Nije to teško izvedivo, naprotiv.
Što se tiče jakih signala i kako to riješiti, za sve postoji riješenje. Ako se već ide na takav sustav onda će se koristiti nešto kvalitetnije od DVB-T RTL dongla mada i taj jeftini dongle nije za baciti. Imaš na mom youtube kanalu primjer gdje 50km (optička vidljivost) od mene radi big gun S55M contestu na 2m i ja 2 khz pored njega slušam DL postaju udaljenu 700km bez ikakvih problema, i to sa 2el. yagi antenom. Dakle, i sa tako jeftinom opremom koja ima dinamiku jedva 50dB ako ne i koji dB manje se da raditi a da ne govorimo sa SDR koji danas dosežu 100db dinamike. Hardverski ali i softwerski se to sve riješava. Danas driveri koju su pisani za rad sa CW skimmerom i serverom imaju u sebi već algoritme za smanjivanje pojačanja kod preopterećenja gdje se i jeftini donglovi mogu koristiti.
Ne vidim ništa loše da se takva tehnologija koristi za kontrolu i nadzor natjecanja, kako na UKV tako i na KV čisto iz razloga da se natjecatelji prisile da se natječu u hobiju a ne da se natječu u post contest kuhinji. Time bi ih primorali da se drže pravila ili se ne bi takmičili i samim time dali draž natjecanju. Neka najbolji pobjedi.
Imaš primjer, sa jednog drugog HRS portala gdje sam prozvao jednog amatera iz razloga jer nam je počeo "dijeliti lekcije" i upitkivati je li smo mi normalni, mi koji se držimo pravila. Kad sam ga suočio sa činjenicama i njegovim osobnim kršenjima pravila koja je priznao i sam poslije, onda je njegov doživljaj "contest veličine" malo splasnuo. Sve to zahvaljujuću SDR-u.
Dakle nije sdr alat tu nikakav policajac, to ti je samo alat gdje ćeš ljude disciplinirati a onima koji su obično pri dnu tablice dati podstrek da se takmiče i dalje i napreduju u svojem hobiju bez da razmišljaju kako ih je netko preveslao iz bilo kojeg razloga.
SDR nije praktičan za APRS. Za to postoje druga riješenja, već isprobana i dokazana u radu. To je već druga tema...
Što se tiče rada sa različitih lokacija tijekom contesta, naravno na različitim bandovima.. tu bi pravila trebali usuglasiti sa susjedima sa kojima smo u istom loncu.
Isti lonac iz nekoliko primjera:
menadžeri izmjenjuju logove, konačni plasman u R1 je zajednički, tajming je isti a pravila su drukčija. Ako ja radim u istom kontestu onda valjda ima i ista pravila. Sa jedne strane uopće me ne čudi da pravila nisu usklađena. Pa ti kokošari ne znaju ni uskladiti imena i prezimena, listu menadžera a kamoli netp više. Evo banalnog primjera: prije neki dan izašla je nova verzija VHF UHF hanbooka za menadđete v.7.50 u njemu se i dalje spominje 9A2R kao UKV menadžer iz Hrvatske. Mislim da smo na tu pogrešku ukazivali na forumima i pisali nekolicina nas. Ako ne znaju ni ko im glavu nosi, kao će znati da li ima uopće šta u njoj.