Više kategorija ? Pa bit će na kraju više kategorija nego učesnika iz 9A

Po meni je sasvim ok jedna kategorija po bandu a cak bi i single / multi ukinuo, svi u jedan lonac.
Pretpostavka da bi netko tko nema veliku snagu i antene bio puno bolji su samo proizvod mašte onoga tko nema

Da potkrijepim to primjerima iz prakse, evo dosta je usporediti rezultate ekipa 9A0V, 9A4V i 9A1N.
Ako pogledamo da 9A0V radi sa 2x16el DL6WU i 800w i FT-225 naspram raznim Javornicima Kenwoodima, 8x11 stackovi itd onda vidimo da to nije presudno.
Na ukv and up je presudna lokacija za pojedini band. Naravno da ce 9A0V i 9A4V natući više DL/OK iako su im puno dalje nego meni samo zato jer je to takva lokacija. I ako sam ja svjestan toga onda neću do besvjesti turpijati po tom bandu ako sam ovisnik o peharima i diplomama. Maknuti ću se na naki drugi band.
Ako se na Jug rijetko tko okreće i zbog konfiguracije terena teško je dostići na 2m centar aktivnosti DL/OK onda će se dečki okrenuti radu na 50/70Mhz jer za to imaju bolje propagacije i veće mogućnosti.
Ja ako nemam ni jedno od ovo dvoje navedenoga, okrenuti ću se bandu 24GHz jer je to realno jedini band na kojem mogu biti 1st u EU. Naravno ako me to zanima.
Samim dodjeljivanjem postotaka po bandu, svatko će moći odabrati one bandove na kojima ima šanse, na kojima ima aktivnosti i za koju imaš opremu. U ukupnom rezultatu će se postotci zbrojiti pa neće biti od velike važnosti što sam ja napravio pola miliona na jednom bandu i prepišao nekoga tko se mučio na recimo 5 bandova.
Postotci su tu da bi dali jednake šamse svima i kontest učinili zanimljivijim svima.
Usitnjavanjen bandova po kategorijama snage neće se postići nikakav pozitivan efekt, naprotiv, samo više nezadovoljstva. Jer kako će netko dokazati da sam ja radio sa 1kw a prijavio 100w kategoriju ? I onda uzmem nekome 1 mjesto koji je pošteno turpijao sa 100w. Ovako znaš s kim imaš posla

QV