stupove i antene izvan svog stalnog QTH. Super!
2. Ja ne mogu raditi nego samo iz portabla ako se želim javiti . Ako radim iz balkona ( kao u većini UKV i skoro svim KV kontestima, onda mogu samo podijeliti bodove ( jer nema šanse za nešto više)
Ako idem u brda, onda moram birati kad nije kiša, iako je u planinama skoro uvijek oblaka s rosom pa dodjem sav mokar. A treba i tegliti 6-7 km u brdo na leđima.
3. Pitanje: ZAŠTO?
3.A. odgovor: DA BI TEBI PODIJELIO NEKOLIKO BODOVA pa da ti osvojiš nagradu, a ja figu, jer se sa 5W ne mogu nositi s tvojom antenom i tvojim (kilo)vatima.
4. A zašto to radim? DA TI NE BI IMAO SAMO PET SUDIONIKA: a neću ih sada nabrojiti.
5. Gdje je moja satisfakcija? : Ma ne da sam zaslužio ja nagradu u nepostojećuj kategoriji, već bi mi ti i takvi koji zagovaraju jednu kategoriju trebali podići spomenik!!!
Ajd jesi li shvatio sada zašto trba više kategorija?
AKO NISI AJ ĆAO!
Uostalom danas mi je došlo pismo iz NL za amblemom nizozemske zastavice i grba nihovog saveza sa pismom zahvale što sam im poslao log. Nije3 bitno mjesto.
Pismo ih je koštalo 1,1 Euro, naravno i malo volje. Oni su znali da sam htio sudjelovati u njihovom kontestu i tako mi zahvalili, bez pehara, "drva s natpisima " itd. Ameri mi svakle godine pošalju papirnato nekoliko diploma A neš ti love. Ti mi ne daš da osvojim doma niti PDF diplomu?
KOORDINATORI: Što više kategorija to će više ljudi sudjelovati jer će se osjećati ugodnije. NPR: Bilo jje opravdanih prijedloga iz Kvarnerskog zaljeva ( Hrvatskog Primorja ) da se napravi kategorija fiksnih postaja iz adrese stanovanja, a ne iz portabla. Vi mnogi ( uostalom kao ponekad i ja ) odete u dobre lokacije i odradite u jednom aktivitiju što oni naprave u šest - sedam perioda. Gdje je tu jednakost?
6. Pričalo se o sistemima stupova antena uređaja itd. Neka , slažem se da je to u svakom slučaju lijepo. Ti isti se zalažu za jednu kategoriju!!! Pa kako će se natjecati u istom rangu s onima koji imaju pet do deset ljudi i koji pokrivaju istovremeno više bandova, kada pojedinac može raditi jedan band ozbiljno, a ostali su onako samo da se poajvi na njima...
Borise mijenjaj taktiku i svoje poglede na više kategorija. Neka bude jedamn čovjek u kategoriji za koju misli da će najbolje odraditi. Tako ćeš ga privući, bez obzira bio on tek u pelenama, prvo razredu osnovne škole ili pred penzijom kao ja.
Pozdrav svima, Zvone
P.S. Ah da nas petnaest? Pa bit će nas i manje. Kao što vidiš, ja sam "jedva " zadovoljio plasman u ACTIVITY, jer sam slučajno radio tri dijela.
U Zadnjem ( šestom periodu) nisam htio raditi, već samo u Alpe Adria UHF, Kako nisam mogao uploadati samo u to natjecanje , prisilili su me da imam bodove i u Activity. Dakle i ja odlazim i iz tih tvojih petnaest.... Pitaj se zašto?