Autor Tema: FR-4 Er  (Posjeta: 534 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9a4qv

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 2483
  • "I do not think that the wireless waves I have dis
    • Profil
    • Croatia microwave
FR-4 Er
« : 22. Svibanj. 2015, 23:01:04 »
Evo jedno laganini štivo iz posljednjeg broja uW magazina (niste valjda mislili iz Radija HRS)  ;D
Vjerovatno autor mora skupiti određen broj radova publiciranih u međunarodnim časopisima da bi mogao skupiti bodove za Ph.D ili nešto slično pa je uzeo u zube već iskušanu priču, malo prejednostavnu za uW magazine ali poučnu za sve one koji se počinju baviti konstruiranjem na mikrovalovima.

Inače, dodatak uW magazina -Aerospace and defense electronics je većinom posvećen najnovijompromjenom ITAR regulative.

Što be rekao Mladen Delić - pa ljudi je to moguće!!
Zvuči gotovo kao nestvarno, gazde su olabavile ITAR i skoro većinu stvari sa popisa "zabranjenog voća" prebacili u kašetu iz koje možemo kupovati i mi Balkanci. Kad sam pročitao dosta opširan i nekome suhoparan članak ukibio sam da sam ja naoružan do zuba. Zamislio sam se dali moram pozvati jake snage *UP-a da mi izuzmu svo to oružje? Samo , ne bi trebali doci sa kamionom već sa mikroskopom  ;D

Nisam ni znao da cirkulator koji ima izolaciju veću od 30dB i koji je dimenzijama manji ili jednak četvrtini maximalne valjne duljine na kojoj može raditi spada pod oružje. Teško za složiti ovakvu definiciju a kamoli za razumjeti. A tek priče o MMIC-ima... na kraju ispada da moj transverter za 47GHz nije radio već neka opaka  j***na puška  ;D I onda se uhvatim kacavide i počinjem šarafiti po hrpi stare gvožđurije i kopati po beskrajnim data-sheet pdfovima i onda više ne gledam na komponente koju snagu mogu dati i na koliko GHz već koliko bi me to godina zatvora koštalo da sam tamo preko bare.
Eh, blažena nam domovina  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz