E da, znam da našeg managera to baš ne dira previše, ali pravila ovog natjecanja nisu usklađena s Pravilnikom o amaterskim radio postajama. Naime, u istom pravilniku pod stavkom 6 opsega stoji:
50 000 – 51 900 kHz
Pozrav Gogo!
Nemoj mi reći da si jeo "lude gljive", pa neznaš kako to rade gore na vrhu.
Najprije uzmeš tekst prije "svetog pisma", zatim staviš sveprihvaćeni Copy - Paste i na kraju potpišeš.
Pa tako nam radi i Skupština, nije čudo da to napravi i novi UKV manager.
Uostalom na našim stranicama UKV manager je imao puno više bandova. Sada ima samo 2M ili 144 do 146 MHz.
Stoga ti tvoji bandovi koje spominješ, niti nisu u nadležnosti UKV managera, uostalom kao niti oni iznad 2M.
Uostalom da ti pomognem evo našeg UKV band plana. A Jest veliki !!!
http://www.hrvhf.net/index.php/ukv-band-planNaravno da ovi tvoji 50, 70, 432, 1,3 itd više nisu u 9A Pa što se čudiš što će ,svi oni koji su radili sa više od 50W, biti diskvalificirani.
Uostalom to je još davno napisao 9A4M, pa zašto to ne bi vrijedilo i dalje.
ORGANIZATOR NATJECANJA - Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju sve postaje iz zemalja članica I. regiona IARU-a. Postaje u kategoriji više operatora mogu rabiti samo jednu pozivnu oznaku tijekom natjecanja. Sudionici natjecanja dužni su raditi u duhuhamspirita i u skladu s uvjetima iz svoje radiodozvole, sa snagom ne većom od maksimalno dopuštene za 50 MHz u zemlji natjecatelja (u 9A to je maksimalno 50 W). Postaje koje rade sa special high power licencijom ne mogu biti u plasmanu natjecanja.
Samo ne znam što i kako ću raditi u subotu i nedjelju
e Sada ti budi pametan i savjetuj me... HI!
Ili po onoj narodnoj: " Je.. lud zbunjenoga! "
sada sam shvatio zašto je BIVŠI UKV menadžer prešao u KV menadžere. Tamo ima bar pet bandova, a UKV je ostao na samo jednom 144 MHz
Uzdravlje! Koliko ono ima maligana u zraku ili po novoj odrednici Hrvatskog književnog jezika PROMILA? Pa svi smo postali pijani...?