Uvik je to bila ista priča. Kome se radi, taj radi, kome se ne radi, taj ne radi i adio. Ovo je hobi bez radne obaveze, a prije u dozvolama pisalo i HX - znači radiš kad te volja. Nije obavezno.
Ali činjenica je da najprije triba upalit stanicu, poslušat pa pozvat. I dogovarat ako treba.
Nebitno jesu li uređaji subvencionirani ili nisu, klupski ili osobni, svi imaju istu manu - ako ih ne upališ ništa od veze.
A znan i po sebi, nikad više antena, a sve spakovane. Moga bi opremit M/S KV i multiband UKV ekipu. Za svaki band po dva uređaja, a na dane mi se ne da upalit nijedan.
Ono što nedostaje je motivacija, zamire kolektivni duh, a ni život nam ne ide na ruku. Ko radi za malo, ko ne radi i za još manje od toga.
Da se savez malo više potrudi sigurno bi se nešto pomaklo, ali i tamo je sve utišlo u papar. Za auto-radija si u pravu, takvi uređaji su krv i meso svake aktivnosti i na KV i na UKV, bez njih nema količine, samo šta je iz JN83 to mala utjeha. Ali sjećam se dobro kad je početkom 80-ih na bandu svaki dan bilo desetak stanica na 2m i to SSB, pomalo se i dxiralo...pa bi se našli u podne u Belvija na kafu, zezali i sutra opet...pa se istopilo i to.
Pa zato palac gore za CBM ekipu pa makar i smetali

- meni neće

.
Kad govorimo o Splitu, mislim da danas jedino ti imaš ozbiljnu antenu na najboljoj poziciji u gradu, a za druge se ne bi baš zakleja...ili su antene minijature, ili su pozicije koma...i eto...
A opet, ni moja bivša pozicija nije cviće, kuća od 3 kata i sve okolo više od nje, a opet ide...ovde sa sela nezamislivo bolje, ali nema antene na krovu, ne da joj vertikalka za 30M